Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Kim77
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2009
Hehe, tole z beljakovinami in premalo moči je pa za lase privlečeno Verjamem no, da si bila učena tako, samo čisto res pa ni. Imaš odgovor tule http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 96#1218196
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Mah, vseeno se mi ne zdi isto. Ker nobene stvari v prehrani ne moreš popolnoma nadomestiti z drugo. No, ne govorim o sladkarijah ipd., ker to ni nujno potrebno našemu telesu.
Pa tudi veliko govora je bilo že o temu, da je zelo dobro za človeka in njegovo zdravje/splošno počutje, če uživa tudi meso.
Čeprav dandanes je glede vseh stvari toliko različnih raziskav, mnenj itd., da bi se lahko stepli glede tega O raziskavah glede paradižnika (ali povzroča raka ali pa deluje celo proti njemu), glede raznih deodorantov, vložkov in materničnem vratu.. ker leta nazaj so se ljudje "normalno" prehranjevali, jedli meso, pa nobenemu ni nič manjkalo kar se tega tiče Ne vem zakaj je zadnje čase okrog tega cel "pomp", meso gor, meso dol, nezdravo/zelo zdravo, nujno potrebno/čisto odveč.
Karkoli že, jaz ostajam pri mesu in nobena sila me ne prepriča v to, da ga ne bom več jedla Ostaja na mojem jedilniku v zmernih količinah, ravno tako kot tudi zelenjava in sadje, OH ipd. Zdi se mi, da ga vseeno ne moreš nadomestiti kar tako in da ga telo vseeno potrebuje nekaj za normalno funkcioniranje.
Pa tudi veliko govora je bilo že o temu, da je zelo dobro za človeka in njegovo zdravje/splošno počutje, če uživa tudi meso.
Čeprav dandanes je glede vseh stvari toliko različnih raziskav, mnenj itd., da bi se lahko stepli glede tega O raziskavah glede paradižnika (ali povzroča raka ali pa deluje celo proti njemu), glede raznih deodorantov, vložkov in materničnem vratu.. ker leta nazaj so se ljudje "normalno" prehranjevali, jedli meso, pa nobenemu ni nič manjkalo kar se tega tiče Ne vem zakaj je zadnje čase okrog tega cel "pomp", meso gor, meso dol, nezdravo/zelo zdravo, nujno potrebno/čisto odveč.
Karkoli že, jaz ostajam pri mesu in nobena sila me ne prepriča v to, da ga ne bom več jedla Ostaja na mojem jedilniku v zmernih količinah, ravno tako kot tudi zelenjava in sadje, OH ipd. Zdi se mi, da ga vseeno ne moreš nadomestiti kar tako in da ga telo vseeno potrebuje nekaj za normalno funkcioniranje.
- Kim77
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2009
candy, saj jaz te ne želim, še manj pa hočem prepričat, da nehaj jesti meso. To je tvoja odločitev.
Želim le pojasniti, da samo govorice, da naj bi bilo meso nujno potrebno spodkopljejo znanstveno dokazana dognjanja, da temu ni tako.
Informacije so dostopne, kaj boste/boš z njimi storila, pa je seveda tvoja svobodna izbira.
Želim le pojasniti, da samo govorice, da naj bi bilo meso nujno potrebno spodkopljejo znanstveno dokazana dognjanja, da temu ni tako.
Informacije so dostopne, kaj boste/boš z njimi storila, pa je seveda tvoja svobodna izbira.
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Kim77 napisal/-a:candy, saj jaz te ne želim, še manj pa hočem prepričat, da nehaj jesti meso. To je tvoja odločitev.
Ja, saj vem, saj ni nič od tega letelo nate, samo tako na splošno sem napisala
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Jah, glede mrtvih živali itak ne moreš vedeti, kaj sploh je 'zdravo'.. ker v današnjem času je vse nafilano z raznimi antibiotiki, strupi ipd. .. Ok, saj zelenjava je tud na žalost škropljena, ampak da bi pa jedla 'zastrupljene' mišice, pa ne hvala
-
cukr8 - Kofetarica
*purple* napisal/-a:a mi lahko ena pove k to je,predvidevam da vas je tuki več glede na to da je to vegeterijanska hrana, kaj je to tofu, oziroma kakšen okus bi mel-podoben čemu?Ful me zanima, sam nočem kr tko kupt, da nebi pol stran metala..
Tofu se mi zdi še najbolj podoben siru.. No, še najpogosteje ga imenujejo sojin sir, drugače pa naj bi bil nadomestek za meso..
Meni okus niti malo ni všeč, čeprav drugače obožujem raznovrstne vegi zadevice (seitan, vegi čevapčiče, gyros, pirine salamice...) .. Pač kot en sir, samo da ima na koncu nek priokus (meni neprijeten). Če kupiš dimljenega, je malo boljši (kot dimljen sir pač)..
Je pa tudi odvisno, za katerega proizvajalca se odločiš
Na tem linku lahko prebereš več: http://www.viva.si/clanek.asp?id=2656
Ne vem, lahko da bo tebi všeč, ampak sama kupim raje kakšen drug vegi izdelek
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sem vegeterijanka, za mano je pa 7 let intenzivnih treningov najprej karateja potem kung-fu ja lahko ti samo recem, da to niti slucajno nima veze (ce se ZNAS it vegeterijanstvo...)candy. napisal/-a:tudi zaradi športa in teh stvari, si tega ne predstavljam, saj najbrž ne bi imela dovolj moči (borilne veščine) .
^purple tofu je sojin sir. meni je na nekatere nacine pripravljen naravnost ogaben, na nekatere pa NJAMI! treba ga je ZNAT nardit poskusi takole:
kupi takega v obliki nekaksne kocke in zapakiran v plasticno folijo...kot sir...potem ga razrezi na 0,5 cm rezine, takega das v ponev z segretim oljem, ga fajn potreses s petersiljem in potem malo popeces (kr mal zapret ponev pa mal pocakat...da se fajn prepoji pa da spusti sok vn)
tak je super njami
-
cukr8 - Kofetarica
^^ A to kupiš tistega od Jablane ?
Mah, jaz sem probala že vse mogoče – naravnega, dimljenega, mariniranega, v kitajski restavraciji z zelenjavo, tofujevo salamico od Viane... – pa ima skooos tisti čuden priokus .
No, itak se nima smisla siliti, če mi ni všeč, tako da raje ostajam pri siru (pa še tega konzumiram zelooo redko).. Tofujevi rezanci / špageti so mi pa všeč - namesto testenin, pa še več imajo beljakovin kot pa OH..
Če želiš manj kaloričen vir beljakovin, je meni ljubša posneta skuta (od Mercatorja – Zdravo življenje) ali pa lahki cottage cheese
Mah, jaz sem probala že vse mogoče – naravnega, dimljenega, mariniranega, v kitajski restavraciji z zelenjavo, tofujevo salamico od Viane... – pa ima skooos tisti čuden priokus .
No, itak se nima smisla siliti, če mi ni všeč, tako da raje ostajam pri siru (pa še tega konzumiram zelooo redko).. Tofujevi rezanci / špageti so mi pa všeč - namesto testenin, pa še več imajo beljakovin kot pa OH..
Če želiš manj kaloričen vir beljakovin, je meni ljubša posneta skuta (od Mercatorja – Zdravo življenje) ali pa lahki cottage cheese
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Men je tofu dober za občasno popestritev. bi ga pa opisala kot brez okusa, tak nevtralen okus. No, meni je všeč in ga včasih jem kar tako, nič pečenga... samo iz embalaže ga vzamem in pojem.
Punce probite sirarsko skuto, ki jo lahko dobite na tržnici. Popolnoma pusta (brez maščob), precej beljakovin in mogoče kak gram oh več kot v navadni. Okus pa neverjeten, nič kisel, zelo nežen,... meni je super.
Punce probite sirarsko skuto, ki jo lahko dobite na tržnici. Popolnoma pusta (brez maščob), precej beljakovin in mogoče kak gram oh več kot v navadni. Okus pa neverjeten, nič kisel, zelo nežen,... meni je super.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
tiste, ki ste vegeterianke?
a ribe jeste?
a ribe jeste?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz ne, niti školjk, lignjev in vsega boga kar spada pod t.i. ''morske sadeže''.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
floribunda napisal/-a:tiste, ki ste vegeterianke?
a ribe jeste?
js sm zacela kao da bom vseeno jedla ribe. ampak fora je u tem da itak ne maram morske hrane in rib (jedla sm sam panirane nekatere ribe pa to) zato trenutno vse kaj jem od rib je rio mare namaz v tubi in losos na razlicne nacine. cist nic drugega ne maram, pa sem vcasih se oslica rada jedla...
mislim da bom tut to kar zdej jem pocas nehala...nezavedno, pocasi mi okus neha bit vsec, pa to, da nism navajena vec nekih zivih bitij jest. pol pa cist tako ugotovim da sem crtala vse ribe in ribje izdelke, brez da bi se sploh odlocla
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov