Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 31. Okt. 2006 19:55

Jst osebno mislim, da ni fajn, da so otroci že od majhnega vegetarijanci, sicer se da nadomestit z drugimi stvarmi, samo useeno, to ni to.
This too shall pass.
Uporabniški avatar
kiki*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 4. 6. 2005
Kraj: na eni zvezdici

Neprebrana objavaNapisal/-a kiki* » 31. Okt. 2006 19:59

jst pa mislm da je fajn... Ker svojih otrok ne bi rada že od mejhnega filala in zastruplala z mesom... Sam to je sam moje mnenje pa mišljenje... :)
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 01. Nov. 2006 9:12

SIEENA napisal/-a:Jst osebno mislim, da ni fajn, da so otroci že od majhnega vegetarijanci, sicer se da nadomestit z drugimi stvarmi, samo useeno, to ni to.
Se strinjam. Otrok naj od malega je vse, ko pa bo večji pa naj se sam odloči, kaj mu bol paše.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 01. Nov. 2006 9:57

Ma men se zdi da je ful težko otroka tko vzgajat. Si ne predstavljam kako to funkcjonira v vrtcih in šolah pol?? A morjo pol za tega otroka posebi kuhat? :?
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 01. Nov. 2006 10:07

mily napisal/-a:Ma men se zdi da je ful težko otroka tko vzgajat. Si ne predstavljam kako to funkcjonira v vrtcih in šolah pol?? A morjo pol za tega otroka posebi kuhat? :?

Jaz vem da v osnovni šoli so vedno vprašali če je kdo vegeterijanec oz. so pač pri kosilu otroci rekli da ne jedo mesa, pa so jim dali recimo več krompirja pa zelenjave. V vrtcu so pa tud starši verjetno vzgojiteljicam prej povedali. Nekak tak no ... jaz nimam nič proti nikomur, ampak vseeno, mogoče bi pa otrok rad jedel meso, se mu lušta ko druge vidi, pa pač ne more oz. je pač navajen drugače. Tu ravno nima neke izbire da bi se sam odločil, se mi zdi da mu doma to nekak vsilijo. No kakorkoli.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 01. Nov. 2006 13:46

Ja, pol takim otrokom posebi kuhajo ja...poznam primer. Vsak starš lahko to zahteva.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 01. Nov. 2006 19:01

men je kul, da se vsak sam odloči, kaj bo jedel in česa ne bo. Samo nekateri pa rečejo jz pa ne bom mesa jedel, ker je vedno več ljudi, ki ga ne. to mi je bolno, ker potem pa jamrajo, kako bi eno kokico popapali :D
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
**nana**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2006
Kraj: :)

Neprebrana objavaNapisal/-a **nana** » 01. Nov. 2006 21:54

js sm vegeterjanka že od 3 leta ..torej je sedaj že 12 let .! :)
u vrtcu in šoli sm jedla pač isto kot ostali samo brez mesa.. nič posebnega :P in ko eni pravijo da če od malega že ne ješ mesa da ti starši vsilijo to..ampak je lahko tudi obratno in ti vsiljujejo da ga moraš jest..
poznam dosti folka.. ko njihowi otroci nočejo jest mesa pa jim ni jih wšeč ampak jih starši silijo da ga morajo jest ker je zdravo in da brez tega se neda.. neumnost res :?
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 12. Nov. 2006 22:26

hm.. zdaj bo že skoraj 1 leto brez mesa.. ful se bolš počutim, sicer pa meso nadomestim s sojo. v mesu ne morem videt krvi, oz. si predstavljat da je to meso enkrat živelo... :roll:
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 12. Nov. 2006 22:57

Jz sem tud probala bit brez mesa pa ne morem, ker sem potem vedno razmišljala o mesku in so se mi sline cedile. Tko, da ga lepo jem enkrat na teden in je mir. :)
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
satan28
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a satan28 » 13. Nov. 2006 9:29

Evo odgovor iz prve roke:)
Sem vegetarijanka 15 let.Nikoli nisem imela težav s težo,imam ogromno energije,lepo kožo,lase,zdrave zobe...Moj sin,ki je star 8 let,je bil do nedavnega vsejed.Pred približno pol leta je začel zavračat meso,mesne idelke nasploh.
Podprla sem ga v odločitvi,da bo vegetarijanec,čeprav je moj partner,ki je zaprisežen mesojedec,imel kar nekaj pomislekov.
V šoli sva povedala,da želim,da se vegetarijansko prehranjuje in to ne na način,kot je ena opisala zgoraj,da pač ne dobi mesa,ampak tudi ustrezen nadomestek-sejtan,pira,soja...Malica tudi v šoli(zajtrkuje doma),dobi posebej bio namaze,če pa imajo jogurt,ga pa seveda poje.
Cena šolska prehrane-vegetarijanske enkrat višja,npr.drugi plačujejo okrog 14.000,jaz pa 27.000 sit.
Pa se splača...
Bi pa prosila tiste,ki ne poznate vegetarijanske prehrane-pravilne,zdrave,da se vzdržite komentarjev v stilu,"da pa meso mora biti",saj so resnično nepotrebni.Vsak naj je,kar mu odgovarja.
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 13. Nov. 2006 10:53

Ja, meni je kul, če se otrok sam odloči. To kar si ti nardila Satan28 mi je samo pohvalno, ker je prej jedu vse, zdej pa sam zavrača meso. Torej je res popolnoma njegova odločitev. Mi smo drugače vsejedi in tudi moja tamala je meso, ampak ne vsega. Tudi salam pa tega ne mara in ji zdej tudi ne ponujam več, ker je itak brezveze. Tudi v vrtcu pove, da jih ne bo in je ne silijo. Pač poje samo kruh in čaj za zajtrk oz. zadnje čase opažam da imajo na izbiro dva zajtrka. En je zagotovo brez salam in paštet. Za kosilo pa jih tudi nič ne silijo.
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a amital » 13. Nov. 2006 12:08

fajn so poštimali prehrano v vrtcih :) če malo pomislim za nazaj, mi nismo imeli dveh menijev, bi pa čisto prav prišli.
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
snoopcatt
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a snoopcatt » 18. Nov. 2006 22:37

prinzessin napisal/-a:Js nisem vegeterijanka, pa tut nikol ne bom. Preveč rada imam meso :lol:
Sem pa bila enkrat ful navdušena nad tem. potem pa ne več, ko sem malo bolj natančno opazovala sošolko, ki je taprava vegeterijanka, je pa štos v tem, da je 3x bolj nezdravo ko pa js! Skos štručke s tuninim namazom+majoneza, krompirček, doma pa testenine, morsko pico, pa sam nezdrave stvari, no! Čudno, da je še ni razneslo!
Js jem meso, pa v mejah normale, pa drgač tut veliko bolj zdravo, kolikor morem , gledam da pojem dovolj zelenjave, sadja, žitaric, itd.
Tk da vegeterijanstvo zaradi zdravja--MOČNO odscetujem! :schlaumeier:
:nix weiss:

kak pa lahko prava vegetarijanka je tuno????
Prijateljstvo ne nadomesti ljubezni, a če je iskreno je vredno polovico nje!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 19. Nov. 2006 10:56

Tud vegetarijanci lahko zdravo živijo brez mesa, sam morjo nadomestit snovi, ki jih telo dobi iz mesa, z drugo hrano (npr. sojini izdelki, stročnice...). Treba se je mal poučit, predn greš v to.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov