Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 25. Feb. 2010 22:04

kaj, a da si berejo svoje argumnente ali kaj? Jaz bolj rabim kontra, kaj jim naj nazaj povem.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 25. Feb. 2010 22:17

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 26. Feb. 2010 9:48

večinoma se vtikamo v vegije zato ker oni začnejo s svojim pametovanjem kolk zdravo jejo in da kako pa lahko mi meso jemo...ne govorim zdj o keri od vas, ampak o ljudeh, ki jih poznam... aja pa uni argumetni :D haha, hudi :P
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 26. Feb. 2010 11:28

No ja, kakšni argumenti pa? Ker če slišim argumente mesojedca mi je ali za crknit smešno ali pa za crknit žalostno. Nihče ne zna rečt: jem meso, ker mi je vseeno če žival ubijejo in ker mi je fajn. Vsi samo nabijajo, da telo potrebuje meso, kar že dolgo vsi vemo, da ne drži.
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 26. Feb. 2010 12:01

sessa to je pa nerazgledanost posameznikov.... :?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 26. Feb. 2010 14:53

Res je, ne smem metati vseh v isti koš. Čeprav sama ne jem mesa, se tudi ne strinjam s tistimi vegetarijanci, ki skoz gnjavijo kako meso ni dobro in zdravo. Jaz tudi ne ukazujem ljudem kaj naj jedo in kaj ne.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 26. Feb. 2010 20:29

Sessa napisal/-a:Nihče ne zna rečt: jem meso, ker mi je vseeno če žival ubijejo in ker mi je fajn.

V čem je tu problem? Jaz vem, da brez mesa ne bi preživel. In ne, ni mi problem držat prasca za nogo poleg še 3 mandelcev in še enega, ki ga s kleščami drži za rilec in bit zdraven, ko mu un nož zarije, sej vemo kam... Pa da se ne bo kdo usajal...ne uživam v gledanju kako se žival kolje, ni pa mi noben problem bit zdraven. Dejte zdej metat kamne vame... Smilijo se mi pa zajci ker so taka nežna bitja in cvilijo in pa konji, do katerih imam pa nek čisto svoj odnos in nanje gledam kot na simbol moči, plemenitosti, pameti....

Pa to, da se pobija živali, mi je najbolj beden argument s strani vegijev... OSebno mi je to totalni bulšit... Gepard tud ujame antilopo in ji pregrize vrat....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 26. Feb. 2010 22:35

*kayka* napisal/-a:večinoma se vtikamo v vegije zato ker oni začnejo s svojim pametovanjem kolk zdravo jejo in da kako pa lahko mi meso jemo...ne govorim zdj o keri od vas, ampak o ljudeh, ki jih poznam... aja pa uni argumetni :D haha, hudi :P

Laž. Jst sm celo življenje odrasla med vegetarijanci in jst edina mesojedka, moj najboljši prijatelj je vegetarijanc, moj bivši tip je bil vegetarijanc in da ne boš mislla da jih iščem ;) In nikoli, ampak res NIKOLI v življenju nisem dobila pametovanja od njih o zdravi prehrani. V bistvu je obratno, videla sm take kot si ti in spoznala da nimajo treh čistih v glavi.

Primer, ki se je ponavljal znova in znova in znova...

*vegi v restavraciji naroči solato*

Nevegi: Ti si vegetarjanc?

Vegi: Ja.

Nevegi: Zakaj pa?

Vegi: Ker mi pač paše.

Nevegi: A pa ti je dobr meso?

Vegi: Ja bil mi je, sam pač ne več k se ne strinjam z ubijanjem živih bitij.
'
Nevegi: A solato pa lahko ješ? Pa fižol? Njih tud boli, veš?

Vegi: *...*

Nevegi: Dokazan je da če prepevaš svojim rožam da bodo lepš zrastle. Zihr so žive, dej tud to nehi jest. Hahahahahahaa.

Vegi: Ne, ker si sam določam prehrambene navade.

Nevegi: Ja sej zato pa si tok bled. - (to sm sama slišala neštetokrat, ampak še 10x bolj pogosto odkar sm vegi, noben pa ne šteka da sm bleda že od rojstva)

Vegi: Lej, moje prehrambene navade se te ne tičejo. Zdej pa bod tih pa požri svoj zrezek.

Nevegi: Jooooooooooooj ja sori ej mudeL, P***a ste vegeatarijanci napadalni, pa kr neki pridigaš o ubijanju živali, bedica :roll: :roll: :roll:

Tko da *kayka* mogoče bi rabila zamenjati družbo, mogoče pa le svoj pristop. ;)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Feb. 2010 2:53

^^Uf takele situacije pa poznam :D :lol:
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 27. Feb. 2010 9:44

:lol: dobro povedano:)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Feb. 2010 10:25

Obstaja tudi ogromno situacij v stilu:

Vegi:"a dej pa ne boš jedu mesa no...a veš da so to mrtve živali?"
Mesojedec:"ja pa kaj pol...jst meso rabm in sam odločam kaj bom jedu... sej mačka tud ujame miš.."
Vegi:"ja pa ne morš tega primerjat...blablabla mrtve živali blablabla mrtve živali blablabla mrtve živali blablalba..."
Mesojedec:"dej fakof od*ebi pa nehi težit pa požri tisto svoje korenje pa solato, mene pa pust na miru, da lahko pojem kot človek...".

Teh je še več kot prvih...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 27. Feb. 2010 15:12

Bogi :tear: A pa si ti to dejansko *ogromnokrat* doživel al je to ustvarjalna svoboda? Kakšen je kaj tvoj odnos do gejev? Čist podoben odnos je od nekih tipov do njih, ker baje da posegajo v njihovo zasebnost s tem da se žvalijo na busu. Pa čist podobne zgodbice sm slišala o ljubljanščini, ne da bi blo zdej važn, ampak tvoj primer mi je podobn tistemu da je vsak drugi Neljubljančan slišu na Čopovi eno punco k je govorila po telefonu kako "doga walka" :lol:
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 27. Feb. 2010 16:13

McLarnovc napisal/-a:Obstaja tudi ogromno situacij v stilu:

Vegi:"a dej pa ne boš jedu mesa no...a veš da so to mrtve živali?"
Mesojedec:"ja pa kaj pol...jst meso rabm in sam odločam kaj bom jedu... sej mačka tud ujame miš.."
Vegi:"ja pa ne morš tega primerjat...blablabla mrtve živali blablabla mrtve živali blablabla mrtve živali blablalba..."
Mesojedec:"dej fakof od*ebi pa nehi težit pa požri tisto svoje korenje pa solato, mene pa pust na miru, da lahko pojem kot človek...".

Teh je še več kot prvih...

:rofl: :loldev:
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 27. Feb. 2010 18:10

McLarnovc napisal/-a:
Sessa napisal/-a:Nihče ne zna rečt: jem meso, ker mi je vseeno če žival ubijejo in ker mi je fajn.

V čem je tu problem? Jaz vem, da brez mesa ne bi preživel. In ne, ni mi problem držat prasca za nogo poleg še 3 mandelcev in še enega, ki ga s kleščami drži za rilec in bit zdraven, ko mu un nož zarije, sej vemo kam... Pa da se ne bo kdo usajal...ne uživam v gledanju kako se žival kolje, ni pa mi noben problem bit zdraven. Dejte zdej metat kamne vame... Smilijo se mi pa zajci ker so taka nežna bitja in cvilijo in pa konji, do katerih imam pa nek čisto svoj odnos in nanje gledam kot na simbol moči, plemenitosti, pameti....

Pa to, da se pobija živali, mi je najbolj beden argument s strani vegijev... OSebno mi je to totalni bulšit... Gepard tud ujame antilopo in ji pregrize vrat....

jaz nimam problema s tem,da ljudje jejo živali. zelo velik problem pa se mi zdi kakšna je današnja mesna industrija. recimo to, da malim pujskom pulijo zobe da ne grizejo drug dugega ker imajo tako malo prostora, da so z nevem kakšnimi postopki kokoši vzredili tako, da majo tako velike prsi da ne morejo niti stat,da povprečna krava v svojem življenju ne vidi sena in sveže trave ampak samo smrdečo silažo... in recimo kakšen grozen smrad se širi okrog farm itd...to meni ni normalno, ni mi normalno kako se ljudje obnašajo do živali, kakšno trpljenje jim povzročajo samo zaradi hrane. če recimo pogledamo odnos inuitov do ubujanja živali, oni se zahvalijo živali in porabijo vsak njen del. to je sicer zelo idealistično in nemogoče pričakovat da bi bilo tako povsod, ampak vseeno je zelo drugače če krava recimo živi na pašniku ali pa nekje v eni farmi kjer se ne more premikat in jo potem še dva tedna vozijo v kamionu brez vode in hrane, s tako malo prostora da ne more niti ležat in po možnosti je še kakšna mrtva krava zraven. saj je bilo na to temo veliko dokumentarcev in enkrat je tudi en rejec govoril, da tega mesa ne je,ampak kupuje tistega iz proste reje. ampak o tem seveda noben noče razmišljat, ker to pač tako je.
tisti argumenti so pa zelo populistični in bedasti, ker se gre samo za to kdo bo koga kar p tukaj sploh ni bistvo. pa še to- jaz nikoli nobenemu ne težim kaj naj je in kaj ne, medtem ko meni dostikrat kdo teži zakaj ne jem mesa in potem so vsi ponosni kolk so on tough ker oni ga pa jejo :roll: so lame.
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 27. Feb. 2010 18:21

^^ tega ne bo nihče ustavu. Pač tko je. Sicer se ne ukvarjam z vegetarjanci ma če me kdo kdaj vpraša odgovorim vsim da podpiram vegetarjanstvo če človeku meso pač ni všeč (takih je dosti okoli mene). Sam da se odpoveš mesu, samo zato ker se ti kr naenkrat smilijo živalice in kr naenkrat hočeš mirno spat brez da bi te pekla vest.. se mi zdi malo neumno, kr pol bi se mogli vsemu odpovedat - ja, tudi rastlinam.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov