Torta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
KristinĆk, tole torto z linka sem učeraj naredila (breskov kompot, kupljen biskvit), je full dobra, sam mogoče je preveč file in je mal pocasta.
drugače pa hitro, enostavno in dobro.
drugače pa hitro, enostavno in dobro.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
tele torte, ki ste jih naštevale, majo za moj okus čist preveč biskvita, smetane in sadja...torta more bit čokoladna z minimalnim biskvitom...al pa jogurtna mi je tud všeč... smetana in sadje mi je pa bljak, pa kupljen biskvit tud
-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
jah, pač različni okusi ... jez npr. jem samo sadne torte,
čokoladne pod nobenim pogojem ne spravim vase.
čokoladne pod nobenim pogojem ne spravim vase.
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
ZEAST - Sramežljivka
- Prispevkov: 55
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Men se pa kuplen biskvit ne more primerjat z domacim. Porabs pa lih 15 min vse skp da ga nardis in speces. Je pa pomembn, da biskvit dobr ohladis predn ga namakas s sokom, drgac pride do reakcije in lah rata kr vijolcn (ce gre za svetu biskvit). Drgac pa sadne torte na polno sedejo polet, cokoladne pa skoz
Jz ponavad delam podobno filo k poison girl - smetana zmesana z nutelo, sam da dam se not kokosovo moko pa une bebe piskote pa koscke cokolade, gor pa nalozim visnje al pa sveze jagode...mmmmmm
Jz ponavad delam podobno filo k poison girl - smetana zmesana z nutelo, sam da dam se not kokosovo moko pa une bebe piskote pa koscke cokolade, gor pa nalozim visnje al pa sveze jagode...mmmmmm
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
^^ jz za biskvit vedno uporablam recept s kulinarike za torto nutella, ker mi je res najboljši; s tem da ga navlažim z mešanico mleka in ruma (več ruma, boljš je )
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Prispevkov: 201
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
*zverinica* napisal/-a:jz sm nutela torto nardila z dodatkom višenj iz kompota: biskvit sem razrezala na 3 dele, spodnjega in srednjega navlažila z mešanico mleko+rum (z rumom ne varčujem ), na spodnjo plato najprej naložila višnje iz kompota, ki sem jih en dan prej odcedila in čez noč namočila v rumu, čez premazala smetano+nutelo, položila srednjo plato biskvita, spet naložila višnje in namazala s smetano+nutelo, položila še zgornjo plato biskvita in potem torto okol in okol premazala s smetano+nutelo, po vrhu pa sem jo polila še s čokoladnim oblivom...men je bla za dol past dobra, taka fajn kot Kraševe griotte
ooooo njamiii njamiiii kok se to dobr slis!
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Prispevkov: 226
- Na forumu od: 29. 4. 2008
situacija je taka, da bo treba tortico nardit v rekordnem času, in v apartmaju in ki ma kot pripomočke uporaben sam kašn nož.
za kuhanje ne bo časa (niti da bi npr. stopila čokolado na štedilniku) tudi za stepanje smetane ne bo pripomočkov!!!
se pravi iščem nasvet kako nardit tortico u roku 10-15 minut haha
da bo kokr tok zgledala lepa, nekako okusna ...biskvit pa bom kupla uni pakirani in ga nesla že sabo iz slovenije !!!
za kuhanje ne bo časa (niti da bi npr. stopila čokolado na štedilniku) tudi za stepanje smetane ne bo pripomočkov!!!
se pravi iščem nasvet kako nardit tortico u roku 10-15 minut haha
da bo kokr tok zgledala lepa, nekako okusna ...biskvit pa bom kupla uni pakirani in ga nesla že sabo iz slovenije !!!
-
red_rose - Cosmofrik
- Prispevkov: 2239
- Na forumu od: 12. 4. 2008
u 15ih minutah komot naredis preliv na stedilniku
js bi takoole nardila: prej bi nabavla sveze sadje ali kompote, smetano - tisto ki se kar ven posprica, rum, sok, sladkor, kakav, maslo in jedilna cokolada
ko mas 15 minut casa zacnes hitro takole: narezes biskvit, das gret maslo + cokolado - to je v 5minutah fertik, vmes ko se cokolada topi, spodnji biskvit prepoji z sokom ali rumom, da bo socen, potem premazi s smetano, obilno oblozi s sadjem, prekrij z drugo polovico biskvita - tudi prepojenega z rumom (razredcenim z vodo seveda) ali sokom, potem pa cez to vse oblij cokolado ki bo do takrat ravno stopljena, gor pa se okrasi s smetano.
ce mas vse pripravljeno bi moglo bit v 15ih minutah konec.
cist iz glave na hitro
js bi takoole nardila: prej bi nabavla sveze sadje ali kompote, smetano - tisto ki se kar ven posprica, rum, sok, sladkor, kakav, maslo in jedilna cokolada
ko mas 15 minut casa zacnes hitro takole: narezes biskvit, das gret maslo + cokolado - to je v 5minutah fertik, vmes ko se cokolada topi, spodnji biskvit prepoji z sokom ali rumom, da bo socen, potem premazi s smetano, obilno oblozi s sadjem, prekrij z drugo polovico biskvita - tudi prepojenega z rumom (razredcenim z vodo seveda) ali sokom, potem pa cez to vse oblij cokolado ki bo do takrat ravno stopljena, gor pa se okrasi s smetano.
ce mas vse pripravljeno bi moglo bit v 15ih minutah konec.
cist iz glave na hitro
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Prispevkov: 226
- Na forumu od: 29. 4. 2008
sliši se kr vredi , moj načrt je biu u začetku tut takšen , ampak pol pa sm začela študirat , da uni naši štednilniki se u 15 minutah niti ne segrejejo heh....čokolada bi bla stopljena prej če jo postavim na balkon na 40 stopinj kot pa da jo grejem na unih štedilnikih hahaha
a je kera kdaj zgornji del torte (uno ko ponavadi prelijemo s čokolado alpa namažemo s smetano pa pol okrasje gor ) prekrila z marcipanom ...ker se mi zdi da je hitrej- ko nimam časa za hlajenje cele torte !!! pa da pol napišem čim preprosteje gor Vse najboljše...
a je kera kdaj zgornji del torte (uno ko ponavadi prelijemo s čokolado alpa namažemo s smetano pa pol okrasje gor ) prekrila z marcipanom ...ker se mi zdi da je hitrej- ko nimam časa za hlajenje cele torte !!! pa da pol napišem čim preprosteje gor Vse najboljše...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Lahko pa na vrh vržeš stepano smetano(ki jo lahko kupiš pripravljeno), koščke sadja in "preliješ" oziroma okrasiš s sladkim grehom.. Notranjost pa tako kot je red_rose rekla(lahko pa tudi sem malce sladkega greha daš). Da nebo pretiravanja z rumom( ) lahko zgornji biskvit namočiš malo s sokom od kakega kompota, pa tudi nebo tako suho samo s smetano..
It was forever..but it didnt last long..
- christianna cruz
- Komunikatorka
- Prispevkov: 226
- Na forumu od: 29. 4. 2008
evo da razložim celo situacijo....delam kot vodička na eni izmed agencij ki fura maturante u grčijo , in en naš vodič ma dol rojca
apartmaji si lahko predstavljate kaki so (da se čim manj razbije hahaha, ko že tk nč ne dela)
mi pa mamo delavnik ot 9 zjutri do 6ih zvečer in od 7ih zvečer do pol 6ih zjutraj ....med 6 in 9 zjutri izkoristim za spanje , una ura med 6 in 7 pa ko smo kao fraj pa glih prideš iz ''baze'' do svojga app, se stuširaš , uštimaš in lah letiš nazaj ...tko da bo tkt čas za torto nardit
hladit ne bo časa , ker bo treba spravit torto dol v diskoteko , ki sicer mamo dol hladilnik ,sam če tam pustim bo vidu in pol nebo presenečenje , tko da torta čaka u app na 30 stopinj in gre okol polnoči čez celo mesto peški z mano u bar hahaha ...mora bit obstojna
apartmaji si lahko predstavljate kaki so (da se čim manj razbije hahaha, ko že tk nč ne dela)
mi pa mamo delavnik ot 9 zjutri do 6ih zvečer in od 7ih zvečer do pol 6ih zjutraj ....med 6 in 9 zjutri izkoristim za spanje , una ura med 6 in 7 pa ko smo kao fraj pa glih prideš iz ''baze'' do svojga app, se stuširaš , uštimaš in lah letiš nazaj ...tko da bo tkt čas za torto nardit
hladit ne bo časa , ker bo treba spravit torto dol v diskoteko , ki sicer mamo dol hladilnik ,sam če tam pustim bo vidu in pol nebo presenečenje , tko da torta čaka u app na 30 stopinj in gre okol polnoči čez celo mesto peški z mano u bar hahaha ...mora bit obstojna
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov