Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
cukr8 napisal/-a:^^ Hm, a res? Čudno... Jaz sem jih pred časom vedno povsod videla... Je pa res, da jih zdaj ne iščem več, ker mi niso preveč všeč (taki brezbarvni pač )...
Men so pa všeč. Zadnjič sem jih v AUT kupila - prvič pa so mi bli všeč. Pa ful bojl odgovarjajo mojemu želodcu, kot pa navadni (laktoza )...
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
polly-polly napisal/-a:cukr8 napisal/-a:Mercatorju.
No v teh trgovinah jih še nisem zasledila, pa zmeri vse preiščem. V nasem mestu jih tut v bio trgovini nimajo. Prav tako ne tut npr. v maxiju spodaj, kjer oddelek z zdravo prehrano. Povsod imajo samo te sadne deserte, jaz pa hočem prav navadni jogurt. Moram pogledat še v Kalček če imajo.
pr nas v velikem centru mercator imajo te jogurte. sedaj v kaksnem majhnem mercatorju pa tega res nisem zasledila. ta velik mercator center pa ima tam, ko so hladilniki in pa na eni strani so navadni mlecni izd. in na drugi mesni izd. (jajce, klobase itd.) no umes ob strani je pa delcek z bio/vegi hrano in tam to imajo
majo fajno izbiro sem vse pregledala. tud une pastetke sprobala sam so vse bljak. edine dobre, katerim ostajam zvesta so pa tartex pastete. njamiii
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
-
Ice_cofee - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jz bi se za vegetarijanstvo odločla predvsem zaradi načel. Tako ali tako mesa ne maram preveč. Sam zaenkrat mi še ne dovolijo doma, ker naj bi odraščajoč otrok jedel vsega po malo
Aja, glede rib-je oseba, ki je ribe, mesa pa ne, vegetarijanka? Večkrat zasledim, da ribe v vegi jedilniku niso dovoljene, nekaj prijateljic, ki nej bi bile vegetarijanke, pa jih pogosto jejo. Vaše mnenje?
Aja, glede rib-je oseba, ki je ribe, mesa pa ne, vegetarijanka? Večkrat zasledim, da ribe v vegi jedilniku niso dovoljene, nekaj prijateljic, ki nej bi bile vegetarijanke, pa jih pogosto jejo. Vaše mnenje?
Zadnjič spremenil Ice_cofee, dne 28. Dec. 2007 13:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Največja sreča življenja je vedenje, da smo ljubljeni;ljubljeni zaradi sebe-ali bolje, ljubljeni kljub sebi.
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
anoyel napisal/-a:polly-polly napisal/-a:cukr8 napisal/-a:Mercatorju.
No v teh trgovinah jih še nisem zasledila, pa zmeri vse preiščem. V nasem mestu jih tut v bio trgovini nimajo. Prav tako ne tut npr. v maxiju spodaj, kjer oddelek z zdravo prehrano. Povsod imajo samo te sadne deserte, jaz pa hočem prav navadni jogurt. Moram pogledat še v Kalček če imajo.
pr nas v velikem centru mercator imajo te jogurte. sedaj v kaksnem majhnem mercatorju pa tega res nisem zasledila. ta velik mercator center pa ima tam, ko so hladilniki in pa na eni strani so navadni mlecni izd. in na drugi mesni izd. (jajce, klobase itd.) no umes ob strani je pa delcek z bio/vegi hrano in tam to imajo
Pa jaz tam najdem samo sojine deserte. Tudi v večjih centrih. No bom nasledjič ko bom v kaksnem centru v LJ dobr pregledala.
Hvala (vsem)
- misswho
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ice_cofee napisal/-a:Jz bi se za vegetarijanstvo odločla predvsem zaradi načel. Tako ali tako mesa ne maram preveč. Sam zaenkrat mi še ne dovolijo doma, ker nej bi odraščajoč otrok jedel vsega po malo
Po moje je tu predvsem vprašanje, zakaj se odločiš za vege prehrano ... Jaz recimo jem ribe. V resnici imam tut meso rada, samo sem se odločila čisto iz načelnih razlogov, da ga pač ne jem ... Ribice probam jest čim manj, ampak včasih pa jih. Zdaj, kaj je vegetarijanstvo in kaj ni, to je drugo vprašanje. Meni se zdi pravi način odločanja ta, da tebi ustreza in imaš sam s sabo mir Zdaj, če mi kdo reče, da nisem vegetarijanka, ker jem ribe, mi je čist ravno. Vem, zakaj je tako in meni je prav
-
bouhica - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 7. 2004
Ice_cofee napisal/-a:Aja, glede rib-je oseba, ki je ribe, mesa pa ne, vegetarijanka? Večkrat zasledim, da ribe v vegi jedilniku niso dovoljene, nekaj prijateljic, ki nej bi bile vegetarijanke, pa jih pogosto jejo. Vaše mnenje?
Hehe meni je ti iskreno povedano smesno Mislim sej usakmu svoje a ne, sam riba ma glih tko meso. Js sama rib ne jem, ker mi ogabno smrdijo. Nasploh mi usa morska hrana smrdi.
Drgac pa sama se nimam za vegetarijanko, ceprov ne jem mesa. Js jem pac kar mi pase
- pussyka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
Drgac pa sama se nimam za vegetarijanko, ceprov ne jem mesa. Js jem pac kar mi pase [quote]
ojoj to pa je neki ja. to je tak k da bi rekla: jst sm črnka sam se nimam za črnko. če ne ješ mesa padeš med vegetarijance in konc. to so dejstva punca draga.
ojoj to pa je neki ja. to je tak k da bi rekla: jst sm črnka sam se nimam za črnko. če ne ješ mesa padeš med vegetarijance in konc. to so dejstva punca draga.
-
bouhica - Kofetarica
pussyka napisal/-a:ojoj to pa je neki ja. to je tak k da bi rekla: jst sm črnka sam se nimam za črnko. če ne ješ mesa padeš med vegetarijance in konc. to so dejstva punca draga.
Oh hitr me popredalckat a ne. Ne, ne jem mesa in ne, nisem vegetarijanka. Jem recimo govejo juho. Sama najbrz dobr ves, kako se skuha goveja juha. Sem se po tvoje vegetarijanka?
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Za to ni krivo vegetarijanstvo, ampak ti sama. Očitno mesa nisi dovolj nadomeščala z drugimi jedmi, da bi dobila vse potrebne vitamine in minerale.Vylynk@ napisal/-a:uf ... evo js sm pa bla 2 leti vegetrjanka ... zdej sicer nisem več .. in ne bi več bla - ker sem si v tistih dveh letih totalno zdravje zje**la...
Pravi vegetarijanci, ki ustrezno nadomeščajo meso, imajo zelo dobre izvide krvi (tu manjka satan28 ).
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Ice_cofee napisal/-a:Jz bi se za vegetarijanstvo odločla predvsem zaradi načel. Tako ali tako mesa ne maram preveč.
Tukaj pa te pač ne razumem. Praviš da bi se za vegetarijanstvo odločila predvsem zaradi načel, v isti sapi pa praviš, da mesa "tako ali tako" ne maraš. Torej so tvoji razlogi za vegetarijanstvo, da nočeš jesti živali, ker se zavzemaš za njihove pravice, obenem pa ti meso ni dobrega okusa? Kajti to, da ti meso ni dobro, ni načelo ampak ugotovitev.
Aja, glede rib-je oseba, ki je ribe, mesa pa ne, vegetarijanka?
Ja. Temu pravimo delno vegetarijanstvo. Tukaj si lahko prebereš več o teh delitvah vegetarijancev.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Meni se zdi ta delitev neumna. Ali si vegetarijanec ali pa pač nisi. Ta "delni vegetarijanec" je za mene človek, ki ne mara zrezkov, ribe pa pač je.Tamala_mrha napisal/-a:Ja. Temu pravimo delno vegetarijanstvo. Tukaj si lahko prebereš več o teh delitvah vegetarijancev.
I laugh at gilded butterflies.
-
br0ken heart - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 1. 2005
Vegeterjanstvo je bullshit. Ljudje smo po naravi mesojedci in to da zivis od rastlin ne prinese nic kaj dobrega. Kratkorocno ze mogoce, dolgorocno pa definitivno ne.
Hello, 911. I''m on fire!
-
bouhica - Kofetarica
br0ken heart napisal/-a:Vegeterjanstvo je bullshit. Ljudje smo po naravi mesojedci in to da zivis od rastlin ne prinese nic kaj dobrega. Kratkorocno ze mogoce, dolgorocno pa definitivno ne.
Kako da ne prinese nic dobrega? Kakor komu. Eni se koncno super pocutimo, ker ne jemo mesa.
Ne, pri ljudeh je odvisno od posameznika, drgac pa so ljudje po naravi prej vsejedci kot pa zgolj mesojedci Ti jes samo meso in mesne izdelke, ostalo pa ne?
Vsak naj je kar mu pase, pa ce je to sam zelenjava, sam meso, sam doloceno meso, sam dolocena zelenjava...
You can think Im wrong, but thats no reason to quit thinking
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov