Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
missy* napisal/-a:moja kolegica vegetarijanka, ja, zelo je zategnjena in nervozna in najveckrat zelo zoprna.
moja teta pa poje ogromne količine mesa, je zelo tečna, zategnjena, dostikrat tudi nervozna in vse kar spada zraven. Torej lahko jaz postavim trditev, da so mesojedci zategnjeni ljudje? ne ga srat no, ne moreš vseh sklepat na podlagi enega..
Sicer pa ja, blizu mislim da sem zato, ker meso jem enkrat na teden oz. dva, kolikor se mi zdi malo nujno potrebno, drugače ga iz lastne želje ne bi jedla
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
lolitaa napisal/-a:En sodelavec od moje mami ma ženo k je vegeterijanka in se niti ne dotakne mesa (tudi kar se tiče kuhanja) in je ta mala dobila za rd neki evrčkov od babice in so jo vprašali kaj si bo kupla in je odgovorila da meso.A ni to že mal bedno?Da si otrok želi jest meso in ga mu ne pripraviš?
to je tud men dosadno, da se otroke sili u nekaj.
Jst verjamem, da obstajajo redki otroci, ki bi jim bilo meso zanič.
Sam itak, eni se pač zgovarjajo, kao da so otroci sami izbrali.Ja no bulšit no.Otrok bo takrat sam lahko študiral o tem, ko bo malce starejši in bo razmišljal v tej smeri, ali pa takrat ko mu pač okus useh vrst mesa ne bo uredu.
To je meni bolano, res.
Tamarra....
Ali si, ali nisi,umesne variante ni!
Nisi in to je to.
Sicer pa če ga iz lstne želje ne ješ, zakaj ga pa potem ješ sploh?Si stara tri leta, da te še mati pitajo al kako?
Jst če nečesa ne jem, se odločim da ne bom jedla/delala/počela/kupila, tud ne bom, pa se lahko vsi sveti name skurčijo.
S tem, kar si povedala si samo dokazala, da se pač ne moreš popolnoma odpovedat mesu.Ker če se mu bi lahko, se mu bi.
Ni nč narobe, sam ne se pa neki ven vadit.ješ meso in pika.
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 7. 2008
marypa napisal/-a:maaalaaa napisal/-a:a kdo je reku?marypa napisal/-a:neokusna hrana, ni uravnotežena, skoz moraš neke nadomestke iskat-- po mojem mnenju mučenje samega sebe
mogoče ti? vegetarijanstvo = prehrana brez mesa = (po tvojem mnenju) neokusna hrana
torej sklep: vse, kar ni mesno, je neokusno.
oprosti, samo tako sem jaz razumela tvoj odgovor.
in ja, ker sem vegetarijanka sem trčena. samo to vpliva in sem obsojena na to pa tudi če mogoče kdaj kakšen doktorat naredim.pač nas ni za jemat resno
Ja sama zelenjava brez mesa ni okusna;) kombinacija je pa čist ok.
--
drgač sm pa bla jst vegetarijanka 2 leti Ker sem drugače razmišljala.. Me je minilo
počakaj wait and see, mogoče mine tudi tebe
hmm nikoli ne reci nikoli, ampak MOČNO upam, da ne bom začela nazaj jesti mesa. in kakor sedaj kaže, se to ne bo zgodilo, ker mi res meso ne diši in samo da pomislim da bi ga jedla mi je preprosto slabo. aja pa problemov z zdravjem tudi nimam, shirana nisem - daleč od tega, in tud drugače sem povprečno preveč dobre volje, razen ko imam pms
torej si se ti tisti 2 leti imela za trčeno in bledolično in nervozno itd kot si označila nas? mogoče po sebi sklepaš na ostale? brez zamere.
Zadnjič spremenil maaalaaa, dne 21. Nov. 2008 23:22, skupaj popravljeno 1 krat.
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
^^ (Tamarra*)
Če oseba dela proti sebi in želi jesti meso, ampak si ga odteguje zaradi nekih zunanjih dejavnikov (da je bolj fancy, da sovpade v družbo, ker je sedaj to "in", ipd), je povsem možno, da je bolj agresivna, kot če bi jedla meso.
Vendar to ni zato, ker ne je mesa, ampak ponavadi zato, ker si odteguje nekaj, kar bi rada počela na za sebe agresiven način.
Načeloma pa naj bi bili vegetarijanci (tisti pravi, ne pa wannabe) manj agresivni, kar se dobro poveže tudi z nižjim krvnim tlakom (ki ga imajo ponavadi), manj hormoni (ki preidejo baje iz mesa, ki ga mesojed zaužije v kri), ki morda delno povzročajo agresivne občutke, ipd.
Če je oseba uravnovešena, nima veze, kaj uživa- ali je vsejed, vegetarijanec, presnojed vegan,... Zaradi prehrane same ne bo nič bolj ali manj tečna - lahko pa bo, če bo povezala svoje vrednote s hrano, ki si jo bo odtegnila.
Če oseba dela proti sebi in želi jesti meso, ampak si ga odteguje zaradi nekih zunanjih dejavnikov (da je bolj fancy, da sovpade v družbo, ker je sedaj to "in", ipd), je povsem možno, da je bolj agresivna, kot če bi jedla meso.
Vendar to ni zato, ker ne je mesa, ampak ponavadi zato, ker si odteguje nekaj, kar bi rada počela na za sebe agresiven način.
Načeloma pa naj bi bili vegetarijanci (tisti pravi, ne pa wannabe) manj agresivni, kar se dobro poveže tudi z nižjim krvnim tlakom (ki ga imajo ponavadi), manj hormoni (ki preidejo baje iz mesa, ki ga mesojed zaužije v kri), ki morda delno povzročajo agresivne občutke, ipd.
Če je oseba uravnovešena, nima veze, kaj uživa- ali je vsejed, vegetarijanec, presnojed vegan,... Zaradi prehrane same ne bo nič bolj ali manj tečna - lahko pa bo, če bo povezala svoje vrednote s hrano, ki si jo bo odtegnila.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
maaalaaa napisal/-a:marypa napisal/-a:maaalaaa napisal/-a:a kdo je reku?marypa napisal/-a:neokusna hrana, ni uravnotežena, skoz moraš neke nadomestke iskat-- po mojem mnenju mučenje samega sebe
mogoče ti? vegetarijanstvo = prehrana brez mesa = (po tvojem mnenju) neokusna hrana
torej sklep: vse, kar ni mesno, je neokusno.
oprosti, samo tako sem jaz razumela tvoj odgovor.
in ja, ker sem vegetarijanka sem trčena. samo to vpliva in sem obsojena na to pa tudi če mogoče kdaj kakšen doktorat naredim.pač nas ni za jemat resno
Ja sama zelenjava brez mesa ni okusna;) kombinacija je pa čist ok.
--
drgač sm pa bla jst vegetarijanka 2 leti Ker sem drugače razmišljala.. Me je minilo
počakaj wait and see, mogoče mine tudi tebe
hmm nikoli ne reci nikoli, ampak MOČNO upam, da ne bom začela nazaj jesti mesa. in kakor sedaj kaže, se to ne bo zgodilo, ker mi res meso ne diši in samo da pomislim da bi ga jedla mi je preprosto slabo. aja pa problemov z zdravjem tudi nimam, shirana nisem - daleč od tega, in tud drugače sem povprečno preveč dobre volje, razen ko imam pms
torej si se ti tisti 2 leti imela za trčeno in bledolično in nervozno itd kot si označila nas? mogoče po sebi sklepaš na ostale? brez zamere.
Hej, sorry, ampak kažeš znake vegetarijanca? Zamešala si, js nism govorila o nobeni bledoličnosti. Hah…
---
Meso je zraven ful njami, ker ima maščobe in maščobe so okusne, pomeben dodatek k hrani.. Nikoli ne bi jedla samo mesa.. vedno v kombinaciji z zelenjavo;) In večini ljudi je meso okusno in to je čist naravno. Pač eni ljudje ne marajo okusa po mesu, tko k so eni homoseksualci, torej jih je manj. Hrana brez mesa je pač bolj pusta in brez okusa. Dejstvo. Tko k je dejstvo, da se nasprotni spol privlači. Lahko si izjema…
Drgač pa folk, k je vegetarijanski ma neke svoje fore pa zato-je.. (zakaj zato ker.. bla bla).. in radi poudarjajo zakaj je vegi bit kul. Men so v bistvu taki ljudje smešni Zdaj razumem, zakaj se je meni prijateljica smejala, ko sem kot vegi kakšno spregovorila o vegetarianstvu. Bla je čist happy, ko sem začela jest meso, nehala s temi brezveznostmi Sploh pa otroka v razvoju ne bi smeli posiljevati z vegi hrano… !!! In to bi moral omejit z zakonom, brez heca.. ker obstaja vse sorte vegetarijacev.. in če on živi brez jajc, mora tudi njegov otrok.. roll..
In taki otroci se kasneje nažirajo z mesom.. tko k moj oče npr. (In ma zdj zaradi tega probleme s holesterolom). Sm da je razlika pri njem, da niso bili premožni in so si 1xtedensko privoščili zrezek.
--
No, Tamarra je priznala, da je meso zgolj zaradi tega, ker se zaveda, da je za telo, (za ziher delovanje vseh funkcij), pomembno.
Ni treba z mesom pretiravati, ampak se je pa fajn uravnoteženo prehranjevati in to vključuje normalno tudi meso. Me pa ne zanima, kaj kdo je-njegov problem, sm da mi ne teži, da mučim živali s tem pa take neumnosti… in isto velja za določene izdelke- me res ne zanima, a so to preizkušali na živalih ali ne… roll…. Hvala. In potem ti lahko še zameri, ker so tvojo kremo vmasirali enmu mišu..
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
*purple* napisal/-a:Si stara tri leta, da te še mati pitajo al kako?
Glej, jaz še vedno živim doma, s starši ( in mi to čisto odgovarja ) in mami nima rada mesa, prav tako kot tudi jaz, ampak ga pripravi enkrat na teden, da 'ustreže' atiju in pol se meni zdi logično, da si ne bom svojega kosila delala
marypa napisal/-a:No, Tamarra je priznala, da je meso zgolj zaradi tega, ker se zaveda, da je za telo, (za ziher delovanje vseh funkcij), pomembno.
Med drugim bi lahko tudi to bilo ja, da je pomembno. Se ga da čisto nadomestit, ampak jaz vseeno raje pojem tisti košček mesa, se ne ubadam s kuhanjem svojega kosila in ne s tem, kako bi ga nadomestila
Tysia napisal/-a:si ga odteguje zaradi nekih zunanjih dejavnikov (da je bolj fancy, da sovpade v družbo, ker je sedaj to "in", ipd)
aja? kaj vse si še ljudje ne bodo izmislili, da bi bili 'in' ..
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
lolitaa napisal/-a:En sodelavec od moje mami ma ženo k je vegeterijanka in se niti ne dotakne mesa (tudi kar se tiče kuhanja) in je ta mala dobila za rd neki evrčkov od babice in so jo vprašali kaj si bo kupla in je odgovorila da meso.A ni to že mal bedno?Da si otrok želi jest meso in ga mu ne pripraviš?
No to pa tud men ni prov, da se otoke 'sili' v vegetarijanstvo, če jim paše jest meso (eni ga pač ne marajo). Ko je človk dost star, da se zna sam presodit, se bo že sam odloču, kaj bo jedu. Pa enako mislm tud glede vere, spolne usmerjenosti in tko naprej, ne sam glede prehranjevanja.
-
študentka20 - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 9. 2007
jaz sem tud po novem vegetarijanka, in doma ima da mi noben ne reče, zakaj ne jem mesa. lepo sem razložla moje razloge, in tega se tudi držim. če pa je na jedilku meso, ga pač ne jem, pa jem samo prilogo pa solato. al pa si posebaj skuham, oz. naredim kosilo. čist simpl. drugače, pa ne potrebuješ mesa, da bi telo delovalo normalno!
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
-
MAJAmazing - Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2007
Heeey vsem
No, da še jst povem svoje mnenje. Tudi jst sem vegetarijanka (ne jem mesa in rib, jem pa jogurt, mleko in jajca), zraven jem še določene dodatke (alge). V glavnem sama sem se odločila, da ne bom jedla mesa, čez noč in zaradi moralnih razlogov. Sem pač mnenja, da če ješ meso, pač podpiraš klanje živali. Sej je res, da se živali med seboj tudi jedo, to je naraven ciklus, ampak način na kakšnega ljudje dobimo meso...nene...tega pa res ne podpiram.
Kot drugo ne nosim usnja, ne krzna in uporabljam izdelke, ki so naravni in naj ne bi bili mučeni na živalih (če je pa kaj v ozadju tega, pa žal ni v moji moči odkriti). Nisem pa še dolgo v tem, tko da iz dneva v dan raziskujem kako živeti, da ne bi trpele živali.
Bi bila pa zelo vesela, če se ne bi tko kregali tule.
Ta tema je namenjena vegetarijancem in ne razumem, zakaj potem hodijo nekateri sem zato, da tukaj samo kontra dajejo in obtožujejo.
Nekateri smo se tako odločili, škodujemo NIKOMUR ne (o tem ali otrok naj bi bil vegetarijanec ali ne se sicer res da razpravljat), če bom pri 30 umrla zaradi tega, pač bom. Js nobenemu ne belim glave s tem, da naj postane vegetarijanec in podobno. Jst pustim druge in drugi naj mene.
Ker jst razumem to temo, da se pač tisti s skupnimi interesi pogovarjajo, si dajejo nasvete in si pomagajo, ne pa da se kregamo kdo ima prav in kdo ne
No, da še jst povem svoje mnenje. Tudi jst sem vegetarijanka (ne jem mesa in rib, jem pa jogurt, mleko in jajca), zraven jem še določene dodatke (alge). V glavnem sama sem se odločila, da ne bom jedla mesa, čez noč in zaradi moralnih razlogov. Sem pač mnenja, da če ješ meso, pač podpiraš klanje živali. Sej je res, da se živali med seboj tudi jedo, to je naraven ciklus, ampak način na kakšnega ljudje dobimo meso...nene...tega pa res ne podpiram.
Kot drugo ne nosim usnja, ne krzna in uporabljam izdelke, ki so naravni in naj ne bi bili mučeni na živalih (če je pa kaj v ozadju tega, pa žal ni v moji moči odkriti). Nisem pa še dolgo v tem, tko da iz dneva v dan raziskujem kako živeti, da ne bi trpele živali.
Bi bila pa zelo vesela, če se ne bi tko kregali tule.
Ta tema je namenjena vegetarijancem in ne razumem, zakaj potem hodijo nekateri sem zato, da tukaj samo kontra dajejo in obtožujejo.
Nekateri smo se tako odločili, škodujemo NIKOMUR ne (o tem ali otrok naj bi bil vegetarijanec ali ne se sicer res da razpravljat), če bom pri 30 umrla zaradi tega, pač bom. Js nobenemu ne belim glave s tem, da naj postane vegetarijanec in podobno. Jst pustim druge in drugi naj mene.
Ker jst razumem to temo, da se pač tisti s skupnimi interesi pogovarjajo, si dajejo nasvete in si pomagajo, ne pa da se kregamo kdo ima prav in kdo ne
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tamarra* napisal/-a:*purple* napisal/-a:Si stara tri leta, da te še mati pitajo al kako?
Glej, jaz še vedno živim doma, s starši ( in mi to čisto odgovarja ) in mami nima rada mesa, prav tako kot tudi jaz, ampak ga pripravi enkrat na teden, da 'ustreže' atiju in pol se meni zdi logično, da si ne bom svojega kosila delala
[quote]
ja pr men je tko.Če mi kosiu ni ušeč, ga ne bom jedla.Si ucvrem jajc al pa sama kej skuham in je.
če nečesa res nočeš, tud ne boš.
Twitch...Zakaj pa je največje sranje?
Po čem sklepaš?Ker se ne ubije nobena žival manj?Kaj pa če je mogoče to res, da je eni kuri prihranjeno?
in pač, če nekdo ne želi jesti mrtve živali jst ne vidim razloga zakaj bi bilo to sranje?Eni res nimate soli u glavi.
- pussyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
vegetarijanci so predvsem ljudje, ki so se za takšno prehrano oz. način življenja, odločili, ker so prišli do nekega spoznanja. ostali še niso, mogoče tudi nikoli ne bodo!
skratka zanima me, kakšno je vaše mnenje...kdo mislite, da se odloča za vegetarijanstvo?kakšni so ti ljudje?zakaj?zaradi vrednot, prepričanj?
delam raziskovalno nalogo in bi mi vaše mnenje s sociološkega(tudi kakšnega drugega) stališča prišlo zelo prav!
hvala!
skratka zanima me, kakšno je vaše mnenje...kdo mislite, da se odloča za vegetarijanstvo?kakšni so ti ljudje?zakaj?zaradi vrednot, prepričanj?
delam raziskovalno nalogo in bi mi vaše mnenje s sociološkega(tudi kakšnega drugega) stališča prišlo zelo prav!
hvala!
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
sam en komentar od vegeterijanke: kri mam tako nadpovprecno dobro, da me je zdravnica prav pohvalila, in je vprasala ce pridno jem rdece meso (al kaj je ze za kri?) in sem povedala da sem vegeterijanka in je prav cudno izbuljila oci pa bla kr tiho
pozimi ko majo vsi zmrzjene roke in jih zebe, men zarijo od toplote tako da grejem se vse naokoli ce je v hisi 18 stopinj se prav prijetno pocutim ko ostali hodijo v puloverjih in bundah, spim pa pozimi brez centralne in z odprtim oknom...
poleti sem zivela z malim otrokom ki je nonstop dobival neke viroze...ko je dobil, so seveda zboleli se vsi v hisi (njegova starsa) razen mene, pa sem bla z njim na dan vec kot onadva jedli smo pa ISTO hrano, samo pri meni brez mesa (4 mesece)
kdaj sem bla nazadnje pri zdravnici zarad bolezni? (bla sem zarad recimo zlomljene roke, ampak to nima veze:D) ljudje, ne bote verjeli ampak ne spomnim se...sem gledala zadnjic v kartoteki pa nisem prisla tak dalec nazaj...ene 8 let bo ze - edina moja bolezen je prehlad 3x na leto, vcasih se to ne...nobenih grip, vrocin, angin, niti glavobolov ne...tablet sploh ne jemljem (nobenih protibolecinskih, v zivlenju 3x antibiotike ko sem bla mala, pa potem enkrat zarad mehurja) - razen vcasih za menstrualne krce
vegeterijanka? okrog 8 let...
to je men edini in zadosten pokazatelj, da se js osebno mesa vec ne pritaknem (povrhu vsega mi se disi vec ne )
pa to nisem sam js, ista situacija je cela moja druzina...mi bolezni preprosto ne poznamo..in ja, vsi smo vegeterijanci ampak mam pa oceta strokovnjaka za prehrano, tako da tut ve kaj jest
pozimi ko majo vsi zmrzjene roke in jih zebe, men zarijo od toplote tako da grejem se vse naokoli ce je v hisi 18 stopinj se prav prijetno pocutim ko ostali hodijo v puloverjih in bundah, spim pa pozimi brez centralne in z odprtim oknom...
poleti sem zivela z malim otrokom ki je nonstop dobival neke viroze...ko je dobil, so seveda zboleli se vsi v hisi (njegova starsa) razen mene, pa sem bla z njim na dan vec kot onadva jedli smo pa ISTO hrano, samo pri meni brez mesa (4 mesece)
kdaj sem bla nazadnje pri zdravnici zarad bolezni? (bla sem zarad recimo zlomljene roke, ampak to nima veze:D) ljudje, ne bote verjeli ampak ne spomnim se...sem gledala zadnjic v kartoteki pa nisem prisla tak dalec nazaj...ene 8 let bo ze - edina moja bolezen je prehlad 3x na leto, vcasih se to ne...nobenih grip, vrocin, angin, niti glavobolov ne...tablet sploh ne jemljem (nobenih protibolecinskih, v zivlenju 3x antibiotike ko sem bla mala, pa potem enkrat zarad mehurja) - razen vcasih za menstrualne krce
vegeterijanka? okrog 8 let...
to je men edini in zadosten pokazatelj, da se js osebno mesa vec ne pritaknem (povrhu vsega mi se disi vec ne )
pa to nisem sam js, ista situacija je cela moja druzina...mi bolezni preprosto ne poznamo..in ja, vsi smo vegeterijanci ampak mam pa oceta strokovnjaka za prehrano, tako da tut ve kaj jest
- pussyka
- Komunikatorka
vegetarijanci so predvsem ljudje, ki so se za takšno prehrano oz. način življenja, odločili, ker so prišli do nekega spoznanja. ostali še niso, mogoče tudi nikoli ne bodo!
hvala!
hvala!
- pussyka
- Komunikatorka
hvala!
hvala!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov