Vegetarijanstvo

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 17. Feb. 2010 17:26

Brezvezen kreg, no.
A se lahko pogovarjamo o receptih, najljubših jedeh, pa nasveti vegetarijancev vegetarijancem?
Hvala!
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 6. 2009
Kraj: Graz

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 17. Feb. 2010 19:24

Jaz sem vegetarijanka, ker sem imela grozne probleme s prebavo, probala vse možno da si jo uredim, ko pa sem nehala jest meso pa se je v hipu uredilo.

Drugače pa jem samo ribe, ker zaradi njih nimam problemov, tako da drugače ne nadomeščam mesa, ker rib pa res dosti pojem (vsaj 2x na teden je na krožniku) :)
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 18. Feb. 2010 23:47

Če ješ ribe nisi vegetarijanka, get an education.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 19. Feb. 2010 1:45

sončk napisal/-a:Če ješ ribe nisi vegetarijanka, get an education.

To bolj velja za tebe, očitno ne veš da obstaja več vrst vegetarijancev, med drugimi tudi taki, ki jejo ribe :roll:
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 19. Feb. 2010 9:18

tuki je tabelca kakšne vrste vegetarjanci obstajajo:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Vegetarijanstvo
Don't worry, be happy!!
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 19. Feb. 2010 10:04

Lady_Cristina napisal/-a:Jaz sem vegetarijanka, ker sem imela grozne probleme s prebavo, probala vse možno da si jo uredim, ko pa sem nehala jest meso pa se je v hipu uredilo.

Drugače pa jem samo ribe, ker zaradi njih nimam problemov, tako da drugače ne nadomeščam mesa, ker rib pa res dosti pojem (vsaj 2x na teden je na krožniku) :)

Jaz isto ne jem mesa ribe pa jem...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Feb. 2010 11:05

Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 19. Feb. 2010 11:43

Tearjerker napisal/-a:Khm....

Khm #2....

Naj bojo take ali drugačne definicije, različne vrste vegetarijanstva obstajajo. Če bi meso prenašala bi ga jedla, in zato pač jem tisto meso, ki ga lahko prenašam - v tem primeru ribe. In, naj kdorkoli reče kar hoče, to je vrsta vegetarijanstva. Poleg tega ribe ravno ne spadajo v kategorijo meso. Če se malo spomniš kake trgovine, tudi vidiš da so ribe ločene od ostalega mesa.

Poleg tega, če se držimo te definicije, da je vegetarijanec nekdo ki ne je nobenega mesa, kaj pa so potem tisti, ki ne jejo nobenega živila živalskega izvora? Še kaka definicija za njih mogoče? :roll:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 19. Feb. 2010 12:48

Sorči ampak če ješ živa oz. mrtva bitja nisi vegetarijanka. In ne, definicije se ne razlikujejo, mislm da vsi to dobr vemo. ;) Konec koncev bi lahko nekdo rekel, da je vegetarijanec ker ne je govedine, je pa pingvine. Isto sranje.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Feb. 2010 13:34

Lady_Cristina napisal/-a:
Tearjerker napisal/-a:Khm....

Khm #2....

Naj bojo take ali drugačne definicije, različne vrste vegetarijanstva obstajajo. Če bi meso prenašala bi ga jedla, in zato pač jem tisto meso, ki ga lahko prenašam - v tem primeru ribe. In, naj kdorkoli reče kar hoče, to je vrsta vegetarijanstva. Poleg tega ribe ravno ne spadajo v kategorijo meso. Če se malo spomniš kake trgovine, tudi vidiš da so ribe ločene od ostalega mesa.

Poleg tega, če se držimo te definicije, da je vegetarijanec nekdo ki ne je nobenega mesa, kaj pa so potem tisti, ki ne jejo nobenega živila živalskega izvora? Še kaka definicija za njih mogoče? :roll:

po mojem je tu fora kakih higienskih zadev.

ker je riba meso.
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Baby* » 19. Feb. 2010 13:47

Sej nima veze usak ma svoje mnenje js tut mislim da je to neke vrsto vegeterjanstvo...ker sej pa ne ješ nič mesa in kar ma vezo z njim...zdj pa če so ribe meso ali ne je pa spet drugo...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 19. Feb. 2010 13:53

Folk, ki ne je ničesar živalskega izvora so vegani, jao! :D
In ne, nisi vegeterijanka. Riba ima srce, možgane, notranje organe, se reproducira, vidi, čuti in biva. Torej? Je žival. Je bitje. Vegeterjanci ne jejo nečesa, kar živi ali je živelo.
It was forever..but it didnt last long..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Feb. 2010 14:22

Baby* napisal/-a:Sej nima veze usak ma svoje mnenje js tut mislim da je to neke vrsto vegeterjanstvo...ker sej pa ne ješ nič mesa in kar ma vezo z njim...zdj pa če so ribe meso ali ne je pa spet drugo...

js tudi pojem doma pod tušem pa zaradi tega še nisem neke vrste zvezda.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Feb. 2010 22:07

Fora, da ribe naj ne bi bile meso izhaja iz krščanskega prepričanja, kjer na post ni bilo dovoljeno uživanje mesa, dovoljeno pa je bilo jesti ribe.

Tako da ne, če je ribe nisi po nobeni definiciji vegetarijanec, ampak - kot je bilo v linkih ki sem jih podala - pesketarijanec. Seveda se pa subjektivno taki radi uvrščajo med vegetarijance, ampak to niso, ker je to obila prehrane zase, in kot že omenjeno, se ne sklada z vegetarijanstvom ker ribje meso je meso.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lady_Cristina » 19. Feb. 2010 23:32

Vrste vegetarijanstva:

Lakto-ovo vegetarijanstvo: ne jedo mesa in rib, jedo pa ostala živalska živila
Lakto vegetarijanstvo: ne jedo mesa/rib/jajc, jedo pa ostalo
Ovo vegetarijanstvo: ne jedo mesa/rib, jedo živalske izdelke, mampak ne jedo pa mlečnih izdelkov
Veganstvo: ne jedo ničesar od naštetega, le občasno jedo med
Presnojedstvo: ne jedo ničesar od zgoraj naštetega, in le surovo in svežo rastlinsko hrano
Frutarijanstvo: ne jedo ničesar od zgoraj naštetega, od rastlinske hrane jedo samo sadje
Makrobiotika: ne jedo mesa, ribe jedo občasno, ostalih živalskih izdelkov pa ne jedo
Delno vegetarijanstvo: ne jedo mesa, jedo pa ribe in ostale živalske izdelke

Opazite besedo vegetarijanstvo v besedni zvezi 'delno vegetarijanstvo'? Tudi če je delno, vseeno je še vegetarijanstvo. Več pa ne bom komentirala.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov