http://lakotnikov-brlog.blogspot.com/se ... l/smoothie

Anjeske napisal/-a:Mimogrede, tiste ki delate smoothije: A ima kera kakšno preverjeno dobro sadno zelenjavno kombinacijo? Do sedaj sem jih delala samo s sadjem, pa bi rada poskusila še kaj novega (pa se bojim, da ne bi preveč zašuštrala v prvo, he he).
ursiika napisal/-a:Čist fajn mu ga pripravim, pa tudi atiju kuham raznovrstno prehrano.. Sebi pa skuham vegetarjansko oz. vegansko. Meni ni ugabna mesna hrana, za vegetarjanstvo pa sem se odločila zato ker ne bom del krutega ubijanja živali, ko bo moj sin dovol star, pa mu bom razložila od kod prihaja tisto lepo pakiran mesek ki ga kupimo v trgovini, vedel bo kako se z živalmi ravna, in takrat se bo odločil po svoji vesti.
Tako, tiste, ki ste veganke, kaj mi lahko poveste kako nadomestite sir, ker sir bo pri meni največji problem. Pa če mi še katera lahko svetuje katero mleko najbolj kombinira v kavici??
CaliLove* napisal/-a:Saj ne gre samo zato, da zivali umrejo. Mnogokrat zivali, ki so vzrejene za potrebe hrane v mnozicni proizvodnji, ne zivijo v najlepsih pogojih (premajhni prostori, prevec zivali na kupu), so podhranjene ali dehidrirane, jih filajo s hormoni itd. Potem recimo krave - v zelji, da bi od njih pridobili cimvec mleka, jih pogosto molzejo, kar kravam pozvroca poskodbe na vimenih. In tako naprej. V glavnem gre se za to, da te zivali niso tretirane humano, zato zavracanje mlecnih izdelkov in jajc, ceprav zival ne umre zaradi njih. Nekateri vegani zavracajo zivalske izdelke tudi zaradi vplivov, ki jih ima zivalska pridelovalstvo na okolje.
dot napisal/-a:Jp... enim pač ni do tega, da bi jedli te živalske 'izločke' in 'produkte'(tud med recimo), ker jim npr. niso všeč po okusu / se jim gnusijo / nočejo zaužit teh zadev, ker naj bi bile zadnja leta živalce vse bolj nafilane s hormoni in raznimi aditivi ipd.
Tako kot nekaterim se pa cvetača blazno gnusi in je ne jedo, čeprav je (baje) nič ne boli. Meni je npr. čisto vseeno, kako lepo in srečno živi putka (ji pa privoščim
), jajca se mi vseeno zdijo ogabna in jih ne bom jedla v nobenem primeru; prav tako ne pijem mleka, pa četudi je kravica čist vesela in nepoškodovana