Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kim77
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Kim77 » 19. Mar. 2009 17:41

frigga bravo! :)

Tudi jaz sem sprva nehala meso jesti zaradi živali in ne zato, ker mi ne bi bilo všeč. Pač, ne želim podpirat grozovitih stvari, ki jih doživijo klavne živali. Zdaj se mi je tudi tako uprlo meso, vsekakor pa ni bil razlog, da sem ga črtala iz jedilnika to, da mi je bilo neokusno.

Tryanna, verjetno govoriš o restavraciji Govinda's :wink: Jaz sem že bila in imajo zelo okusno hrano. Priporočam. :wink:
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 19. Mar. 2009 17:52

ja pa sej sm rekla sam da me zanima. nč ne obtužujem nikogar.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Mar. 2009 18:14

maaalaaa napisal/-a:sam zanimalo me je, zakaj se odpovedujete nečemu, kar vam je dobro.

Pa še tole... glede tega bi se dalo debatirat na dolgo in široko - odpovedovanje stvarem, ki so nam dobre.

Meni je dobro biti popoldne doma ali zunaj na sprehodu, pa sem se temu odpovedala, ker sem sprejela službo, v kateri delam vsak dan popoldne.

Dobro je videt tud kakšna oblekca priznane znamke, pa se ji bom odpovedala, ker denar raje porabim za druge stvari.

Sploh mi ni jasno - a ti se še nikoli nisi ničemur odpovedala?
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 19. Mar. 2009 18:19

ja valda da sm se, sam zato, kr mi je bla ena stvar bolj pomembna. tko bi se potem mogla odpovedat tut jajcam, ker je možnost, da bo vn nastau piščanc al kaj? pa ker mi je okus dobr, se jim ne. se pa odpovedujem sladkarijam, ker mi je bolj pomembno, da zgubim kkšn kg.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Mar. 2009 18:39

frigga napisal/-a: Jaz imam mirno vest.

Nimaš, zdaj se boš morala odkupiti za svoje grehe preteklih let, ko si s slastjo tlačila šalame v usta :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Mar. 2009 18:47

maaalaaa napisal/-a:tko bi se potem mogla odpovedat tut jajcam, ker je možnost, da bo vn nastau piščanc al kaj?

Piščanec nastane, samo če je jajce oplojeno, kar pa jajca za prodajo niso. Kupujem samo jajca iz proste ali domače reje (to pa že leta, ker so neprimerljivo boljša od tistih iz baterijske).
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 19. Mar. 2009 18:58

ja ok, kako pa veš da v domači reji ni? :D mislim sej se ne spoznam na to, ma pač hipotetično je jajce namenjeno za nadaljevanje kokošje familije :D
mah sej nima veze, sam tko sm hotela reči, da jst osebno se nebi odrekla mesu samo zarad tega, k se živali ubija, sama sm se zato, kr mi ni dobr okus in se mi gnusi jest nekaj za kar vem, da je bla prej žival. :) če se pa zato bolje počutiš pa seveda boljše da ga ne ješ, sam to me je "zbodlo" v oči, da je nekomu (sj nism zihr, da si bla ti?) meso dobro in se mora prav truditi da ga ne je. ampak, vsakomur svoje in glavno, da se človek sam najbolje počuti, pa ni važno, kaj so ti vzroki.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Mar. 2009 19:04

Ne, nisem bla jst. Jst se nič ne trudim, da ga ne bi jedla, bilo je dobro, tega je konc in mi ni nič težko.

Glede jajc... nisem rekla, da jajca iz proste ali domače reje niso oplojena. Samo tista, ki so za prodajo, niso (čeprov ne bi o tem, kaj vse se najde v škatli jajc, kupljeni v trgovini).
Jajca iz teh dveh rej kupujem zato, ker so bolj zdrava (bolj zdrava pa so zaradi tega, ker imajo kokoške lepo življenje in ustrezno prehrano) in ker mi gre na bruhanje, ko vidim, kaj se dogaja s kokoškami v baterijski reji.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 19. Mar. 2009 19:10

maaalaaa napisal/-a: če se pa zato bolje počutiš pa seveda boljše da ga ne ješ, sam to me je "zbodlo" v oči, da je nekomu (sj nism zihr, da si bla ti?) meso dobro in se mora prav truditi da ga ne je.

meso vsebuje snovi, ki povzrocajo zeloo blago odvisnost (od tod stavki: ''joj jst nebi zdrzal/a brez mesa'') - ne, resno, medicinsko podkovano. sm brala u eni reviji, ki pa je zal nimam tukaj :D no, nevem kako bi rekla, ni ravno zares odvisnost..nekaj takega kot za zenske cokolada pac :D ko se ti zdi, da bi neko hrano zlo pogresal =)

no, in ko das cez neko obdobje brez mesa (pomojem zadosca ze mesec,dva..) se ti mesa vec preprosto ne zalusta.

js sm sicr nehala jest meso ze zlo dolg nazaj, takrat je blo vse kar sm jedla od mesa poli salama, cevapcici, raznjici, kaka omaka iz mletega mesa.. - vse to sem mela ZELO rada! ampak sm tak KLIK u glavi dozivela enkrat, da sm se cez noc vsemu odpovedala (itak sta ze mami in ati takrat nehala jest meso, zato to ni blo tezko), in nekj casa vem da mi je se disalo, in tut zdaj mi cevapi na pikniku disijo, ampak se mi jih res niti malo ne zalusta, preprosto si ne predstavljam vec da bi pojedla meso. in to je folku ful tezko razlozt :D - se pravi, ni zdej da bi se neki ful trudu, preprosto ti ni vec! :D
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maaalaaa » 19. Mar. 2009 19:24

hehe ni treba razlagat, sj sama vem kko je, ga tut sama ne jem že uff dolgo časa. in vem, tut sama sm učasih čist normalno jedla meso. pa sm ga začela postopoma manj, najprej svinjsko in govejo, nato še purane itd. sicer nevem natanko, kako pa zakaj sm ga nehala, sigurno pa je imelo velik vpliv dejstvo, da sm večkrat vidla kko te živali ubijajo in se mi je čist .. uff zagnuslo. pa še k sm mela pred seboj stegence od kokoši, sm si predstavljala, kako je ta kokoš tekala in mela glavo in oči, in srce itd, me je kar minil, nism mogla niti pogledat, kaj šele v usta dat in pojest :)
vem pa, da če bi mi blo dobro n bi se mi cedile sline k bi ga gledala, se nebi odpovedovala (ok pustmo to, da sm na dieti :P ) sam zato k bi vedla da zarad mojga "užitka" živali umirajo.
ampak, kot sm že rekla večkrat, če se nekdo bolje počuti ob tem, da ni žival zarad njega umrla, čeprav bi rad jedel meso, mu pa čestitam, da se res toliko premaga. :)
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 19. Mar. 2009 19:31

Jst sem se v bistvu veliko ravnala tudi po načelu ''ne jej tistega, česar nisi sposoben sam ubit''.
Uporabniški avatar
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a študentka20 » 19. Mar. 2009 20:46

jaz sem se tudi odpovedala mesu zavestno,tako kot frigga. :) bila sem na enem predavanju za duhovno in osebno rast, in se je dotaknil tudi te teme. tako sem po tehtnem premisleku le poskusila zaživeti brez mesa. rekla sem si,da se bom odpovedala mesu za en mesec da vidim kak mi bo. in tako se je ne mesec obrnil v, zdaj že, 4 mesece. :) in bom kar pri tem ostala. ne zdi se mi pa s tem nič narobe,ker s tem odpovedovanjem le preizkušaš samega sebe, če si dovolj močn za določena dejanja. trenutno se odpovedujem sladkarijam in se začenjam aktivno ukvarjati z rekreacijo! :)
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pussyka » 20. Mar. 2009 18:43

sama sem vegetarijanka že kar dolgo časa, zato me ta tema tudi zanima. in ker moram za maturitetni predmet sociologija narediti seminarsko nalogo, vse ki se prehranjujete vegetarijansko in, ki ste zainteresirane prosim, če bi mi pomagale, saj za analizo ankete potrebujem dovolj rešenih vprašalnikov, ampak samo tistih, ki so vegetarijanci/ke!

da vam pošljem anketo, mi pišite na ZS!
hvala
Uporabniški avatar
KiLLyKa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a KiLLyKa » 20. Mar. 2009 19:37

Jst bi bla pa zlo težko vegetarijanka. Mam rada meso lih tok kot zelenjavo :)
If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 20. Mar. 2009 22:30

Js pa vegetarijance podpiram, pač je tp njihova odločitev. Stem čist nč ne škodujejo svetu, kvečjemu pomagajo. Js sicer tud nism nek hud jedec mesa in bi dost lahko postala ena izmed njih - jem namreč samo piščančja prsa, od salam pa kšno suho - ogrska ipd. (kšnih domačih ne maram, ker majo preveč prvinski vonj po prašiču :pale: ), mortadelo al pa bohinjsko, to je moj meso, k ga jem. Salame mam itak zelo malkrat na spisku, meso pa tud recmo ene 3x na teden, več ne.
Mi pa včasih še tist meso pr kosilu, k ga jem drugač, zasmrdi, tko da sam čakam dan, ko se mi bo še tist piščanc zagravžu.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov