Torta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
cvirn (sukanec) lepo oviješ okrog biskvita, potem obe strani cvirna lepo primeš skupaj in počasi vlečeš proti sebi...s tem se biskvit lepo razpolovi, morš pa dcelat na vročem biskvitu..
jz zadnje čase uporabljam posebno rezilo za torte, ki izgleda kot nekakšna mini žaga - ni enostavnejšega načina
ne najdem nobene slikce...mislim, da je od Fackelmanna, izgleda pa nekako takole: ima polkrožno držalo, skoz katerega je spodej napet tanka žagca 
jz zadnje čase uporabljam posebno rezilo za torte, ki izgleda kot nekakšna mini žaga - ni enostavnejšega načina


-
haley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5020
- Na forumu od: 20. 11. 2007
*zverinica* napisal/-a:cvirn (sukanec) lepo oviješ okrog biskvita, potem obe strani cvirna lepo primeš skupaj in počasi vlečeš proti sebi...s tem se biskvit lepo razpolovi, morš pa dcelat na vročem biskvitu..
jz zadnje čase uporabljam posebno rezilo za torte, ki izgleda kot nekakšna mini žaga - ni enostavnejšega načinane najdem nobene slikce...mislim, da je od Fackelmanna, izgleda pa nekako takole: ima polkrožno držalo, skoz katerega je spodej napet tanka žagca
Aaaahaaaa


- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Ni bila lih za fanta, sva pa s tamalim zadnjič naredila Nutellino torto z višnjami. Ful preprosto.
Kupiš oblate, jih navlažiš s sokom od višenj (kompot pač), stepeš sladko smetano (jaz sem dodala še en vanili sladkor), dodaš Nutello (po okusu), namažeš po oblatih, dodaš višnje in preliješ s čokoladnim oblivom in okrasiš po želji.
Ful ful je dobra!
Kupiš oblate, jih navlažiš s sokom od višenj (kompot pač), stepeš sladko smetano (jaz sem dodala še en vanili sladkor), dodaš Nutello (po okusu), namažeš po oblatih, dodaš višnje in preliješ s čokoladnim oblivom in okrasiš po želji.
Ful ful je dobra!
-
pepelčica - Debatorica
- Prispevkov: 483
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Jz dam na biskvit (ki ga nardim sama) mascarpone in nutello in je res najboljše
Joj nee me že prijema da bi jo delala 


Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
Poison Girl napisal/-a:Kupiš oblate, jih navlažiš s sokom od višenj
uf, kupljeni oblati so pa men nekaj najbolj nagravžnega


-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
jz sm nutela torto nardila z dodatkom višenj iz kompota: biskvit sem razrezala na 3 dele, spodnjega in srednjega navlažila z mešanico mleko+rum (z rumom ne varčujem
), na spodnjo plato najprej naložila višnje iz kompota, ki sem jih en dan prej odcedila in čez noč namočila v rumu, čez premazala smetano+nutelo, položila srednjo plato biskvita, spet naložila višnje in namazala s smetano+nutelo, položila še zgornjo plato biskvita in potem torto okol in okol premazala s smetano+nutelo, po vrhu pa sem jo polila še s čokoladnim oblivom...men je bla za dol past dobra, taka fajn kot Kraševe griotte
meni osebno drugač torta nutela ni niti približek extra čokoladne torte (ker sem veeeeelik ljubitelj čokolade)...ker je itak nutela v smetani zamešana.... najboljša je torta, ki jo namažeš z v sladki smetani raztopljeno 200-gramsko čokolado, pustiš čez noč v hladilniku, da se fajn strdi in potem mal premešaš z mixerjem...mmmm


meni osebno drugač torta nutela ni niti približek extra čokoladne torte (ker sem veeeeelik ljubitelj čokolade)...ker je itak nutela v smetani zamešana.... najboljša je torta, ki jo namažeš z v sladki smetani raztopljeno 200-gramsko čokolado, pustiš čez noč v hladilniku, da se fajn strdi in potem mal premešaš z mixerjem...mmmm

-
inaa - Cosmofrik
- Prispevkov: 1576
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
uf Nutella torta je res kul ampak tale tvoj dodatek mi je tut usec..hehe morm probat (mogoce pa Valentinovo izkoristm)
a pride mal bolj socna ven ane? ker se mi zdi da ucasih ni dovolj socna in sem pol skos zejna

a pride mal bolj socna ven ane? ker se mi zdi da ucasih ni dovolj socna in sem pol skos zejna
Zivljenje je piskotek!
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
ta pride super sočna...sam namočit morš pa sam spodnji in srednji biskvit, če ne bo preveč mokra 

-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7113
- Na forumu od: 28. 7. 2005
imam eno vpr in sicer za vse kuharice recimo. torte še nisem delala in ker jo bom prvič ravno v petek, me zanima, ali je po vaših izkušnjah podobno ali kupim že narejeni biskvit ali ga spečem sama?
in sicer se gre za sadno torto, kar pomeni, da bo biskvit v vsakem primeru prelit s sokom iz konzerve(s sadjem).v glavnem, zanima me vaše mnenje in ideje za filo.sama jih sicer nekaj že imam, ampak mogoče ima katera boljšo
hvala za odgovore 
in sicer se gre za sadno torto, kar pomeni, da bo biskvit v vsakem primeru prelit s sokom iz konzerve(s sadjem).v glavnem, zanima me vaše mnenje in ideje za filo.sama jih sicer nekaj že imam, ampak mogoče ima katera boljšo


- *roxy*
- Komunikatorka
- Prispevkov: 159
- Na forumu od: 27. 3. 2007
odvisno je,kakšne oblike biskvit želiš.
js navadno delam okrogle in biskvit kupim.
delam bol sočne,sadno,jogurtne,skutine...zmešam sladko smetano,jogurt,sadje,želatino,pustim v hladilniku,da se shladi...prelijem po biskvitu in pustim,da se strdi in ohladi.po vrhu naložim sadje.torta je zelo sočna...primerna tudi poleti.
js navadno delam okrogle in biskvit kupim.
delam bol sočne,sadno,jogurtne,skutine...zmešam sladko smetano,jogurt,sadje,želatino,pustim v hladilniku,da se shladi...prelijem po biskvitu in pustim,da se strdi in ohladi.po vrhu naložim sadje.torta je zelo sočna...primerna tudi poleti.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7113
- Na forumu od: 28. 7. 2005
hvala za nasvet:) torej kupljen biskvit sploh ni tako slab a ne?me skrbi, da bi se fejst krhal itd...
a se vam zdi ok da bi na prvo plast zmešala kremo za torte(ki se samo zmeša, pač iz vrečke) s sadjem(npr. banane in jagode), potem druga plast biskvita, na njo pa sadje in želatina?nimam pojma še, kako bom vse izpeljala.na zač. se mi zdi vse lahko, potem pa težje in težjee
a se vam zdi ok da bi na prvo plast zmešala kremo za torte(ki se samo zmeša, pač iz vrečke) s sadjem(npr. banane in jagode), potem druga plast biskvita, na njo pa sadje in želatina?nimam pojma še, kako bom vse izpeljala.na zač. se mi zdi vse lahko, potem pa težje in težjee

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov