Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja SSarchy, to je bil tud moj point, vsak naj je tist kar mu sede in nej ne obsoja drugih...
Jst nimam nič prot mesojedecem, sama se pa pač trudm pojest čim manj mesa ( občasn si še prpravm kšn pišč.file ) , ker mi je grozno, ko vidm, kako te živali živijo in kako pol umrejo...taka sm, to me pač prizadane, ker mam ful rada živali in jih ful spoštujem. Lih dons je bil po tv-ju en prispevek o kolinah in sm "ponesreč" ujela lih tist del, k so pujsa zaklal...men je to res grozn . K si poskušam predstavlat, kaj tista žival takrat prestaja.
Ampak tako JST čutm in še enkrat povem, da ne obsojam nobenga. Ne gledam grdo tistih, k jejo meso. Sam ne maram pa, da kdo obsoja mene, zarad tega, k pač tko razmišlam. Tko da...respect
Jst nimam nič prot mesojedecem, sama se pa pač trudm pojest čim manj mesa ( občasn si še prpravm kšn pišč.file ) , ker mi je grozno, ko vidm, kako te živali živijo in kako pol umrejo...taka sm, to me pač prizadane, ker mam ful rada živali in jih ful spoštujem. Lih dons je bil po tv-ju en prispevek o kolinah in sm "ponesreč" ujela lih tist del, k so pujsa zaklal...men je to res grozn . K si poskušam predstavlat, kaj tista žival takrat prestaja.
Ampak tako JST čutm in še enkrat povem, da ne obsojam nobenga. Ne gledam grdo tistih, k jejo meso. Sam ne maram pa, da kdo obsoja mene, zarad tega, k pač tko razmišlam. Tko da...respect
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
majaoko napisal/-a:Še eno vprašanje. A jeste govejo juho?
haha.. a ti si vegetarijanka, ki je goveje juho?
ne, saj pa vegetarijanci NE jedo mesa - ne piščančjega, ne govejega. smešno vprašanje.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Ne jst je ne jem, samo prašam, ker se je nekomu zdelo čudno, da je ne jem Sej vem, da je smešno sam sm kr tko sm prašala. Pa nevem zakaj se imajo nekateri za vegetarijance če jejo ribe Kot, da riba ni žival ali kaj.
- norolescentka
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: štajerska
majaoko napisal/-a:Ne jst je ne jem, samo prašam, ker se je nekomu zdelo čudno, da je ne jem Sej vem, da je smešno sam sm kr tko sm prašala. Pa nevem zakaj se imajo nekateri za vegetarijance če jejo ribe Kot, da riba ni žival ali kaj.
se strinjam o tem o ribah. to je zato k je kristjanom bog dovolu jest ribe. zato pa k je post IN SE NE JE MESA jemo ribe....MEN JE TO TOTALN ABSURD.
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
- SunRose
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2005
- Kraj: UK
majaoko napisal/-a:Ne jst je ne jem, samo prašam, ker se je nekomu zdelo čudno, da je ne jem Sej vem, da je smešno sam sm kr tko sm prašala. Pa nevem zakaj se imajo nekateri za vegetarijance če jejo ribe Kot, da riba ni žival ali kaj.
ja vem zadnjič smo bli z enimi na kosilu...in se je ena ful zmrdovala nad piščancem, češ da ne je mesa in kko so lahko oni tko kruti, ker ga jejo....pol pa z veseljem pove govejo juho....
pa v družini mam bratranca, ki je vedno za hece in tud za norčevanje...In vedno mi kkšno "pametno" reče glede vegetarijanstva - sam je zaprisežen mesojedec....In zadnjič smo bli skupaj v restavraciji...On je naročil lignje...Začel mi jih je ponujati in me učiti d to ni meso...
In tud ostalih ne razumem, ki mislijo d ribe niso meso....Smisel vegetarijanstva je na nek način neodvisnost od živali...Torej riba ni žival, al kaj?
Kaj pa je potem po mnenju tistih, ki mislijo, da to ni meso?
-
Yancha - Komunikatorka
- Na forumu od: 9. 8. 2006
Ne razumem nečesa...Kako lahko nekdo trdi,da je vegi,če je govejo juho,ribe...ali pa kakršnokoli meso ''samo'' občasno. TO NI vegetarijanstvo ! Nekih ''napol'' vegejev ni...če ješ use,si vsejedec in to je to.
Jst sm vegi že leto in pol...v tem času nisem pojedla niti koščka mesa oziroma mesnih izdelkov. Vegetarijanstvo ni bilo moja zavestna odločitev v stilu ''od jutri naprej sem vege'',ampak je prišlo samo od sebe...telo enostavno ni več potrebovalo mesa. To je nekak tko,kot da bi strasten kadilec popolnoma prenehal kadit:). Usaj pr men je blo tko,no.
Nekak sm vedno pazila na prehrano in na svoje zdravje...poleg tega imam pa ful rada živali in čutim,da nimam pravice jesti njihovo meso...ker lahko preživim tudi brez tega. Seveda svojega mnenja ne vsiljujem nikomur...pač,jst se kot vege super počutim...nekaterim je to modna muha,meni pa pomeni prepričanje...in bo tko tudi ostalo.
Jst sm vegi že leto in pol...v tem času nisem pojedla niti koščka mesa oziroma mesnih izdelkov. Vegetarijanstvo ni bilo moja zavestna odločitev v stilu ''od jutri naprej sem vege'',ampak je prišlo samo od sebe...telo enostavno ni več potrebovalo mesa. To je nekak tko,kot da bi strasten kadilec popolnoma prenehal kadit:). Usaj pr men je blo tko,no.
Nekak sm vedno pazila na prehrano in na svoje zdravje...poleg tega imam pa ful rada živali in čutim,da nimam pravice jesti njihovo meso...ker lahko preživim tudi brez tega. Seveda svojega mnenja ne vsiljujem nikomur...pač,jst se kot vege super počutim...nekaterim je to modna muha,meni pa pomeni prepričanje...in bo tko tudi ostalo.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
SunRose napisal/-a: In zadnjič smo bli skupaj v restavraciji...On je naročil lignje...Začel mi jih je ponujati in me učiti d to ni meso...
In tud ostalih ne razumem, ki mislijo d ribe niso meso....Smisel vegetarijanstva je na nek način neodvisnost od živali...Torej riba ni žival, al kaj?
Ja, saj o tem smo govorili že na strani 14... Meni se tudi zdi to čudno oz. nedosledno, ampak kaj hočemo...
-
skinny - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2006
- Kraj: Prlekija
SunRose napisal/-a:In zadnjič smo bli skupaj v restavraciji...On je naročil lignje...Začel mi jih je ponujati in me učiti d to ni meso...
takole bom rekla: jaz (nekako) razumem vse tiste, ki jedo ribe. vem, da se živali ne smilijo vsem vegatarijancem in da je veliko vegetarijancev postalo zaradi zdravstvenih razlogov ali enostavno zato, ker jim meso ni dobro. obstaja milijon razlogov. enim se krava smili, riba pa pač ne. ljudje smo različni. nikoli ne bomo enakega mnenja. jaz nikoli ne obsojam vegetarijancev, da so se odločili da jedo ribe. to je njihova stvar. meni se zdi to vtikanje v prehranjevalne navade človeka enako, kot da bi se vtikali v njegovo življenje. vsak človek ima pravico odločiti kaj bo jedel in kaj ne. in meni se zdi enostavno bolano, da ljudje drug drugega obsojajo kako jedo. od tega kar človek poje ne moreš sklepati kakšen karakter ima. kot najpametnejša živa bitja bi se morali tudi tako vesti. moti pa me le, da je veliko mesojedcev nasršenih proti vegetarijancem. ko jaz povem, da sem vegetarijanka takoj začnejo obračati z očmi in me napadati. meni se to zdi bolano. jaz nikoli nisem nikomur rekla, da je nor ali kaj podobnega, ker je meso.
da jaz ne jem mesa še ne pomeni, da želim da vsi ne jedo mesa!
ampak bi bilo zelo lepo, če bi se mesojedci ( ne govorim o vseh, ampak o teh s katerimi imam izkušnje ) začeli malce drugače vesti.
zanimive so tudi te raziskave:
Če bi se obdelovalne površine na zemlji uporabljale predvsem za pridelavo vegetarijanske hrane, bi planet lahko zlahka nahranil 20 milijard ljudi, in več.
nikogar v nič ne silim, ampak se mi zdi, da bi vegatarijanstvo lahko rešilo veliko lakote po svetu.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
~ Mark Twain
-
¤MiSsY¤ - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Litija
Kako riba ni meso??Sej ja ješ ribino meso, ker riba JE živo bitje iz MESA !!!
No drugače pa jaz nisem vegeterijanka, pa čeprav ne jem ravno veliko mesa. Mi je pa smešno, ko slišim eno kolegico, ki je kao vegeterijanka, pol jo pa vidm kako se baše s pršutom in suho salamo, pa še jz tega ne maram pa nism vegeterijanka smeh.
No drugače pa jaz nisem vegeterijanka, pa čeprav ne jem ravno veliko mesa. Mi je pa smešno, ko slišim eno kolegico, ki je kao vegeterijanka, pol jo pa vidm kako se baše s pršutom in suho salamo, pa še jz tega ne maram pa nism vegeterijanka smeh.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov