Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
špeli napisal/-a:Hej kiti, meni prav tako meso blazno smrdi, sploh ne morem biti v bližini kakšne mesnice, pa tudi vonja po pečenem, paniranem ne prenesem. Ti povem, da ni tako glupo, kot misliš, veliko ljudi ne je mesa prav zaradi tega razloga.
Kadar je treba it v mesnico po meso....fuj, bljek....tud bliz mesnice ne grem.....takrat gre vedno moj noter, jaz pa lepo u avto sedim in čakam
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
_ladybird_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: .......
jst tud ne maram mesa, k mi je pač ogabenga okusa, pa smrdi mi, pa pač ne čutm potrebe po tem da bi ga jedla.......mi zelenjava pa sadje čist odgovarjata mmmm, k itaq že cel life, od majhnega ne maram mesa
-
enya - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 1. 2005
jaz sem pred pol leta redno jedla meso(4x na teden). Poleti sem se zastrupila z mesom- salmonela. Dva dedna sem bila skoz ali na wcju ali pa v postelji. Potem sem pa fasala se reaktivni artritis (noge, hrbet, roke, hrbtenica). Sedaj se zdravim s pomocjo antibiotikov ze pol leta. Od takrat, ko sem se zastrupila ne jem vec mesa, enostavno se mi je zagabilo vse skupaj. Moram pa rec, da se bosti bolje pocutim. Meso pa nadomescam s sojo, orescki, zelenjavo... Se malo bolj zdravo zivim!
-
Pua - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 12. 2004
Jaz sem vegetarijanka ze 3 leta. ko sem bla se majhna
sem imela pa najraje meso in skoraj nisem jedla drugega
kar naenkrat je v moji glavi nekaj preklopilo in nisem vec jedla mesa. morm povedat da je pri meni vegetarijanstvo bolj iz moralnega vidika. ne vem, kako naj vam to opisem, ampak jaz se ful prevec zavedam kaj jem in kaj je to nekoc bilo. no, in prevec rada imam zivali. vseeno se vcasih zelo tezko uprem kaksni specialiteti, ki vsebuje tudi nekaj mesa. ze dolgo tudi nacrtujem obisk kitajske restavracije in si ful zelim enih dobrih spomladanskih zavitkov. upam da ne bom prevec razmisljala, ko bo kroznik pred mano... sej vem... to vedno recem, potem pa raje narocim riz in pohane banane

kar naenkrat je v moji glavi nekaj preklopilo in nisem vec jedla mesa. morm povedat da je pri meni vegetarijanstvo bolj iz moralnega vidika. ne vem, kako naj vam to opisem, ampak jaz se ful prevec zavedam kaj jem in kaj je to nekoc bilo. no, in prevec rada imam zivali. vseeno se vcasih zelo tezko uprem kaksni specialiteti, ki vsebuje tudi nekaj mesa. ze dolgo tudi nacrtujem obisk kitajske restavracije in si ful zelim enih dobrih spomladanskih zavitkov. upam da ne bom prevec razmisljala, ko bo kroznik pred mano... sej vem... to vedno recem, potem pa raje narocim riz in pohane banane

- evil_nemesis
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2005
no lej... js sm vegetarijanka. in čist vse hranilne snovi k so v mesu se da nadomestit z rastlinskimi!
pomembn je da ješ kar se da pestro, pa velik soje, oreščkov, žitaric, sadja in zelenjave.
pomembn je da ješ kar se da pestro, pa velik soje, oreščkov, žitaric, sadja in zelenjave.

-
Pua - Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 12. 2004
jaz bi na tvojem mestu zamenjala ginekologinjo, ker to niti slučajno ne more bit čist ok. ko sem jaz nehala jesti meso, sem za nekaj mesecev izgubila menstruacijo in mi je ginekologinja predpisala tabletke za 2 meseca, da se je moja maternica zbudila:) to je blo že 4 leta nazaj in od takrat nimam nobenih problemov. rada bi ti samo svetovala, da je vseeno bolje da si urediš te zadeve. še en problem se je pojavil pri meni, ki pa je verjetno povezan. šla sem na krvodajalsko akcijo in sem imela premalo hemoglobina. to me je kar precej šokiralo, saj sem se res dobro počutila, kjub brezmesni prehrani. no, od takrat veliko bolj pazim na železo v svoji prehrani. to pa pomeni veliko suhega sadja(marelice), jajca, žitarice, tudi šumeče tablete z železom... mogoče je tudi to razlog za tvoje težave, saj pomanjkanje hemoglobina pomeni slabokrvnost, ki je pri vegetarjancih zelo pogosta prav zaradi pomanjkanja železa. Lp!
-
padme6 - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 9. 2005
- Kraj: maribor
jaz sem vegetarijanka skoro 5 let zdaj, pac odlocla sn se za to ker se mi smilijo zivali, mislim ljudje se lahko sami odlocami za svoje korake v zivljenju, zivali vecinoma ne smo v premoci no da neom bluzla pac smilijo se mi, zakaj bi umirale zarad nas pa niti nocem jest trupel pa se zdrava sem...

-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
sicer pojem ogromne količine sadja in zelenjave...ampak meso pa je še vedno zakon!!! :fastfood: ne znam si predstavljat živeljenja brez njega...sojo sem že probala...pa mi ni dobra...tud kakšni zelenjavni zrezki odpadejo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- evil_nemesis
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2005
pa drgač je vegetarijancev več vrst: laktovovegetarijanci- jejo poleg rastlinske hrane še mleko pa meso
laktovegetarijanci- poleg rast. hrane še mleko
ovovegetarijanci- rast. hrano in jajca
vegansi- samo rastlinsko hrano
fruitarianci- samo sadje
makrobiotična prehrana- samo hrano iz neposredne okolice
pa tistim k že več kot 6 mescov niso užival mesnih izdelkov (vegansi, fruitarianci in makrobiotiki) si morjo dodajat vitamin B12
prehrana tistih k pa jejo še mleko al pa jajca je pa uravnotežena
laktovegetarijanci- poleg rast. hrane še mleko
ovovegetarijanci- rast. hrano in jajca
vegansi- samo rastlinsko hrano
fruitarianci- samo sadje
makrobiotična prehrana- samo hrano iz neposredne okolice
pa tistim k že več kot 6 mescov niso užival mesnih izdelkov (vegansi, fruitarianci in makrobiotiki) si morjo dodajat vitamin B12
prehrana tistih k pa jejo še mleko al pa jajca je pa uravnotežena
.....…come tell me..
your secrets.....
and all your dreams…
cause I can see you need someone........
to trust…
your secrets.....
and all your dreams…
cause I can see you need someone........
to trust…
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov