Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MK - Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 10. 2004
krfjolca napisal/-a:MK napisal/-a:Sem pa obsedena z ogljikovimi hidrati (kruh, krompir, testenine..)
Ravno to je najslabše

Veliko vegetarijancev misli, da jedo zdravo, pa sploh ni res. Če bi se odpovedali zgoraj omenjenim izdelkom in pojedli kaj polnovrednega, bi bili veliko bolj zdravi. quote]
Oh karfijolca sej jst to dober vem, da je problem..Mislim pa da če bi bila ne mesna prehrana samo modna muha ne bi nihče zdržal tako dolgo na takšni prehrani..

Smo kot ena velika familija..Skoraj se pokolemo a še vedno smo kr naprej skupi
-
kiki* - Debatorica
- Na forumu od: 4. 6. 2005
- Kraj: na eni zvezdici
Krfjolca boš ti prej zbolela k ješ meso, verjem... pa ne vem kaj prbijate ene modna muha... kakšna modna muha...mogoče mamo pa ene dejansko čut za živa bitja pa nam ni glih fajn jest žival k je bla umorjena zarad človeškega preseravanja...
jst sm pa zdej začela jest algice in so prov fajn,sam zaenkrat v tablicah...si jih še ne znam nardit!
jst sm pa zdej začela jest algice in so prov fajn,sam zaenkrat v tablicah...si jih še ne znam nardit!

- ¤MajC¤
- Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2004
kiki* napisal/-a:Krfjolca boš ti prej zbolela k ješ meso, verjem... pa ne vem kaj prbijate ene modna muha... kakšna modna muha...mogoče mamo pa ene dejansko čut za živa bitja pa nam ni glih fajn jest žival k je bla umorjena zarad človeškega preseravanja...
kake alge to?
jaz sm jedla neke vitamiske tablete iz alg pa so mi ble dobre,da bi pa kak drugace blo pa ne wem?
kak to zgleda?
-
La*Perla - Debatorica
- Na forumu od: 25. 3. 2005
sem vegetarijanka, že skoraj od rojstva.
Vegetarijanstva mi ni nihče vsiljeval, ampak že od nekdaj nisem marala okusa po mesu.
Je pa res, da je težko nadomeščat izgubljene vitamine in moraš res pazit na prehrano, da ti česa ne manjka, ker potem so lahko problemi. Jaz sem začela pazit šele v zadnjem času
Vegetarijanstva mi ni nihče vsiljeval, ampak že od nekdaj nisem marala okusa po mesu.

Je pa res, da je težko nadomeščat izgubljene vitamine in moraš res pazit na prehrano, da ti česa ne manjka, ker potem so lahko problemi. Jaz sem začela pazit šele v zadnjem času

*Diamonds are forever*
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
kiki* napisal/-a:Krfjolca boš ti prej zbolela k ješ meso, verjem... pa ne vem kaj prbijate ene modna muha... kakšna modna muha...mogoče mamo pa ene dejansko čut za živa bitja pa nam ni glih fajn jest žival k je bla umorjena zarad človeškega preseravanja...
Krfjolin post je bil dejansko eden izmed redkih pametnih. Tko da psssst o živalih, ki so bile umorjene zarad človeškega preseravanja. Uravnotežena prehrana (ne pa Algea in ostali zvarki, ki so le dodatki) je bistvena za zdravje, sj pool ni čudn da se vm folk reži, k take moralizme ven mečete.
Tko nekak...
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Hehe, pa mi povej, kaj je bolj preseravanje - pojest en običajn zrezek ali zmetati gore denarja za razne vitaminčke in algice. Če se ne prehranjuješ zdravo v osnovi, ti vitamini in minerali v koncentrirani obliki ne bodo nič pomagali.
-
kiki* - Debatorica
ne mislm se spet s takimi kregat ker sta itak preveč zalubleni v tist svoj zrezek, sam osnova za zdravje zihr ni meso... lahko greve pa skupi na pregled pa bove vidle kera je bolj zdrava... ne mi pa takih provokativnih...če si mesožderka kr, mene pust pa lepo pr miru pa ne stresej svojih problemov na vegetarijance, metron ti pa isto pa ne mi TI o pametnih izjavah k jih maš sam redkokdaj... si pač še en naduvanc...
- krfjolca
- Kofetarica
Pa kaj se razburjaš, sem samo odgovorila na tvojo provokacijo.
Sicer pa ne jem mesa, sam tolk za informacijo.
Jem pa jajca in mleko ter ribe.
Ne stresam nobenih problemov, ker jih nimam.
Pa da mi ne bi spet kaj o agresivnih hormonih v mesu al whateva. Ker si sama ena najbolj agresivnih tu na forumu, pa bodi kakršnakolu vegetarijanka.
Pa da mi ne bi spet kaj o agresivnih hormonih v mesu al whateva. Ker si sama ena najbolj agresivnih tu na forumu, pa bodi kakršnakolu vegetarijanka.
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
vidim da vas je tu ful vegetarjancev,takšnih in drugačnih.
no js sicer nisem vegetarjanka,je pa moja mamica že od svojega mnde23 leta. pač se ji je zagravžal,ko je enkrat vidla kako svinjo koljejo. no tk da kadar sem doma jem vegetarijansko prehrano.mamica zna tk dobr vse narest mmmmmmm,k poavad v kakih gostilnah čenaročiš kak sojin zrezek sploh ni dober. no js pa od svojega recimo 5 leta jem meso.no pač sem ga jedla na skrivaj pri stari mami,kadar sem se čuvala pr njej.pol sem si v oš začela kupavat sendviče pa malce v šoli sem tut jedla pač kar je blo.č je kej ostal,ker drugač me je mami prjavla na vegekosila in malice. no pol v srednji šoli pa sem bla v dijaškem domu v lj in tam pa sem jedla vse.pač no kar je blo.mamici sem pa povedala da nisem vegetarjanka povedala tut šele v srednji šoli(mislim da sem bla 3.letnik).in mi je blo ful težko sam pol se je vse lepo izšo ,ker mam tako faj mami:) :bussi: je rekla v redu in da pač sem se sama odločla in da ona me itak ni nikol silla.pol mi je povedala daja tak vedla da sem pri stari mami jedla meso
no tk.je pa vege hrana prov dobra,še mojmu lubiju je všeč.še posebej marmite(ne vem č poznate-kvasov ekstrakt k se uporablja lo0h za juhe omake loh pa tut na kruhu,je pa ful slano.mi najraj to jemo na kruhu),no pol še vege majoneza njami pa paštetke pa še bi se našlo kaj

Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
-
kiki* - Debatorica
krfjolca napisal/-a:Pa kaj se razburjaš, sem samo odgovorila na tvojo provokacijo.
agresivna...

- krfjolca
- Kofetarica
Nisem zdravnica, ne, vem pa o prehrani marsikaj več, kot kdo drug. In dejstvo, da nisem dohtar, mi še ne prepoveduje debatirati o tem.
Pa moj (daljši) post je bil dobronameren, nisem imela nobenih namenov koga zabijati ali biti "pametnjakovič", zato ne vem, kaj te pri tem tako žuli.
Sicer je pa bolje biti "pametnjakovič", kot pa primitivec, kot si ti.
Pa moj (daljši) post je bil dobronameren, nisem imela nobenih namenov koga zabijati ali biti "pametnjakovič", zato ne vem, kaj te pri tem tako žuli.
Sicer je pa bolje biti "pametnjakovič", kot pa primitivec, kot si ti.
-
kiki* - Debatorica
krfjolca napisal/-a:kiki* napisal/-a:Krfjolca boš ti prej zbolela k ješ meso, verjem... pa ne vem kaj prbijate ene modna muha... kakšna modna muha...mogoče mamo pa ene dejansko čut za živa bitja pa nam ni glih fajn jest žival k je bla umorjena zarad človeškega preseravanja...
Hehe, pa mi povej, kaj je bolj preseravanje - pojest en običajn zrezek ali zmetati gore denarja za razne vitaminčke in algice. Če se ne prehranjuješ zdravo v osnovi, ti vitamini in minerali v koncentrirani obliki ne bodo nič pomagali.
na živce mi gre k folk napada vegetarijance... ta tvoj hehe gor in kaj je bolš... te izjave so čist nepotrebne, ker se mi ne da več vsak dan poslušat kok je bolj zdravo pojest zrezek...zame pač ni! kot da bi odprli temo homoseksualci in se bi not znašali nad njimi kok to ni zdravo k lahko dobijo aids, dobi ga pa lahko tud vsak drug pa še kej druzga zdravn...
tok da...tisti k jeste meso ne napadejte nas, tok k jst nobenmu ne težim da je pa meso ful škodljivo in nezdravo...znam se pa postavt zase pa za živalce, k jih mam pač ful rada...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov