Tortilje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
blue eye - Kofetarica
- Prispevkov: 726
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Še najbolj "nacho" sir dobim v Merkatorju..
Jest kar velikrat naredim tortilje, še najraj iz piščančjega mesa, dodam papriko-po možnosti večbarvno, bambusove vršičke, itd..nato pa nafilam, na popečene, kupljene tortilje. Zavijem, nato pa premažem s to nacho omako (na debel) in čez naribam sir....pa dam v pečico, da se sir stopi.
Fajna kombinacija je tudi faširano meso in bučke al pa paprika:)
Jest kar velikrat naredim tortilje, še najraj iz piščančjega mesa, dodam papriko-po možnosti večbarvno, bambusove vršičke, itd..nato pa nafilam, na popečene, kupljene tortilje. Zavijem, nato pa premažem s to nacho omako (na debel) in čez naribam sir....pa dam v pečico, da se sir stopi.
Fajna kombinacija je tudi faširano meso in bučke al pa paprika:)
Za dežjem vedno posije sonce!!
-
RoNcoLiNo - Komunikatorka
- Prispevkov: 214
- Na forumu od: 30. 5. 2009
No jaz pa k vašim receptom dodajam še enega za vse zasvojenke z Nutello
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... 11482.html
<3
http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... 11482.html
<3
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
-
amyZ - Kofetarica
- Prispevkov: 671
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Evo, učeri sem tudi jaz poskusila naredit tortilje.
Testo sem naredila sama:
moka
sol
maslo
topla voda
Nato zmesila, naredila kroglice in jih zavila v vlažno krpo. Po 30min sem kroglice zvaljala na tanko in jih hitro zapekla. Nato pa zavila v vlažno krpo, da so bile mehke.
Polnilo:
goveje meso, ki je bilo slučajno pri roki
paradižnik
koruza
paprika
bučka
čebula
česen
Česen in čebulo sem prepražila, dodala meso in dušila kakšno uro. Nato sem za 15min notri dodala zelenjavo in premešala.
Omaka:
za premaz v tortiljah sem naredila dva namaza:
kisla smetana (z ranch dressing)
paradižnikova omaka, nekaj sveže zelenjave, vegeta, poper, nekaj pekočih zelišč
Tortilje sem premazala z omakama in dodala sveže zelje ter nadev. Bilo je slastno, še posebej za prvič. Nadev sem si v bistvu izmislila sama, improvizirala sem s tistim kar smo imeli v hladilniku.
Mi je pa vzelo kar nekaj časa tole vse skupaj.
Testo sem naredila sama:
moka
sol
maslo
topla voda
Nato zmesila, naredila kroglice in jih zavila v vlažno krpo. Po 30min sem kroglice zvaljala na tanko in jih hitro zapekla. Nato pa zavila v vlažno krpo, da so bile mehke.
Polnilo:
goveje meso, ki je bilo slučajno pri roki
paradižnik
koruza
paprika
bučka
čebula
česen
Česen in čebulo sem prepražila, dodala meso in dušila kakšno uro. Nato sem za 15min notri dodala zelenjavo in premešala.
Omaka:
za premaz v tortiljah sem naredila dva namaza:
kisla smetana (z ranch dressing)
paradižnikova omaka, nekaj sveže zelenjave, vegeta, poper, nekaj pekočih zelišč
Tortilje sem premazala z omakama in dodala sveže zelje ter nadev. Bilo je slastno, še posebej za prvič. Nadev sem si v bistvu izmislila sama, improvizirala sem s tistim kar smo imeli v hladilniku.
Mi je pa vzelo kar nekaj časa tole vse skupaj.
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Prispevkov: 879
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Jaz pa kr kupim že narejene tortilje pa jih potem samo nafilam.
Delam pa ponavadi dve verziji:
1. Tunine
- prepražimo česen in čebulo, dodamo tuno iz konzerve in še malo prepražimo
- zalijemo s paradižnikovo omako (ali pa koščke al pa pelate), dodamo koruzo, pekoči (ali navadni pisani) fižol, pekočo papriko, čili, poper, sol in po želji še kakšne druge začimbe
- počakamo da prevre in pomešamo, jaz imam rajš bolj gosto omako pa je potem un spasiran fižol fajn k zgosti ali pa pač počakamo da povre voda od paradižnika
Nafilamo tortilje in jih polijemo s parimi žlicami paradižnikove omake (navadne brez začimb) povrh posujemo mal parmezana in damo še na hitr v pečico zapečt (al pa v mikrovalovko če jo mamo).
2. Piščančje ali goveje
Narežemo piščančja prsa ali pljučno na koščke, prepražimo na čebuli in česnu, dodamo paradižnik, fižol, koruzo, začimbe.
Na hitro pokuhamo in nafilamo tortilje, povruh damo žico kisle smetane.
Delam pa ponavadi dve verziji:
1. Tunine
- prepražimo česen in čebulo, dodamo tuno iz konzerve in še malo prepražimo
- zalijemo s paradižnikovo omako (ali pa koščke al pa pelate), dodamo koruzo, pekoči (ali navadni pisani) fižol, pekočo papriko, čili, poper, sol in po želji še kakšne druge začimbe
- počakamo da prevre in pomešamo, jaz imam rajš bolj gosto omako pa je potem un spasiran fižol fajn k zgosti ali pa pač počakamo da povre voda od paradižnika
Nafilamo tortilje in jih polijemo s parimi žlicami paradižnikove omake (navadne brez začimb) povrh posujemo mal parmezana in damo še na hitr v pečico zapečt (al pa v mikrovalovko če jo mamo).
2. Piščančje ali goveje
Narežemo piščančja prsa ali pljučno na koščke, prepražimo na čebuli in česnu, dodamo paradižnik, fižol, koruzo, začimbe.
Na hitro pokuhamo in nafilamo tortilje, povruh damo žico kisle smetane.
-
jozica1 - Debatorica
- Prispevkov: 409
- Na forumu od: 29. 4. 2006
- Kraj: Ljubljana
[quote="renatka_"]Zadnjič sva za večerjo tudi tortilje spekla sama, nardila sva jih pa iz polnozrnate moke. [/quote]
ooo, kakšen je postopek (in vse sestavine), da narediš tortilje iz polnozrnate moke?
ooo, kakšen je postopek (in vse sestavine), da narediš tortilje iz polnozrnate moke?
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]