Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

tjaska napisal/-a:
maria18 napisal/-a:jst tud nisem vegeterjanka,sam pojem pa bolj malo mesa pa se to vecinoma belo meso....

Pa kaj je pomembno a je belo ali je rdeče meso?

Ja, belo je ful bl zdravo.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

samo je vseeno žival :roll:
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

zakaj pa ne bi smel živali jest? sej človek je narejen tako, da je vsejed. jst kar nekaj časa nisem jedla mesa, ampak ne iz tega razloga. in tud nobenmu "mesojedcu" nisem nikol najedala da je ŽIVAL...
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

Mati narava je rekla da bo človek jedu meso, in tko pač je. Jst ga jem, rada ga mam. ne predstavljam si življenja sam z zelenjavo...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
Jela
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bla Bla

Neprebrana objava Napisal/-a Jela »

rinca napisal/-a:zakaj pa ne bi smel živali jest? sej človek je narejen tako, da je vsejed. jst kar nekaj časa nisem jedla mesa, ampak ne iz tega razloga. in tud nobenmu "mesojedcu" nisem nikol najedala da je ŽIVAL...

pač skinny ne je mesa zard živali.. ne gre se to o tem kaj kdo sme pa kaj ne sme.. če ga noče jest je to njena stvar.. in noben nobenmu ne najeda.. sej jz tud ne jem mesa zard tega razloga pa kaj pol.. :roll:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja men pa je to najedanje, da nekdo napiše da je belo meso zdravo, pol se pa nekdo oglasi, da je tud belo meso žival. sej najbrž ljudje, ki jejo meso, vejo da je to žival, ne solata. in mi je vseen če ne ješ mesa ker se ti živali smiljo, sam ne mi zdj tega naprej metat, da jst jih pa jem. pa ne govorim zdj samo tebi ampak na splošno mi gre na jetra, da ljudje težijo zarad mesa. sej vsi vemo, da je bolj zdravo, če ješ vsega po malem, razumem pa tud tiste, ki so se odločol da ne bojo jedl mesa, iz karšnihkoli razlogov že.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

sama sicer nisem vegeterjanka, in nimam nič proti če kdo mesa ne je. navsezadnje vsak se sam odloča zase a ne? ni mi pa nekaj jasno, kako lahko nekdo v eni sapi trdi da je vegeterjanec, pa je pico z morskimi sadeži in tuno :eek: . če ješ to, potem nisi vegeterjanec in pika. sploh ne štekam tega. :roll:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

me hre pa na živce da vsak hoče tko uturit svoj način življenja drugmu da je kar groza.......pač eni jejo mesi, drugi ne......če nebom jedla jst mesa ne bo nobena žival manj ubita, ker na dan nardijo tolk in tolk zakolov in je.ne maram pa da nekdo hoče prepričat da je meso nezdravo in adaada, ker ni meso nezdravo.tud zdravo ne......je pa dobro če ga jemo....

isto je zame mily..ribe in morski saežei (rakci, školjke..) so tudi ŽIVALI. in zame ni noben vegeterjanc, ki ne ceni rib in ponavad jih kšn še sam lovi na morju da jih bo pojedu in tko.......zame je tist vegeterjanec ki nebo jedune sira ne jajc, ne rib, ne morskih sadežev, mesa, nč :!: samo sadje in zelenjavo in umetno hrano-uno kao boi, sojino al kvajestvem :roll:
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

*purple bitch* napisal/-a: .zame je tist vegeterjanec ki nebo jedune sira ne jajc, ne rib, ne morskih sadežev, mesa, nč :!: samo sadje in zelenjavo in umetno hrano-uno kao boi, sojino al kvajestvem :roll:

Tisto so pa vegani :wink: ...

Tisto glede rib in morskih 'sadežev' se zdi pa meni tudi čudno... Mislim v smislu, da ljudje ne jedo mesa iz etičnih razlogov, glede rib pa hkrati nimajo predsodkov... Tukaj bi spet lahko zapisali 'tudi to so živali' :nixweiss: ...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja sej to.......kaj je riba drugega kot ŽIVAL..jst če bi bla vegeterijanka tud rib nebi jedla :!:
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja se strinjam, sej ribo je tut treba po buč usekat da umre. da ne govorimo o školjkah ki jih žive skuhajo.
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Kraj: na eni zvezdici
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a kiki* »

kakšne debate :roll:

evo jst ne jem mesa niti rib niti morskih sadežev! zadovolne? jem pa jajca in mlečne izdelke ker nism veganka ampak vegetarijanka! ok? :?
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ka pa je zdej tvoj problem? a je kdo tebi kaj pisal? se ne smemo pogovarjat kar se hočemo? jej kar ti paše, meni je vseeno.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

mily napisal/-a:ka pa je zdej tvoj problem? a je kdo tebi kaj pisal? se ne smemo pogovarjat kar se hočemo? jej kar ti paše, meni je vseeno.
:gut:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

Jela napisal/-a:
rinca napisal/-a:zakaj pa ne bi smel živali jest? sej človek je narejen tako, da je vsejed. jst kar nekaj časa nisem jedla mesa, ampak ne iz tega razloga. in tud nobenmu "mesojedcu" nisem nikol najedala da je ŽIVAL...

pač skinny ne je mesa zard živali.. ne gre se to o tem kaj kdo sme pa kaj ne sme.. če ga noče jest je to njena stvar.. in noben nobenmu ne najeda.. sej jz tud ne jem mesa zard tega razloga pa kaj pol.. :roll:

hvala jela. :bussi: očitno samo ti razumeš kaj sem s svojim postom želela povedati! :? torej rinca:
belo meso, rdečo meso...jebiga katero koli meso!vse je žival. samo to sem želala povedati in nikomur nisem najedala!osebno pa nikogar nisem silila, da se odpove mesu, tko da me ne napadaj! :evil: zdaj pa če me je katera narobe razumela njen problem!

aja, jaz nikoli nisem napisala da se ne sme živali jest! :roll:
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Odgovori