Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 15. Avg. 2006 16:59

ma jaz sem mela sošolko vegeterijanko, pa se ji je tud luštalo meso, sam je rekla da se ji živali smilijo. Nosla je pa usnjene jakne pa čevlje, pobijala pajke itd... Pa ribe je jedla, izgovor je pa bil, ja kaj pa naj pol sploh jem? ja če se ti smilijo živali, pol rib tud ne, halo? Drugač pa nimam nič proti vegeterijancem ali mesojedcem. :)
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 15. Avg. 2006 18:04

Jst sm napisala, zakaj bi bla rada čist vegetarijanka, zarad svojih prepričanj in občutkov...in to je navsezadnje MOJA stvar zakaj. Ja drgač pa zarad živali, jih mam ful rada in jih spoštujem in ko npr. vidim tovornjak s kravami, ki se pelje v klavnico, me pošten pretrese in si ne morm zamislt, da bi jedla njihov meso.
Drugač pa nej vsak je, kar mu paše, mene ne zanima kaj drugi jejo in tud men ni treba polagat računov.
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 17. Avg. 2006 10:53

jst pa sploh nism vegetarijanka, nekak jem kr vse.nebi pa ratala vegetarijanka sploh po tem kr mi je sodelavka povedala.je rekla da je neki časa jedla pač samo sadje, zelenjavo itd,kar pač jejo vegetarijanci.in se ji je zgodl to, da ko je hotla jest tršo hrano npr. meso ni moglo njeno črevesje to prebavit ker se je polenilo.in je mogla it u bolnico.

če mene vprašati more bit vsega glih prov, ne preveč zelenjave ali mesa ampk neka zdrava mera vsega skupaj
Uporabniški avatar
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 5. 2005
Kraj: gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ancy007 » 17. Avg. 2006 10:53

jst pa sploh nism vegetarijanka, nekak jem kr vse.nebi pa ratala vegetarijanka sploh po tem kr mi je sodelavka povedala.je rekla da je neki časa jedla pač samo sadje, zelenjavo itd,kar pač jejo vegetarijanci.in se ji je zgodl to, da ko je hotla jest tršo hrano npr. meso ni moglo njeno črevesje to prebavit ker se je polenilo.in je mogla it u bolnico.

če mene vprašate more bit vsega glih prov, ne preveč zelenjave ali mesa ampk neka zdrava mera vsega skupaj
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 17. Avg. 2006 17:01

Vem, da to ni nč povezan z vegetarijanstvom, samo mene zanima če kera ve a Nivea testira na živalih. Pa jz sm mal gledala po izdelkih, pa v Sloveniji še na niti enem izdelku nisem zasledila znaka (zajček prečrtan), da ni testirano na živalih. Kako to?
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 17. Avg. 2006 17:04

Je že nekje nekdo pisal, kdo vse testira na izdelkih... pa nivee ni blo med njimi. Oz. je pisalo, da ne testirajo na živalih. Pislao pa je nekje pri kozmetiki. Ne vem točno. :nixweiss:
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 17. Avg. 2006 17:07

Sej problem je v tem, da seznamov imam tri tisoč, sam za niveo pa ne piše, čeprov se mi zdi, da je nekje pisal, da ne testirajo. Ne maram tega k nikjer na izdelkih ne piše al je al ni :x
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 17. Avg. 2006 17:09

Ja, to jaz tud vedno gledam, pa nikjer nič.:( Poglej pod iskalnik, vpiši poskusi na živalih, pa ti bo ven vrglo vse. Sam vem da je ena z nekega podjetja pisala ko se nekak ukvarjajo s tem, pa je napisala kerih izdelkov naj ne kupujemo, ker so na živalih testirani... in je pol poudarla, da nivea ne testira.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 17. Avg. 2006 17:13

super, hvala. Samo fora je v tem, da ti si tega dolgega seznama ne moreš zapomniti. V trgovino pa že pozabiš keri testirajo keri pa ne. Res bi moglo pisat na izdelkih!!!
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 17. Avg. 2006 18:39

Nivea je znamka podjetja Beiersdorf. Ta pa je na belem seznamu.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 17. Avg. 2006 19:31

buffy-ann napisal/-a:ma jaz sem mela sošolko vegeterijanko, pa se ji je tud luštalo meso, sam je rekla da se ji živali smilijo. Nosla je pa usnjene jakne pa čevlje, pobijala pajke itd... Pa ribe je jedla, izgovor je pa bil, ja kaj pa naj pol sploh jem? ja če se ti smilijo živali, pol rib tud ne, halo? Drugač pa nimam nič proti vegeterijancem ali mesojedcem. :)

Vegetarijanci vendar jedo meso an? Pol ni prepovedan.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 17. Avg. 2006 21:58

Jožica1 a se ti mau zajbavaš, a si res mau pomešala?! Ker vegetarijanci NE jejo mesa, nikakršnega!
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 18. Avg. 2006 6:29

Kolko jaz vem, vegeterijanci ne jedo mesa... je že ena prej napisala vse definicije.:)
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 18. Avg. 2006 8:41

Itak da ga ne jedo. Jst nism vegetarjanka in nikol neb mogla bit (kr mam pač preveč rada meso). Nimam pa tut nič proti tistim k so. Kaj bi pa blo, če bi vsi čist isto jedl. :)
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
Yancha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yancha » 18. Avg. 2006 12:22

Mene tud ne moti,kaj drugi jedo...Moti me edin to,da kr naenkrat ni več ''meje'' med enimi in drugimi...se pravi,kr naenkrat so-po mnenju nekaterih- vsi ljudje vegetarijanci...semi,pesco,chicken....teh definicij ne maram-sam to.
Zame je vegetarijanec tisti,k NE UŽIVA NOBENEGA MESA...ostalo so vsejedci,proti katerim seveda nimam nič.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov