Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
*etty* napisal/-a:Še en dokaz, da so vegetarijanci res non stop zategnjeni in nervozni.
Ja itak tak je
Jaz sicer nisem vegetarijanka, sem pa zelo blizu tega (meso jem recimo sam enkrat na teden) in ja, čim manj ga jem zato, ker mi je enostavno ogabno, da bi jedla piščanca, na katerem je mogoče gor še par dlačic, notri kakšna žila.. In pa predvsem še zato, ker sem velika zagovornica živali. Vem, da se zaradi mene nič ne bo spremenilo, ampak če bi bilo več ljudi istega mišljenja kot jaz, bi se pa mogoče dalo kaj spremenit
Nimaš pa ti nobene pravice žaliti vegetarijancev. Pojdi malo v njihovo družbo in se prepričaj, kako se obnašajo poznam dosti vegetarijancev, in vsi so super, noben ni zategnjen ali nervozen.
Baje naj bi meso dajalo moč, energijo ali karkoli pač, ampak z raznimi nadomestki se da čisto fajn živet
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
missy* - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 8. 2007
moja kolegica vegetarijanka, ja, zelo je zategnjena in nervozna in najveckrat zelo zoprna. Druga, ko se je odlocila, da bo nehala jest meso, je imela prve pol leta tezave z zelodcem.
Blizu vegeterjanstva si? 1x na teden? Jaz nisem niti malo vegetarjanka, pa jem meso mogoce 1x, vcasih 2x na mesec.
Blizu vegeterjanstva si? 1x na teden? Jaz nisem niti malo vegetarjanka, pa jem meso mogoce 1x, vcasih 2x na mesec.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
*etty* napisal/-a:polly-polly napisal/-a:pomoje je tale etty še mal nedorasla in verjetno tam nekje v sredini pubertete. Sklepam po tem, da ljudi klasificira po pameti glede na to kako se prehranjujejo. 13letnicam je treba kakšne takšne izpade odpustit oz. preslišat
Oh, spet ena pametna. Še en dokaz, da so vegetarijanci res non stop zategnjeni in nervozni. Pojdi malce vitaminčkov pojest, da ne boš pobledela po svetu hodila.
Ljudje... začnite se zavedat, da je meso najbogatejši vir beljakovin, ter vitamina B12. Kdor ne je mesa, pač jemlje tablete iz zelenih alg, da pridobi vitamin B12. Kdor pa še dodatno ne je jajc, masla, mleka... se pa zelo resno igra s svojim zdravjem.
Pa da ne bo zdaj kdo pomislil, da pa 2 zrezka na dan je zelo zdravo.
Skratka, odpovedati se mesu zato, ker ti na splošno ne sede takšna vrste prehrane - ok - nimam problemov. Imam pa probleme s tistimi, ki mislijo, da bodo rešili svet živali, ker ne bodo jedli njihovega mesa
Da bi superiorni okus pečenega ramsteaka zamenjala za plastično zelenjavo iz trgovine samo zato, da bodo živali živele svobodno življenje, pa zajčki skakljali po zeleni trati... ne, to pa ne!
Kot prvo nisem vegeterijanka.
Maš prov glede aminokislin in vit B ter zdravja, čerpav tut veig food je lahko zdrava, če se je lotiš pametno.
Toda v tvojmu postu se ne gre zato kaj kdo je in kaj ne, ampak za tvoj ODNOS in OBNAŠANJE. Očitno je da si zlo NESTRPNA do drugačnih. Ne vem zakaj je nekdo, ki ne je mesa trčen???
Sama ga pojem na kile, 3 - 4x na dan, pa ne obsojam vegeterijancev, da so neumni pa trčeni! Če se sami tko odločijo je to izključno njihova stvar in zarad tega niso manjvredni. Na kar si TI ciljala! Halo, grow up!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
missy* napisal/-a:moja kolegica vegetarijanka, ja, zelo je zategnjena in nervozna in najveckrat zelo zoprna. Druga, ko se je odlocila, da bo nehala jest meso, je imela prve pol leta tezave z zelodcem.
ja zorna je ker ne je mesa ja
eni jih res pokate.
[quote="*etty*]Oh, spet ena pametna. Še en dokaz, da so vegetarijanci res non stop zategnjeni in nervozni. Pojdi malce vitaminčkov pojest, da ne boš pobledela po svetu hodila.[/quote]
stereotip?ali po domače povedano, ena izmed izmišljotin ljudi, ki ne znajo razmišljat?
Poznam tri vegeterijanke, ubistvu je ena celo veganka.In nobena ni ne nervozna, ne zoprna ne nič.Niti nobeni nič ne manjka.Nekako že zamenjajo snovi, ki so v mesu z nekaterimi drugimi.Če smo že na tem, poznam več mesojedih zoprnij in živcev.je pa jasno, če je človek zoprn ne morš rečt, da je zoprn ali nervozen zato ker je vegeterijanec.najdite mi eno povezavo med tem?
tist ki ne je mesa je zoprn, ja LOL no
In da ne bo pomote, sem mesojeda, ampak mam mal bontona in morale in znam razmišljat.
[quote]Skratka, odpovedati se mesu zato, ker ti na splošno ne sede takšna vrste prehrane - ok - nimam problemov. Imam pa probleme s tistimi, ki mislijo, da bodo rešili svet živali, ker ne bodo jedli njihovega mesa[/quote]
ne, živali ne bodo rešili, ampak pripomorejo pa h svoji čistejši duši glede tega.Jst pač razumem meso, kot prehranjevalno verigo.Tako kot tiger poje antilopo, pa je useeno lepa.Tako sem bila vzgojena, da pač jem meso.Ampak spoštujem pa tudi tiste ki ga ne in jih razumem in vem zakaj ga ne.Tud jst bi rada, živela drugače, ampak glede na navajenost in glede na nepreveliko maranje sadja in zelenjave, še manj soje, nebi bilo ravno ok.
Roko na srce, neglede na prehranjevalno verigo, vzgojenost in vse ostalo, vegeterijanci imajo še vedno čisto vest, da se zaradi njih pač ni ubila nobena žival in da niso pripomogli h temu.Če bi bilo več vegeterijancev, verjamem, bi bilo tudi manj pobitih živali.Ampak tako kot je je, ne zdi se mi uredu obsojat eden drugega.Pač usak sam zase ve, eden je, drugi ne.Ni pa noben trčen če je ali ne.
In če se ti zdi usa zelenjava plastična, potem nevem kaj ješ.Meddrugim navajaš da dva zrezka na dan nista zdrava, ampak če ne ješ zelenjave, kaj sploh ješ?
Sploh ne raqzumem zakaj obsojaš.Pač, ne jedo mesa.se mi zdi to bolj prav kot jest meso.
In se strinjam še s tisto, ki je napisala protimnenje tisti, ki se je proglasila za "skoraj vegeterijanko" ker je meso samo enkrat na teden.Ne, vegeterijanci in vegani ne jedo mesa in če ga ješ nisi niti malo, niti blizu vegeterijanstvu, niti nič.
Sploh pa vegeterijanstvo ne obstaja vedno samo zaradi živali, je dostkrat razlog tud ta da komu pač preprosto ne paše meso.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
*etty*, če se jst npr. odločm, da ne bom jedla mesa (pa ga drgač jem, ampak zlo, zlo mal, ker mi niti ne paše), pa tud če čist sam zarad spoštovanja do živali, koji ku*ac si ti, da me (oz. vegetarijance) zarad tega označuješ za nerazgledano in trčeno?! A tebe kdo napada, da si zabita k štanga, ker ješ meso?! Mislm, mal lepš se obnaši!
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 21. Nov. 2008 20:30, skupaj popravljeno 1 krat.
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
polly-polly napisal/-a:Maš prov glede aminokislin in vit B ter zdravja, čerpav tut veig food je lahko zdrava, če se je lotiš pametno.
Če si samo vsaj ovovegetarijanec, torej vegetarijanec, ki uživa poleg rastlinskih živil jajca, potem vitamin B 12 ni vprašanje - nahaja se tudi v jajcih. Nahaja se prav tako v mleku in mlečnih izdelkih (lakto vegetarijanci).
Beljakovine pa niti niso problem. Tudi samo rastlinska prehrana vsebuje dovolj beljakovin, če je seveda premišljeno in uravnovešeno sestavljena. Nekaj virov: stročnice, semena, oreški, tudi žitarice (predvsem oves),....
Težava pri določenem tipu vegetarijancev je lahko tudi neuravnovešena prehrana. Če se poje preveč sladkarij, te na daljši rok izčrpajo določene vitamine in minerale iz telesa. Poleg tega "zasvinjajo" telo - slabša absorbcija hranilnih snovi iz črevesja. Če je črevo preveč obloženo, bo težje vsrkalo tudi telesu potrebne snovi - veliko jih bo šlo "nepredelanih" v školjko.
* Za tiste, ki jih zanima B 12. Splača se prebrati naslednje o rastlinskih virih B 12:
http://www.vrg.org/nutrition/b12.htm
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
maaalaaa napisal/-a:a kdo je reku?marypa napisal/-a:neokusna hrana, ni uravnotežena, skoz moraš neke nadomestke iskat-- po mojem mnenju mučenje samega sebe
mogoče ti? vegetarijanstvo = prehrana brez mesa = (po tvojem mnenju) neokusna hrana
torej sklep: vse, kar ni mesno, je neokusno.
oprosti, samo tako sem jaz razumela tvoj odgovor.
in ja, ker sem vegetarijanka sem trčena. samo to vpliva in sem obsojena na to pa tudi če mogoče kdaj kakšen doktorat naredim.pač nas ni za jemat resno
Ja sama zelenjava brez mesa ni okusna;) kombinacija je pa čist ok.
--
drgač sm pa bla jst vegetarijanka 2 leti Ker sem drugače razmišljala.. Me je minilo
počakaj wait and see, mogoče mine tudi tebe
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
marypa napisal/-a:
--
Hehe, provokacija?
Drugače pa vsakemu svoj okus. Meni je bilo tudi meso nekaj let nazaj zelo okusno. Sedaj mi ne odgovarja več, kar se okusa tiče.
Poleg tega povprečnemu mesu (doma spečenemu, kupljenemu v trgovini, v gostilni) načeloma dajo glavni okus začimbe. Tudi sol je začimba.
Je pa res, da je določena zelenjava iz hipermarketa lahko zelo brez okusa (plastika varianta). Ampak, po mojem mnenju se z domačo zelenjavo meso ne more primerjati.
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
*etty* napisal/-a:Yazmeen napisal/-a:Vau, ti pa si razgledana. A zdej, če enmu pač ne paše jest mesa (zarad kakršnih kol razlogov) je pa kr trčen?!
Bolj razgledana kot ti definitivno! Sej ne rečem, da so trčeni tisti, kateri po naravi ne marajo jesti mesa oz. se jim njegov okus gabi... jaz sem bolj ciljala na tiste, ki se za vegetarijanstvo odločijo zgolj, zaradi nekih idej o preprečevanju ubijanja živali in podobno To je najbolj absurdno mišljenje, da se nekdo odpove življenjsko pomembni prehrambeni sestavini, in tako ogroža svoje zdravje, samo zaradi nekakšne "ljubezni"
do živali.
Yazmeen: očitno ti primanjkuje znanje o tem, da je meso za razvijajočega človeka NENADOMESTLJIVO! Človek ni v evoluciji prišel kamor je, ker bi zelenjavo jedel Možgani so se začeli razvijat šele takrat, ko je začel jesti meso.
Za vegije je itak značilno, da so shirani in bledoči, razen če se skrivajo pod masko make upa. Predvsem pa niso energični, tako, da je tista izjava od "dobrem" počutju precej irelevantna. Meni se zagrizeni vegetarijanci zdijo nekoliko nervozni in včasih celo agresivni. Pravijo, da so polni energije, meni pa se zdi, da se obnašajo kot, da jim nekaj manjka. Poleg tega pa so bedni že iz moralnih razlogov.
Ljudje... začnite se zavedat, da je meso najbogatejši vir beljakovin, ter vitamina B12. Kdor ne je mesa, pač jemlje tablete iz zelenih alg, da pridobi vitamin B12. Kdor pa še dodatno ne je jajc, masla, mleka... se pa zelo resno igra s svojim zdravjem.
Skratka, odpovedati se mesu zato, ker ti na splošno ne sede takšna vrste prehrane - ok - nimam problemov. Imam pa probleme s tistimi, ki mislijo, da bodo rešili svet živali, ker ne bodo jedli njihovega mesa
1. Zakaj je absurdno da nekdo ne je mesa iz moralnih razlogov, ker ima rad živali? In kaj je v tem slabega? Js se čist dobro počutim ob misli da ne jem živali, ker jih mam rada. In ne, tega ne delam z željo da bi spremenila svet, ampak preprosto zato, ker js ne bi bla js če bi delala neki kar je v nasprotju z mojimi prepričanji in v nasprotju s tem, kar mam rada.
2. Res misliš da si tk poučena o vsem skupaj? In pol rečeš da je glavni vir beljakovin meso…hmm ne vem mogoč sm js debilna (kar je za nas vegije itak značilno an?), ampak mene so učili da so glavni vir beljakovin mlečni izdelki in jajčni beljak, kar ti bo potrdil vsak ki se vsaj mal spozna na te zadeve.
3. Ni meso kot tako nenadomestljivo za naš razvoj ampak stvari, ki se med drugim nahajajo tudi v njem. Ni B12 samo v mesu, niso beljakovine samo v mesu..vse to se najde v veliko drugih dobrinah, sam pravilno moraš hrano kombinirat, pa je vse ok.
4. Ja res, vsi, ampak res vsi vegiji smo bledi, predvsem pa shirani..dej mi pol sam povej od kod mam js rit, pa ne najbolj shirane noge, da mam še zmeri košarco C, pa lička in tako naprej? In kako to da moja polt ni bleda? In ja, ful smo nervozni..ful agresivni..predvsem pa tečni al kako?
5. Bedni smo iz moralnih razlogov? Res se ti v imenu vseh vegijev javno in iskreno opravičujem za našo bednost, ki jo morš prenašat, in predvsem za naše bolno moralno razmišljanje..res smo čudni, ti dam čist prov.
In za na konec samo še tole..ko sm še jedla meso sem mela ful probleme s slabokrvnostjo, večkrat na mesec sm mogla hodit na preglede, pa jest neke tablete in pit sirupe, zlo pogosto sm bla bolna. Zdej mam kri dost bolšjo kot prej, bolna sm zlo redko, nimam problemov s slabokrvnostjo… in ne jem nobenih dodatkov. Pa mislim da mi tut energije dlih ne primanjkuje..
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
marypa napisal/-a: .Ja sama zelenjava brez mesa ni okusna;) kombinacija je pa čist ok.
Ja, pač tebi ni okusna, a ne.. Ni to zdaj eno splošno dejstvo .. Sploh pa ne vem, zakaj bi moralo zraven biti meso, bolj pašejo kakšne testenine ali pa riž...
Itak mi pa ni jasno, zakaj nekateri še vedno enačijo vegetarijanstvo z zelenjavo ... Saj na svetu ne obstajata samo zelenjava in meso.. Je še ogromno drugih živil, tako da je čist možno, da nekateri vegetarijanci ne marajo niti zelenjave, pa vseeno preživijo ..
Kar se tiče pa uravnoteženosti prehrane, sta pa obe skrajnosti možni tako pri vegetarijancih kot pri vsejedcih.. Mislim, da tistemu, ki se cele dneve nažira s sladkarijami, smokiji, kruhovimi cmoki in praženim krompirjem, tista klobasa, dunajski zrezek ali mesni polpetek na par dni ne bo prinesel prav dosti več koristi, kot če ga ne bi bilo ...
Zadnjič spremenil cukr8, dne 21. Nov. 2008 21:53, skupaj popravljeno 1 krat.
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Tysia napisal/-a:marypa napisal/-a:
--
Hehe, provokacija?
Js sm mislila, da je blo pač logiš, kaj sem hotela povedat, pa morš enim še recept za narastke z mesom pisat al kaj...
Meni tko ena vegeratijanka: Ej tam majo pa res dobre burgerje!
A res, kje pa, js čist navdušena
...
aja.. kva pa so za eni dodatki
to je vegi burger
ajjaaa..
Whatever
Sm je full dober!!
Itak, njami solata pa kruh pa dober tek
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
En sodelavec od moje mami ma ženo k je vegeterijanka in se niti ne dotakne mesa (tudi kar se tiče kuhanja) in je ta mala dobila za rd neki evrčkov od babice in so jo vprašali kaj si bo kupla in je odgovorila da meso.A ni to že mal bedno?Da si otrok želi jest meso in ga mu ne pripraviš?
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov