Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
dej podpri svoje argumente in preber pozorno stran od PETA
in mogoče boš vidla da je v skor useh tistih člankih tko napisan kokr da smo mesojedci slabi ljudje in da smo v očeh vegetrjancev sami izmečki.
in jst samo komentiram stvari nimam se pa kle namena kregat
kar ga razvidno iz tvojih dveh postov ti očitno maš
in mogoče boš vidla da je v skor useh tistih člankih tko napisan kokr da smo mesojedci slabi ljudje in da smo v očeh vegetrjancev sami izmečki.
in jst samo komentiram stvari nimam se pa kle namena kregat
kar ga razvidno iz tvojih dveh postov ti očitno maš
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Posluš...mene ne zanima kaj prav PETA in ne kaj pravš ti...jst sama zase vem, kaj počnem in zakaj to počnem! Kdo se ma pa namen kregat, pa provucirat pa ne vem ane...ne vem kdo skoz neki najeda tle gor in hoče neki dokazvat in pametvat in ne vem kdo ma komentarje, da so uni k se odločjo bit vegetarjanci zarad živali, pa PETE in ne vem kva še vse...ene ovce itd., u isti sapi pa, da ne obsojaš vegetarjancev. A sploh veš kva pišeš!? Sploh pa...men je vseen, kva ti ješ in kva drugi jejo, glede tega, kaj jst jem, mi pa ne bo noben nabiju neki. Case closed, ne da se mi več razpravlat o tem.
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
ne rabš ne rabš
vid se samo da nisi dost dobr prebrala posta
al čm zate u boldu pisat?
vid se samo da nisi dost dobr prebrala posta
al čm zate u boldu pisat?
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
To zgoraj je odgovor na vprašanje če jemo omoko iz mesa!
Drugače pa jogurt 3,2 sm se nasmejala tem prijavam
Ni res, da mormo pojest 1x več, da bi bili siti. Vsaj jst ne. To govori nekdo, ki ima slabo vest, ker pojem toliko mesa in ima potem izgovor. Čist mim. Pa to o peta tv je pa že kr mal bolano razmišljanje. Zakaj bi oni to snemal?Komu na čast? Uglavnem svašta.
Pa, da je v čokoladi svinjska kri? Verjem mi, da je potem nebi noben jedu. In kokr jz vem na embalaži oz. ovitku piše kaj vse je notr.
Človek verjame preveč smešnim stvarem.
Drugače pa jogurt 3,2 sm se nasmejala tem prijavam
Ni res, da mormo pojest 1x več, da bi bili siti. Vsaj jst ne. To govori nekdo, ki ima slabo vest, ker pojem toliko mesa in ima potem izgovor. Čist mim. Pa to o peta tv je pa že kr mal bolano razmišljanje. Zakaj bi oni to snemal?Komu na čast? Uglavnem svašta.
Pa, da je v čokoladi svinjska kri? Verjem mi, da je potem nebi noben jedu. In kokr jz vem na embalaži oz. ovitku piše kaj vse je notr.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Jaz je ne jem, zato pa jem paradižnikovo okamo.
To zgoraj je odgovor na vprašanje če jemo omoko iz mesa!
V tretje gre baje rado: omako, hehe
Hja, to je bilo pa že večkrat rečeno... Čeprav imam v spominu, da so omenjali kravjo kri... Za mlečno čokolado naj bi uporabljali odpadno mleko, ki vsebuje sledove krvi... Je bilo že več polemik o tem, a če malo pobrskaš po internetu, lahko najdeš sestavke, ki govorijo o tem, da gre za popolno laž... Kaj pa vem, možno, da je nekaj na tem ( ), ne pa nujno povsod... Saj se čokolada zelo razlikuje tudi po izvoru, kvaliteti, znamki, ceni... - tako da je težko posploševati take stvari na čisto vse izdelke
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
Yazmeen napisal/-a:Ma očitn si še mau premlečn, da bi dojel, kaj ti jst hočem povedat. Whatever...al ti čem obrazložit na nivoju 10-letnika?
lej ne mislm se s tabo kregat in se tut ne bom
mislim da si ti tista k bi ji moral karkol razložit
in še lep večer naprej želim
-out-
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Cukr 8 umrla sem od smeha ko sem prebrala moje in tvoje poste. Res smešn. To se pa zgodi če preveč hitiš. O fujjj. Ne morem verjet. No se bom pa res pozanimala. Drugače če je to res pa mogoče še nebo tok slabo zame, bom saj imela razlog, da ne jem čokolade. Drugače sem nora na čokolado in ne morem brez nje.
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
ushergirl napisal/-a:ushergirl napisal/-a:jst mam eno uprašanje za vegeterjance. recimo da vam doma skuhajo neko omako za kosilo, ki vsebuje tut meso. zanima me, a daste vi meso stran in pojeste recimo tisto omako al se sploh ne prtaknete jedi?
obnavljam vprašanje, ker me res zanima.
sem ti že prešnjič želela odgovoriti, pa sem pozabila .
ja, jaz ne je nobene omake z mesom ali katerekoli druge stvari, ki je meso notri. ni mi všeč okus mesa, in če je meso poleg enostavno ne jem.
Jogurt 3,2 napisal/-a:človek je mesojedec že od nekdaj.
če človek ubije žival za prehrano in oblačila ipd je to divjaško in neoprostljivo dejanje.
če npr en tigr tm razmrcvar nevem antilopo al pa srno al pa nevem kaj
a to pa kao ni?
nevem no presodte sami
ne, ni res. človek je bil kot prvo vegetarijanec - nabiralec. in spomin na to še imamo slepič - organ za "predelavo" celuloze .
mi smo veliko bolj razviti kot pa tiger, ki za svoje preživetje POTREBUJE meso. mi lahko dokazano živimo brez mesa. včasih še bolj zdravo.
Jogurt 3,2 napisal/-a:vegetrjancev ne obsojam tistih k ste to ratal tko da ste se pač odločl ne bom jedu mesa ker menim da lahko preživim tudi brez njega.
če pa ste se odločl zarad PETA-ine propagande ste pa samo še ena ovca k ne zna mislt s svojo glavo.
sorry, ampak tuki pa sem se res nasmejala. ovca . glej - PETA pokaže to, kaj se dogaja. ker veliko mesojedcev ne ve, kaj se dajansko dogaja v klavnicah in drugje. na kak način živali ubijajo. in PETA jim želi odpret oči. sicer pa - nihče ni prisiljen gledati posnetkov. kot primer - moja znanka je šla v klavnico, ker je morala nardit neko seminarsko ( naj omenim da je mesojedka ), ampak ko se je vrnila več enostavno ni mogla jesti mesa. veš kaj mislim povedati? da veliko mesojedcev ne ve kj se dejansko dogaja v klavnicah in če bi vedeli, bi se jih kar nekaj odločilo za vegetarijanstvo.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
to pa čisto verjamem, da če bi videla kako vse to poteka, ne bi več mogla jesti mesa. enkrat sva se z mojim peljala nekam v hribe in sva se ustavla v eni koči na pijači. no, tam tudi lahko kupiš razne domače klobase... pa sem vidla tisga kmeta ko je prišu ven iz klavnice in je bil CEL KRVAV . res zelo ogabno. tut pijače nisva spila tam, ker se mi je enostavno gablo.
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
jest sm delu u jati pa pa nevem nekak me ni ganil tisto kako so živali klal in tut sam sm biu že doskat na kolinah in sm use to vidu pa zarad tega še ne bom vegetrjanc.
ja lej če je tko k PETA prav ker oni seveda postavljajo živali pred ljudi in če oni postavjo da je ena krava več vredna od mene pol nevem zakaj zakaj bi sploh še poslušu njihovo propagando. Men gre samo na živce pr PETA in GOvegan da so tko nestrpni do drgače mislečih. in lej razmislš pač
al boš razmislu s svojo glavo al boš meu pa eno drugo glavo k bo mislla namest tebe.
sam še to povem
proti mučenju živali sm tut sam, to je namreč te krzneni plašči pa raznorazni absurdi iz živali, ampak živali k so vzrejene za zakol to pa ne vidm razloga zakaj bi jih moral šparat.
glede nabiralništva, ženske in otroci so nabiral sadeže in plodove, moški so lovil živali usaj kokr smo se mi učil
ja lej če je tko k PETA prav ker oni seveda postavljajo živali pred ljudi in če oni postavjo da je ena krava več vredna od mene pol nevem zakaj zakaj bi sploh še poslušu njihovo propagando. Men gre samo na živce pr PETA in GOvegan da so tko nestrpni do drgače mislečih. in lej razmislš pač
al boš razmislu s svojo glavo al boš meu pa eno drugo glavo k bo mislla namest tebe.
sam še to povem
proti mučenju živali sm tut sam, to je namreč te krzneni plašči pa raznorazni absurdi iz živali, ampak živali k so vzrejene za zakol to pa ne vidm razloga zakaj bi jih moral šparat.
glede nabiralništva, ženske in otroci so nabiral sadeže in plodove, moški so lovil živali usaj kokr smo se mi učil
-
SSarchy - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 9. 2005
Vsak naj je tisto, kar mu paše Če je nekdo 'mesojed', naj ne obsoja tiste, ki to niso, in obratno.
Jem vse...no, skoraj vse. Vem, da bi preživela tudi brez mesa, itak ga ne jem vsak dan.., recimo 2x do 3x na teden. Tudi brezmesna hrana je lahko nasitna in energijsko vredna. In dokler se grejo ljudje vegetarijanstvo, me nič ne moti. Tudi sama obožujem kakšne dobre vegetarijanske jedi. Danes je teh receptov že na miljone in tudi vedno boljši so! Je pa res, da zame špageti niso špageti, če niso preliti z bolonjsko omako.. In da ga ni boljšga kosila od tipičnega nedeljskega: domača goveja župca, tenstan krompir in pečen piščanec, zelena solata.. Tko da - lahko bi živela brez mesa, sam bi ga fajn pogrešala..
O veganih (mislim, da je tak izraz) bi se pa dal razglablat.. Še posebno tistih, ki jejo zgolj surovo sadje in zelenjavo... Razen, če so vzroki za tako prehrano bolezenski.., to pa štekam. Ampak to bi bla že druga tema..
Jem vse...no, skoraj vse. Vem, da bi preživela tudi brez mesa, itak ga ne jem vsak dan.., recimo 2x do 3x na teden. Tudi brezmesna hrana je lahko nasitna in energijsko vredna. In dokler se grejo ljudje vegetarijanstvo, me nič ne moti. Tudi sama obožujem kakšne dobre vegetarijanske jedi. Danes je teh receptov že na miljone in tudi vedno boljši so! Je pa res, da zame špageti niso špageti, če niso preliti z bolonjsko omako.. In da ga ni boljšga kosila od tipičnega nedeljskega: domača goveja župca, tenstan krompir in pečen piščanec, zelena solata.. Tko da - lahko bi živela brez mesa, sam bi ga fajn pogrešala..
O veganih (mislim, da je tak izraz) bi se pa dal razglablat.. Še posebno tistih, ki jejo zgolj surovo sadje in zelenjavo... Razen, če so vzroki za tako prehrano bolezenski.., to pa štekam. Ampak to bi bla že druga tema..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov