Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 15. Jun. 2009 17:52

^^ eno je da daš otroku meso in ga on zavrne (in s tem se zadeva konča, ni treba silit otroka v neki kar noče), prou neki drugega pa je da mu nikoli ne pomoliš mesa pod nos in se otroku sploh ne sanja kaj to je meso. govorim o takih primerih
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 15. Jun. 2009 17:53

Moja mami že od otroštva ne je nobene aviacije :D , kr se ji je zamerlo neko klanje kokoške ... Ampak drugim brez problema prpraula meso.

Jst ga praktično ne jem. In ne glede na to, da bi raj vidla, da ga ne jesta ne moj partner, ne moj otrok, se mi ne zdi na mestu določat in odločat, kaj bo kdo jedu in česa ne. Zato bo podmladku meso na izbiro, če se bo z leti odloču živet brez njega, fajn, če ne, tut u redu. Silt ne mislm nikogar u nč.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 15. Jun. 2009 18:01

Samo, roko na srce, če daš ti npr. dveletnemu otroku na izbiro zelenjavni zrezek in navaden zrezek, se itak ne bi zavedal, kaj jé, in bi verjetno pacal z obojim.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Jun. 2009 18:02

Jst pa niti pod razno ne mislm dat mesa svojim otrokom doma. Že tko se mi gnusi, ko grem v trgovini mimo mesarja, kaj šele, da bi s tem pacala doma. Otroci doma ne bodo jedli mesa, za vrtec/šolo se bodo pa sami odločili, ampak jim bo jasno razloženo, da so to mrtve živali. Ne jetrca, perutničke, bedrce, temveč jetra, peruti in bedra. Mel bodo pa tok alternative, da bodo zdravi.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 15. Jun. 2009 18:08

Sessa napisal/-a:vegeterijanstvo ni niti slučajno vedno povezano z usmiljenjem do živali-kakšna neumnost :D nekaterim meso preprosto ne paše, jim ni dobro, pazijo na zdravje v tej meri itd.

js govorim o tistih, ki mesa ne jedo iz prej naštetih razlogov :) tudi js ga nem jedla zato...
Make music, not war
Uporabniški avatar
ZeroCool
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ZeroCool » 20. Jun. 2009 18:11

sončk napisal/-a:Jst pa niti pod razno ne mislm dat mesa svojim otrokom doma. Otroci doma ne bodo jedli mesa, za vrtec/šolo se bodo pa sami odločili, ampak jim bo jasno razloženo, da so to mrtve živali. Ne jetrca, perutničke, bedrce, temveč jetra, peruti in bedra. Mel bodo pa tok alternative, da bodo zdravi.

Dejansko boš svojim otrokom govorila kaj lahko jejo in kaj ne? Jaz vem da bi svojemu otroku vsaj dal izbiro. Kakor vem se lahko vsak prosto odloča kaj lahko je in kaj ne. Predstavljaj si da bi jaz tebe silil jesti nekaj kar ti ni všeč. Drugo pa je če je otrokom to všeč. Samo če bo lahko v šoli jedel hot dog pa si ga zaželel doma, ga dejansko ne bo smel?? Ne vem ... Meni je to malce smešno.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 20. Jun. 2009 20:04

^^ ja eno je da ne bo kupovala in pripravljala, drugo je da ubije otrokom v glavo že pr 3-letih take stvari in bo prepovedala nasploh rabo besede meso pod njeno streho.. pol bojo pa zafrustrirani :roll:

in itak je vsaka hrana nezdrava če je ne ješ v mejah normale.. če pa ješ v mejah normale je zdravo.. meso vsebuje dosti zdravih snovi.. sam pač če ti neki ni všeč je tkoj nezdravo, ne? :D
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 20. Jun. 2009 22:02

sončk napisal/-a:Jst pa niti pod razno ne mislm dat mesa svojim otrokom doma. Že tko se mi gnusi, ko grem v trgovini mimo mesarja, kaj šele, da bi s tem pacala doma. Otroci doma ne bodo jedli mesa, za vrtec/šolo se bodo pa sami odločili, ampak jim bo jasno razloženo, da so to mrtve živali. Ne jetrca, perutničke, bedrce, temveč jetra, peruti in bedra. Mel bodo pa tok alternative, da bodo zdravi.

točno tako! :)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 22:55

ZeroCool napisal/-a:Dejansko boš svojim otrokom govorila kaj lahko jejo in kaj ne? Jaz vem da bi svojemu otroku vsaj dal izbiro. Kakor vem se lahko vsak prosto odloča kaj lahko je in kaj ne. Predstavljaj si da bi jaz tebe silil jesti nekaj kar ti ni všeč. Drugo pa je če je otrokom to všeč. Samo če bo lahko v šoli jedel hot dog pa si ga zaželel doma, ga dejansko ne bo smel?? Ne vem ... Meni je to malce smešno.

Ej mi je čist vseen kaj je tebi smešno in kaj ne :D Izbiro? A starši dajejo otrokom kakšno izbiro, ko jih vsako nedeljo futrajo z govejo juho, krompirjem in krvavicami? Kaj pa če bi otroci raje jedli kvinojo s popečenimi paprikami, pa jim starši ne dajo te izbire, ker je pač predrago, preveč eksotično, preveč neznano? A jim dajo izbiro, ko kupijo 5 vrst različne kekec paštete za zajtrk? A jim dajo izbiro, ko kupijo alpsko in pomursko mleko? Kakšno izbiro, prosm lepo? Izberi med slabim in slabšim, v obeh primerih pa je nezdravo?
In ne, ne bom jim govorila, kaj lahko jejo in kaj ne. Mal slabo bereš.

[vanessa] napisal/-a:^^ ja eno je da ne bo kupovala in pripravljala, drugo je da ubije otrokom v glavo že pr 3-letih take stvari in bo prepovedala nasploh rabo besede meso pod njeno streho.. pol bojo pa zafrustrirani Rolling Eyes meso vsebuje dosti zdravih snovi.. sam pač če ti neki ni všeč je tkoj nezdravo, ne? biggrin

Hahahahhahaha ja s šibo jih bom tepla, če bodo pomisll na zrezk.
In men JE všeč okus določenega mesa, ampak mi je pač nezdravo. Če ti bo eden od staršev umrl zarad najbolj progresivnega raka in neozdravljivega raka na svetu, boš vidla o čem govorim.
Zadnjič spremenil sončk, dne 20. Jun. 2009 23:07, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 20. Jun. 2009 23:01

buubbika napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:^^ ja eno je da ne bo kupovala in pripravljala, drugo je da ubije otrokom v glavo že pr 3-letih take stvari in bo prepovedala nasploh rabo besede meso pod njeno streho.. pol bojo pa zafrustrirani :roll:

in itak je vsaka hrana nezdrava če je ne ješ v mejah normale.. če pa ješ v mejah normale je zdravo.. meso vsebuje dosti zdravih snovi.. sam pač če ti neki ni všeč je tkoj nezdravo, ne? :D

Zdaj ne vem, a si to na nek način norce delaš iz nje, al to resno misliš? No, če je slednje, bom sam rekla, da se s tem nikakor ne morm strinjat. Jst npr. ne prebavlam bučk, pa vem, da so zdrave, ne prebavlam corn flakesa in vseh podobnih zadev, pa vem, da je to najbolj zdrav zajtrk, kar jih je.
Mi pač ne šmeka.

nism misnla resno :wink: na splošno mi gre na živce to, da če nekomu neki ni všeč daje to stvar tkoj v nič kao da je najslabše in ma same negativne pripombe, v primeru hrane pa - da je nedzravo :roll:

tudi js ne jem vsega, nasprotno sm ful zbirčna in včasih se tudi zrgažam nad določeno hrano (npr. polenta k je res ne morem), sam nikoli ne bom rekla da je neki nezdravo samo zto kr mi ni všeč..

sončk, ti pa deli s tvojimi otroci tisto kar ti najbolj paše, niti najmanj me ne gane, važno da js nism tko omejena :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 23:12

[vanessa], če je kdo omejen, nismo vegetarijanci, prej ti. Govoriš o frustracijah, ti veliki psihoanalitik, pa ne vem kaj bolj frustrira otroka - dejstvo, da od rojstva ne je mesa (kar ne veš, te ne boli) ali dejstvo, da mu od vseh poli salam starš zboli za rakom? Če nimaš kj pametnega za povedat od žaljivk, bi ti svetovala, da spizdiš iz teme ;)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 20. Jun. 2009 23:20

^^ v primeru da otrok ne bi dobivu niti v šoli mesa bi še razumela izajvo "kar ne veš te ne boli".. al boš zagrozila šoli da ne smejo dajat otorkom mesa, kr čene bojo vsi pomrli? kr raka dobiš sam od mesa veš.. drugo ni neč krivo.

raka fasaš lahko zarad 28356 razlogou, k so RES nezdravi.. tko da ubijej to otrokom v glavo.. umreš pa lahko zarad drugi milijon razlogou, tko da verjemi da te odrekanje ne bo rešlo

pač se mi zdi omejeno tak strog odnos in negativne pripombe čez meso sam zto k se TEBI gabi.. meni se tudi marsikej gabi pa ne bom zaradi tega šla iskat članke o tem in javno razglašala to v upanju da so vsi brez osebnsoti in bojo nrdili tisto kar jim rečem.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 23:27

Tut moji materi se je gabil kuhan špeh in nam ga nikol ni dajala v pasulj. Pa nimam travm, kvečjemu sm ji hvaležna :cool: Ti pa kr predvidevaš, da bodo moji otroci strastni mesojedci? Če ne bodo hotl jest živalskih trupel, se bom pa v šoli in vrtcu zmenila, da jedo vegetarijansko prehrano. Bom tut več plačala. ;)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 20. Jun. 2009 23:33

ja kko veš da ne bojo hotli jest mesa če jim ti doma itak ne boš dajala? :roll: sej se ne rodiš vegetarijanc (tko ku tudi ne strastni mesojedec), to šele potem odkriješ..

sicer pa, če se že spoznaš tolko na to podorčje, povej mi kolko je možnosti da človek umre za rakom (zarad mesa!) oz. kolko % je takih k so umrli zarad mesa in kolko je takih k niso? najbrž te bo malo šokriala statistika a.. kr ni vse tko črno ku misliš da je.

js zase vem da zarad tistega kosa belega mesa k ga pojem na 3 dni, ne bom umrla..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 20. Jun. 2009 23:34

Ej ne bom se več prepirala s tabo [vanessa], ker si itak rekla, da te ne gane, kaj jst delam s svojimi otroki. Practice what you preach, dober tek, in pusti mene na miru ;)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov