Testenine

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lolitaa » 20. Feb. 2009 15:17

Js morm obvezno povsod dat začimbe, ker če se mi zdi tudi meni kot da je brez okusa.

Najraje in najbolj hitro naredim testenine s tuno (moj pravi da naredim božanske :P ).V bistvu pa sploh ni nič posebnega.

Na olju od tune popražim čebulo, dodam paradižnikovo mezgo, posolim in dodam čimveč začimb.Ko se malo pokuha dodam še tuno in vse dobro premešam in še mal pokuham.In to je to.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 20. Feb. 2009 20:30

jaz pasiranemu paradižniku obvezno dodam baziliko, origano in včasih začimbe za pico.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 20. Feb. 2009 20:40

ela85 napisal/-a:jaz jem polnozrnate testenine od barille - ponavadi špagete. meni se zdi enak okus, kot navadne, pa še ne razkuhajo se. čez si dam pasirani paradižnik, origano in baziliko. in to je to. najbolj enostaven recept.

ko pa se mi da, eksperimentiram z zelenjavo.

Ja, te Barilline so res dobre, ampak a so res polnozrnate al je tko mal tko na lepe oči? :? Če slučajno veš?
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 20. Feb. 2009 20:52

Tiavanna napisal/-a:
ela85 napisal/-a:jaz jem polnozrnate testenine od barille - ponavadi špagete. meni se zdi enak okus, kot navadne, pa še ne razkuhajo se. čez si dam pasirani paradižnik, origano in baziliko. in to je to. najbolj enostaven recept.

ko pa se mi da, eksperimentiram z zelenjavo.

Ja, te Barilline so res dobre, ampak a so res polnozrnate al je tko mal tko na lepe oči? :? Če slučajno veš?

Jaz imam pa raje, če se čim bolj čuti močan 'polnozrnat' okus :P

Tele Barilline sem pa tudi že probala, ampak se mi zdijo precej svetle :eek: ... Skoraj kot navadne..

Ponavadi kupim raje kakšne res temne bio testenine na 'bio oddelku' v Maxiju... Ali pa tiste od znamke Byodo (okus mi je res všeč :gut: ) - baje so čisto polnozrnate.
Tele: http://www.naturaum.naturkostaktiv.de/s ... grale.html
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 21. Feb. 2009 18:54

ej, ne vem kako je z barilinimi. ne me strašit. je res, da so precej svetle in tudi po okusu zelo podobne navadnim... ampak sem se zanesla na deklaracijo oz. že sam naziv testenin.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 23. Feb. 2009 22:10

Meni so polnozrnate od Barille ful dobre, pa pomoje da dejansko so polnozrnate
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 25. Feb. 2009 14:36

Joj meni so testenine res zelo, zelo dobre.
Najrajši naredim omako iz mletega mesa in zelenjave, zraven pa skuham valovite makarone. :)
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 25. Feb. 2009 15:20

A ima katera mogoče recept za penne alla arabiata?
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 25. Feb. 2009 15:39

Moj originalni recept za omako CARBONARA:

na maslu v kozici prepražiš 3 na drobno narezane česne, daš not 15dkg na kocke narezano šunko ali pršut, 2dl smetane za kuhanje in počakaš, da smetana zavre. Skos morš mešat. Potem še dodaš nariban sir, najbolje gauda ali edamec, tolko, da je fajn gosto, da se lepo ovije okoli testenin.
Dodaj začimbe (vegeta, origano, enmal žajblja, s soljo previdno, ker je že sir in šunka slana).
Ko se sir stopi, je omaka končana. Če je pregosta, dodaj malo mleka, če je preredka, jo pa zgostiš z malo kremne (česnova, gobova) juhe iz vrečke.

Recept je za dva lačna.
Garantirano boljše, kot v katerikoli gostilni!!! Boljše kot v Ancori, Rotovžu...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 26. Feb. 2009 11:13

Jaz pa carbonara omako delam tako :) :
Na maslu (ali olivnem olju) prepražim na koščke narezano panceto (pršut mi je premočnega okusa).
Nato dodam tekočo sladko smetano (za 2 osebi eno malo pakungo) in začinim z mletim česnom, poprom, lahko malce vegete… pač po okusu.
To zmešam s skuhanimi špageti in na vse skupaj prelijem še eno razžvrkljano surovo jajce in zmešam, da zakrkne.
Parmezan dodam na koncu oz. si ga doda vsak sam.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Feb. 2009 11:20

moja prva omaka iz 7. razreda je pa takšna:
na koške narežeš papriko, paradižnik in čebulo.
na olivnem olju čebulo stekleno prepražiš, daš not papriko in paradižnik, po želji doliješ paradižnikov koncetrat ter začiniš:sol, poper, bazilika.seveda pa je ta recept res čisto enostaven, na hitrco.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 26. Feb. 2009 15:26

Jst si pa full rada zelenjavne omakce delam.
Čebulo in česen prepražim na olivnem olju, dodam na košče narezane melancane/bučke, ko oddajo vodo še paradižnikovo mezgo in začmbe.

Najbolše od vseh testenin mi je pa še vedno lazanja. Čeprov je malo več dela s pripravo... Bučke in melancane narežem na cca 1 cm široke rezine, popečem. Naredim boloneze omako. In potem vse to zložiš - plast lazanj, bešamel (kar kupim), zelenjava, omaka in tako do konca. Na vrhu pa sir. In daš za pol urce v pečico. To bi lahk skos jedla :).
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 26. Feb. 2009 16:15

Traxie...ko zlagaš sestavine za lazanjo, a so plasti testenin suhe in se pol med pečenjem napijijo,a jih prej skuhaš al kako?Nikol še nism delala al pa vidla kako se dela!?Pa namažeš pekač al kako?Kakšen sir naribaš gor,da se ne zapeče?
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 26. Feb. 2009 16:33

*roxy* napisal/-a:Traxie...ko zlagaš sestavine za lazanjo, a so plasti testenin suhe in se pol med pečenjem napijijo,a jih prej skuhaš al kako?Nikol še nism delala al pa vidla kako se dela!?Pa namažeš pekač al kako?Kakšen sir naribaš gor,da se ne zapeče?

Sicer nisem Traxie ... :P Jaz testenine samo namočim za minutko v vročo vodo, ker če so kuhane, so mi preveč pocaste. V pekač dam papir za peko, včasih pa tudi nič, pa se nič ne zažge. Sir je pa lahko kakšen edamec, jošt ... Nima veze, v bistvu.
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 26. Feb. 2009 16:41

Hvala...bom probala narest,če mi rata,ker jem jo zlooo rada :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov