Torta
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3779
- Na forumu od: 29. 6. 2006
Če maš čas, nared biskvit sama, je velik boljši kot pa kupljen, vsaj za moj okus. potem pa daš not po želji, lahko tud tko, kot si ti rekla, se prav krema za torto - okus po želji, na to kremo sadje, potem naslednja plast biskvita in okrasiš po želji, lahko pa daš tud tuki vmes sadnje in potem še eno plast biskvita, pa potem okrasiš. Seveda mora bit pa vsaka plast biskvita prepojena, lahko s sadnim sokom (tko kot si ti rekla, iz kompota), lahko tud rum in mleko - čeprou to pride bolj v poštev za kake čokoladne torte, se mi zdi ... pač, da napojiš in se ne drobi.
-
Hyades - Kofetarica
- Prispevkov: 623
- Na forumu od: 22. 6. 2008
uff... Jaz sicer sama se nisem delala torte, sem pa velikokrat pomagala (delati in jesti)..
Kupljen biskvit niti ni tako zelo slab, ampak meni je veliko bolj vsec doma narejen.
Tako, da ce priblizno ves kako se to naredi in imas cas, potem ti priporocam, da ga sama naredis.
In lepo bi bilo, ce bi pustila da se testo prepoji s sokom, ker ni je slabse stvari kot presusena sadna torta..
Kupljen biskvit niti ni tako zelo slab, ampak meni je veliko bolj vsec doma narejen.
Tako, da ce priblizno ves kako se to naredi in imas cas, potem ti priporocam, da ga sama naredis.
In lepo bi bilo, ce bi pustila da se testo prepoji s sokom, ker ni je slabse stvari kot presusena sadna torta..
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7114
- Na forumu od: 28. 7. 2005
ne da nimam časa, ampak se nam je pečica pokvarila in se mi ne da ravno k babici iti pečt, ker bi mi celi čas pod prste gledala...in ona in teta
na netu sem pa našla ta recept:
za nadev zmiksaš smetano in smetano zmešaš s sadjem, s kremo za torte pa potem premažeš celo torto v bistvu na koncu.malo sem skeptična glede tega, kaj pravite?res pa je, da odlično izgleda...link:
http://www.shrani.si/pics/markorojst89.jpg
http://www.shrani.si/pics/markorohzv87.jpg
na linkih sta sliki malo večji, sliki pa sta iz planetalepote.si

na netu sem pa našla ta recept:
za nadev zmiksaš smetano in smetano zmešaš s sadjem, s kremo za torte pa potem premažeš celo torto v bistvu na koncu.malo sem skeptična glede tega, kaj pravite?res pa je, da odlično izgleda...link:
http://www.shrani.si/pics/markorojst89.jpg
http://www.shrani.si/pics/markorohzv87.jpg
na linkih sta sliki malo večji, sliki pa sta iz planetalepote.si
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Moja teta vedno dela "nadev" čist preprosto- prepoji testo, da sadje, povrh pa smetano (lih tolk da se zafila, da je ravno). Povrhu pa stopljena čokolada, ob strani pa smetana
Sam res veliko prepoji.
Js nebi gor neke kreme iz vrečke dajala...

Sam res veliko prepoji.
Js nebi gor neke kreme iz vrečke dajala...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
nutella - Kofetarica
- Prispevkov: 864
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Jst vedno delam eno in isto torto in je najtaboljsa. Biskvit pecem sama, ampak lahko ga nadomestis tudi z oblati iz trgovine. Nadev gre pa takole. Soku od kompota (jaz dam mesanega) dodas toliko mleka da dobis 0,5l tekocine. Potem v tej tekocini skuhas vanilijev puding (po navodilih iz vrecke). Puding malo ohladis. Sadje narezes na cim manjse koscke in ga vmesas v puding. Dodas malo stepene sladke smetane. Potem vzames 1 del testa (jaz domacega narezem na 4 dele in vzamem 1 del) in ga natrgas na cim manjse koscke ter vmesas v maso za kremo. Testo dobro namocim kar z mlekom, premazem s kremo, spet testo, krema, testo. Potem vse premazem s smetano. Do zdej so to torto se vsi zelooo pohvalili.
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
pepelčica - Debatorica
- Prispevkov: 483
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Pomoje je bolše da sadje zmešaš v kakšno vanilijevo kremo (npr. od nutella) ker s smetano je pomoje še kar brezvezno.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz delam isto kot nutellaja, nadev iz soka od kompota, vanj pa vlijem zmešan puding z mlekom in malo slakdorja. Pač, kot da bi delala puding, samo da redčim prah za šuding v mleku, vlijem pa ga v sok od kompota, noter pa namečem sadje. Ponavadi višnje ali jagode, ker druga mi ni lih po godu. Če delam sadne torte, npr. višnjevo ali jagodno uporabim malinov puding, pač, odvisno od okusa. Takšne file so mi najboljše 

- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
nutella, pa ne pride vse skupi pregosta krema s tem pudingom? Se mi zdi, da se potem težje maže pa da tud hitrej zmanjka. But who am I to judge.
K drugač mi je ideja ful všeč, sploh ker mam rada vanilijev puding pa v torti pomoje ful dobr pride.
Jaz ponavad naredim kremo tako, da stepem sladko smetano (lahko sladkaš po želji), na koncu dodam Nutello (pač po okusu) in še mal stepem da rata enotna zmes. Biskvit prej prepojim, dodam kremo, na kremo pa sadje (ponavad višnje, sveže jagode so tud v redu. Razen višnjevga kompota mi je sadje iz kompota čis zanič, sploh jagode. Bruham.

Jaz ponavad naredim kremo tako, da stepem sladko smetano (lahko sladkaš po želji), na koncu dodam Nutello (pač po okusu) in še mal stepem da rata enotna zmes. Biskvit prej prepojim, dodam kremo, na kremo pa sadje (ponavad višnje, sveže jagode so tud v redu. Razen višnjevga kompota mi je sadje iz kompota čis zanič, sploh jagode. Bruham.

-
nutella - Kofetarica
- Prispevkov: 864
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Ne, ne pride pregosto, ker je puding skuhan v kompotu velik bolj tekoc kot kuhan v mleku. Pa smetane ne stepem cist na trdo, biskvit sam vse tko fajn skp sprime. Komi cakam da bo kak rd, da bom pacala 

Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
-
M|nChy - Sramežljivka
- Prispevkov: 35
- Na forumu od: 14. 8. 2008
- Kraj: Maribor
za valentinovo sem zdaj nazadnje nardila eno torto in je bil fant navdušen...je čisto preprosta...
nebom opisovala celega postopka, ampak samo glave zadeve...
v glavnem spečeš temni biskvit, torej zraven osnovnih sestavin daš kakav ali čokolado v prahu...biskvit nato namažeš s sadno marmelado (najbolša je domača jagodna
) nato glavni nadev pa je kisla smetana, zmešana s kokosom in sladkorjem...čez pa polita čokolada...meni se zdi ful sočna...seveda biskvit vedno natopim s kavo in rumom...
za tiste bol čokoladne navdušence pa se lahko da zraven kisle smetane,kokosa in sladkorja tudi kakav...
nebom opisovala celega postopka, ampak samo glave zadeve...
v glavnem spečeš temni biskvit, torej zraven osnovnih sestavin daš kakav ali čokolado v prahu...biskvit nato namažeš s sadno marmelado (najbolša je domača jagodna

za tiste bol čokoladne navdušence pa se lahko da zraven kisle smetane,kokosa in sladkorja tudi kakav...
*¤* It''s the little things that drives me crazy *¤*
-
Lejla86 - Kofetarica
- Prispevkov: 988
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Jst sem za fanta za valentinovo nardila tole torto in je božanska...:
Sestavine
Tortna podlaga:
250 g čokolade s 75% kakava
250 g masla
3/4 skodelice sladkorja
5 velikih jajc
1 žlica vanilijevega extrakta
ščep soli
1/4 skodelice moke
Mousse:
250 g čokolade s 60% kakava
125 g masla
4 rumenjaki
4 beljaki
0,5 dl sladke smetane
1 žlica vanilijevega extrakta
1/3 skodelice sladkorja
stepena sladka smetana za okras
maline ali jagode
1 skodelica je 2,25 dl
Postopek
Tortna podlaga:
čokolado in maslo nad soparo stopimo in malo ohladimo. Vmešamo sladkor, da se stopi. Dodamo po eno jajce in stalno mešamo. Dodamo vanilijo, sol in nazadnje moko.
Stresemo v tortni model in pečemo pri 160 stopinjah toliko časa, da se torta v sredini dvigne, približno 40 do 45 minut. Zobotrebec potisnjen v testo ne bo prišel ven čist. Ohladimo. Torta se bo sesedla.
Mousse:
nad soparo stopimo maslo. Rumenjake, smetano in vanilijo zmešamo in dodamo maslu. To stepamo nad soparo toliko časa, da se masa segreje do 60 ali 65 stopinj. Izgledalo bo, kot da so se jajca ločila od masla. Dodamo na koščke narezano čokolado in mešamo, da se stopi. Iz beljakov in sladkorja naredimo sneg in ga previdno v štirih delih dodamo rahlo ohlajeni čokoladni kremi. To stresemo na tortno podlago v modelu in postavimo na hladno, za kakšne 3 do 4 ure ali čez noč.
Okrasimo z rahlo osladkano smetano ter malinami ali jagodami.
Sestavine
Tortna podlaga:
250 g čokolade s 75% kakava
250 g masla
3/4 skodelice sladkorja
5 velikih jajc
1 žlica vanilijevega extrakta
ščep soli
1/4 skodelice moke
Mousse:
250 g čokolade s 60% kakava
125 g masla
4 rumenjaki
4 beljaki
0,5 dl sladke smetane
1 žlica vanilijevega extrakta
1/3 skodelice sladkorja
stepena sladka smetana za okras
maline ali jagode
1 skodelica je 2,25 dl
Postopek
Tortna podlaga:
čokolado in maslo nad soparo stopimo in malo ohladimo. Vmešamo sladkor, da se stopi. Dodamo po eno jajce in stalno mešamo. Dodamo vanilijo, sol in nazadnje moko.
Stresemo v tortni model in pečemo pri 160 stopinjah toliko časa, da se torta v sredini dvigne, približno 40 do 45 minut. Zobotrebec potisnjen v testo ne bo prišel ven čist. Ohladimo. Torta se bo sesedla.
Mousse:
nad soparo stopimo maslo. Rumenjake, smetano in vanilijo zmešamo in dodamo maslu. To stepamo nad soparo toliko časa, da se masa segreje do 60 ali 65 stopinj. Izgledalo bo, kot da so se jajca ločila od masla. Dodamo na koščke narezano čokolado in mešamo, da se stopi. Iz beljakov in sladkorja naredimo sneg in ga previdno v štirih delih dodamo rahlo ohlajeni čokoladni kremi. To stresemo na tortno podlago v modelu in postavimo na hladno, za kakšne 3 do 4 ure ali čez noč.
Okrasimo z rahlo osladkano smetano ter malinami ali jagodami.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Prispevkov: 493
- Na forumu od: 7. 7. 2008
hm..za biskvit kupi ono zmes za brownise od dr. otkerja, pa dodaj malo kokosa v maso
za nadev pa..500g skute, razdeli na 2 dela-v enega daj stopljeno belo čokolado, v drugega pa temno čokolado...pa vanilijev saladkor, sldkor v prahu in po želji žaletino...
namaži najprej z eno kremo, pa položi gor malo sadja, pa po sadju še drugo kremo...njamiiiiiiiii

za nadev pa..500g skute, razdeli na 2 dela-v enega daj stopljeno belo čokolado, v drugega pa temno čokolado...pa vanilijev saladkor, sldkor v prahu in po želji žaletino...
namaži najprej z eno kremo, pa položi gor malo sadja, pa po sadju še drugo kremo...njamiiiiiiiii
-
KristinĆk - Komunikatorka
- Prispevkov: 243
- Na forumu od: 18. 9. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
js sm zadnjič naredila sadno in sicer sm biskvit že kar kupila..sm pa kupila tistga okroglega, pa svetle barve, glede na to da je bla sadna torta..filo sm dala pa notr iz tega linka : http://www.kulinarika.net/recept/sladic ... -4140.html
torta je bla svetovna res.. in ti priporočam po tej fili k bo res noro
pa najbolše je če daš mešano sadje, pa potem dodaš še mal jagod pa tko.. fajna je res.. js nism niti do enga koščka pršla 
torta je bla svetovna res.. in ti priporočam po tej fili k bo res noro


Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov