Veganska hrana
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Trouble - Debatorica
- Prispevkov: 481
- Na forumu od: 30. 7. 2008
UG84 napisal/-a:Si gledala slučajno predavanje Gary Yourofskya?
Ja, to predavanje sem gledala. Top shit.
Zakaj sem se odločila za veganstvo?
1. zaradi počutja - po mleku, jogurtu sem imela vedno težo v trebuhu... Zato sem od živalskih izdelkov v večini jedla samo še meso. Jajc tako ali tako ne maram (mogoče edino v kakšni sladici, čeprav nisem nora na sladice...
2. skrb za živali + narava
3. ugotovitev, da živalskih izdelkov sploh ne potrebujem - vse vitamine, minerale lahko dobim drugje

V parih dneh, ko res pazim kaj jem, se počutim "lažjo", ni več napihnjenosti (katero so mi nardil mleko in sir...), nisem noro lačna (tko kot prej, čeprav jem več...), in zgubila sm 1kg

UG84 - s čem nadomestiš sladoled?

-
Tryanna - Debatorica
- Prispevkov: 424
- Na forumu od: 30. 1. 2007
Sladoled jaz že nekaj časa delam kar doma, in sicer z zamrznjenih banan. Recept je simple: par zrelih banan + kakšen kakav, ali karkoli pač paše, vse zmešaš in je že za pojest. Počaka pa tudi v zamrzovalniku.
Evo, tole sem našla za primer http://tinyurl.com/3cjm3g2
Najlepše pri tem sladoledu je, da je brez sladkorja in da praktično nič ne redi
Evo, tole sem našla za primer http://tinyurl.com/3cjm3g2
Najlepše pri tem sladoledu je, da je brez sladkorja in da praktično nič ne redi

-
Trouble - Debatorica
- Prispevkov: 481
- Na forumu od: 30. 7. 2008
UG84 napisal/-a:Jem riževega ali sojinega, čeprav imam riževega raje. Al pa ga naredim sama
Ja, mi ga doma tud včasih nardimo

ammm... kje pa kupiš drgač riževega ali pa sojinega? ker men je sladoled ful ful ful dobr in mi posledično tud velikrat zapaše


-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Prispevkov: 2099
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Tryanna napisal/-a:Sladoled jaz že nekaj časa delam kar doma, in sicer z zamrznjenih banan. Recept je simple: par zrelih banan + kakšen kakav, ali karkoli pač paše, vse zmešaš in je že za pojest. Počaka pa tudi v zamrzovalniku.
Evo, tole sem našla za primer http://tinyurl.com/3cjm3g2
Najlepše pri tem sladoledu je, da je brez sladkorja in da praktično nič ne redi
Tale sladoled ima cca 10-15 g sladkorjev

Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 2524
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Če je sladoled res presni kot bi moral biti in ob tem, da to ni glavna hrana ampak sladica, je to zdrava sladica.
Jaz delam ta sladoled s surovim kakavom, ki ima ogromno hranil in mineralov. In to sta edini sestavini pri mojem sladoledu. Upam, si trditi, da (gledano hranilno) povozi sladoled iz trgovine ali domač navadni sladoled.
Jaz delam ta sladoled s surovim kakavom, ki ima ogromno hranil in mineralov. In to sta edini sestavini pri mojem sladoledu. Upam, si trditi, da (gledano hranilno) povozi sladoled iz trgovine ali domač navadni sladoled.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Prispevkov: 2099
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Seveda je zdrava sladica. Sej ne vsebuje zdravju škodljivih sestavin. In vsaka domača stvar IMHO povozi kupljeno.
Še vedno pa ne drži, da ne vsebuje sladkorja (samo dodanega ni) in da "praktično nič ne redi".
In kot si rekla, je sladica. Trditev, kako sladica ne redi in ne vsebuje sladkorjev, mi je bila tako absurdna, da je zahtevala komentar.
In takole razmišljam.....s kuhanjem zmanjšamo vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov. Z zamrzovanjem tudi. Zakaj zamrzniti banano, in s tem izgubiti npr 10% kalija, če lahko pojemo neobdelano in ga zaužijemo 10% več?
UG84 - praviš, da je zdrav, če je presen. Sicer ne vem veliko o presni hrani ampak a ni point, da živilo ni konzervirano? A je lahko sladoled sploh "presen", če je zamrznjen?
Še vedno pa ne drži, da ne vsebuje sladkorja (samo dodanega ni) in da "praktično nič ne redi".
In kot si rekla, je sladica. Trditev, kako sladica ne redi in ne vsebuje sladkorjev, mi je bila tako absurdna, da je zahtevala komentar.

In takole razmišljam.....s kuhanjem zmanjšamo vsebnost nekaterih vitaminov in mineralov. Z zamrzovanjem tudi. Zakaj zamrzniti banano, in s tem izgubiti npr 10% kalija, če lahko pojemo neobdelano in ga zaužijemo 10% več?
UG84 - praviš, da je zdrav, če je presen. Sicer ne vem veliko o presni hrani ampak a ni point, da živilo ni konzervirano? A je lahko sladoled sploh "presen", če je zamrznjen?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 2524
- Na forumu od: 18. 2. 2009
barbie_girl_85 napisal/-a:Trditev, kako sladica ne redi in ne vsebuje sladkorjev, mi je bila tako absurdna, da je zahtevala komentar.
Agree.
barbie_girl_85 napisal/-a:Sicer ne vem veliko o presni hrani ampak a ni point, da živilo ni konzervirano? A je lahko sladoled sploh "presen", če je zamrznjen?
Ne vem, nisem presnojedka. Vedno ko sem kaj gledala na njihovem forumu je bilo vprašanje samo o termo obdelavi hrane. Pozimi na primer uživajo zamrznjena živila, če niso bila pred tem kakorkoli termično obdelana.
Ja, seveda da se cca. 10% kalija izgubi, ampak tu gre za sladoled - drugače kot da zmrznjen ne gre. Pa še vseeno je zaradi miksanja dokaj "tekoč". Veliko več se izgubi s termo obdelavo mogoče zato je tu kompromis. Ne vem, res.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov