Vegetarijanstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
*kayka* napisal/-a: kaj hudiča pa more bit narobe s tem, da nam krava daje mleko, kura jajca...? A živalim kej manjka zarad tega? A jih kej boli? NE! One so "narjene" da dajejo te stvari.
mislim, da si tak odziv izzvala s to izjavo. Ker krave in piščance (+druge živali), ki so rejene v ekstenzivnem kmetijstvu marsikaj boli
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
^^ Tega ne moremo ustavit, pa če se vse cosmo kokoške odločimo da se ne bomo več dotaknle mesa.
Izjava, da je kravje mleko (samo) za teličke je pa tudi mimo, ker za kravo je pa res vseeno al ima mleko za telička al za ljudi.
Mene tudi ne bi motlo če bi ljudje rabli mojo menstruacijo. Ne boli, jz pa tudi nimam kaj delat z njo.
Zdej se pa bunite naprej, kolk sm ogabna.
Vsak ma svoje mnenje in tako kot je človek zasledil že članke o tem da meso škodi, je zasledil tudi članke o tem da vegetarjanstvo ni zdravo, tako da to kreganje se lahko nadaljuje v nedogled.
Izjava, da je kravje mleko (samo) za teličke je pa tudi mimo, ker za kravo je pa res vseeno al ima mleko za telička al za ljudi.
Mene tudi ne bi motlo če bi ljudje rabli mojo menstruacijo. Ne boli, jz pa tudi nimam kaj delat z njo.
Zdej se pa bunite naprej, kolk sm ogabna.
Vsak ma svoje mnenje in tako kot je človek zasledil že članke o tem da meso škodi, je zasledil tudi članke o tem da vegetarjanstvo ni zdravo, tako da to kreganje se lahko nadaljuje v nedogled.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Lady_Cristina napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:Sploh pa, vprašaj se, kaj so ribe manjvredne do drugih bitij, da si ne zaslužijo humanega ravnanja od vegeterijancev, katerih geslo sloni na humanosti-sobivanju z živimi bitji?
Niso vsi vegetarijanci, ker se jim živali smilijo, to je prvo. Drugo, delno veren si glihtak lahko, tako da ta primerjava je bila konkretno mimo..
haley -
Ja, verjetno je moto vegeterijanstva "ne jemo mesa, ker nam je yuk, fuuj". Nekateri so že, ker jim meso ne paše/ga ne morejo jest(zdravstveni razlogi al kaj jaz vem) ampak v splošnem pa je v jedru vegeterijanstva humanost in sobivanje z živalmi. Delno veren nemoreš bit in pika. Ampak to je druga debata.
It was forever..but it didnt last long..
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
softTouch napisal/-a:*kayka* napisal/-a: kaj hudiča pa more bit narobe s tem, da nam krava daje mleko, kura jajca...? A živalim kej manjka zarad tega? A jih kej boli? NE! One so "narjene" da dajejo te stvari.
mislim, da si tak odziv izzvala s to izjavo. Ker krave in piščance (+druge živali), ki so rejene v ekstenzivnem kmetijstvu marsikaj boli
ne morem verjet da je to dejansko izjavla...pol pejt pa ti cepet k njim v kletko ce se ti zdi to tok super zivljenje...
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
..Evelyn.. napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:Sploh pa, vprašaj se, kaj so ribe manjvredne do drugih bitij, da si ne zaslužijo humanega ravnanja od vegeterijancev, katerih geslo sloni na humanosti-sobivanju z živimi bitji?
Niso vsi vegetarijanci, ker se jim živali smilijo, to je prvo. Drugo, delno veren si glihtak lahko, tako da ta primerjava je bila konkretno mimo..
haley -
Ja, verjetno je moto vegeterijanstva "ne jemo mesa, ker nam je yuk, fuuj". Nekateri so že, ker jim meso ne paše/ga ne morejo jest(zdravstveni razlogi al kaj jaz vem) ampak v splošnem pa je v jedru vegeterijanstva humanost in sobivanje z živalmi. Delno veren nemoreš bit in pika. Ampak to je druga debata.
Samo delno mrtva pa delno noseča ne moreš bit, ostalo pa večinoma gre
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Potemtakem si lahko tudi delno mrtev, ko ti prenehajo funkcionirat določene zadeve v telesu, nekatere pa še vedno delujejo..
Da je nekaj "delno" opravičujejo samo polovičarji, ki niso sposobni speljati neke reči do konca ali pa nočejo priznat, da nekaj so/niso. So pa v precejšnjo žalitev tistim, ki so "nekaj" v celoti.
Da je nekaj "delno" opravičujejo samo polovičarji, ki niso sposobni speljati neke reči do konca ali pa nočejo priznat, da nekaj so/niso. So pa v precejšnjo žalitev tistim, ki so "nekaj" v celoti.
It was forever..but it didnt last long..
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
my_self napisal/-a:^^ Tega ne moremo ustavit, pa če se vse cosmo kokoške odločimo da se ne bomo več dotaknle mesa.
Vse stvari se začnejo z majhnim korakom. Ne rečem, da bi kaj spremenile, ampak vse velike stvari so se začele z majhno. Primer: Rosa Parks
my_self napisal/-a:Mene tudi ne bi motlo, če bi ljudje rabli mojo menstruacijo. Ne boli, jz pa tudi nimam kaj delat z njo.
Mene pa zelo boli. Poleg tega pa to, da imam menstruacijo pomeni, da sem primerna za razmnoževanje, jaz pa tega nočem
Konec OT
A goal without a plan is just a wish.
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
..Evelyn.. napisal/-a:Potemtakem si lahko tudi delno mrtev, ko ti prenehajo funkcionirat določene zadeve v telesu, nekatere pa še vedno delujejo..
Ja, vidiš. Še delno mrtev si lahko
To glede polovičarjev, meni se zdi mimo, ampak ok, je pač tvoje mnenje.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Sessa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 4. 2007
- Kraj: Maribor
Mene zanima zakaj se morejo ljudje kar naprej vtikovat v nas vegetarijance...P***a pa pustite nas, če jemo samo korenje ga pač jemo. Ali ste ve zato kaj prikrajšane? Komu jaz gnjavim zakaj je meso? Nikomur. Pričakujem spoštovanje in možnost, da odločaš sam kar boš v SVOJEM življenju počel in kaj ne.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Ne vem, zakaj je to taka tarča. Jaz tudi, ko recimo jem pri mojem, pa včasih pač nečem mesa vzet. Dejansko, ker mi ne paše, niti mi ni dobro. In me taščica pogleda, kot da sem ji najmanj ubila koga. "Ja, kaj ni dobro? Nisem vredu skuhala? Kaj si bolana? Se slabo počutiš?" Grrrrr
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Kim77
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 2. 2009
Punce, toplo vam priporočam, da greste na brezplačno predavanje, ki ga organizira OrCa: Razlogi za uživanje mesa in zakaj ne držijo. Ful priporočam vsem - vegicam in ne-vegicam, ker je res noro dobro.
Gospod ki predava enkratno prikaže matematične manipulacije "stroke", znanstveno dokaže vse trditve, vmes lahko postavljaš vprašanja ... ma res, noro dobro. Jaz sem bila na prvem predavanju, potem sem na drugega peljala še moje prijateljice, ki niso vegi in so bile povsem navdušene (ena je od takrat vegi, pa ne zato, ker bi jo tam kdorkoli karkoli prepričeval ... ampak ker je zvedela stvari, o katerih se ji še sanjalo ni do takrat).
Toplo, toplo priporočam ... je pa predavanje že v soboto, če katera lahko gre, naj se čimprej prijavi. Imate pa na zgornjem linku tudi nekaj izjav ljudi, ki so že bili na predavanju - se z njimi povsem strinjam.
Gospod ki predava enkratno prikaže matematične manipulacije "stroke", znanstveno dokaže vse trditve, vmes lahko postavljaš vprašanja ... ma res, noro dobro. Jaz sem bila na prvem predavanju, potem sem na drugega peljala še moje prijateljice, ki niso vegi in so bile povsem navdušene (ena je od takrat vegi, pa ne zato, ker bi jo tam kdorkoli karkoli prepričeval ... ampak ker je zvedela stvari, o katerih se ji še sanjalo ni do takrat).
Toplo, toplo priporočam ... je pa predavanje že v soboto, če katera lahko gre, naj se čimprej prijavi. Imate pa na zgornjem linku tudi nekaj izjav ljudi, ki so že bili na predavanju - se z njimi povsem strinjam.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Sessa napisal/-a:Mene zanima zakaj se morejo ljudje kar naprej vtikovat v nas vegetarijance...P***a pa pustite nas, če jemo samo korenje ga pač jemo. Ali ste ve zato kaj prikrajšane? Komu jaz gnjavim zakaj je meso? Nikomur. Pričakujem spoštovanje in možnost, da odločaš sam kar boš v SVOJEM življenju počel in kaj ne.
Tole jim sprinti...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov