Testenine

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 26. Feb. 2009 17:20

Če kupiš testenine Barilla kuhanje ni potrebno. Al nardiš precej vodeno meso al pa daš več bešamela in se skuhajo testenine v pečici. Pekač pa namažeš z oljem.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 988
Na forumu od: 23. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lejla86 » 26. Feb. 2009 17:38

Testenin za lazanjo ni treba kuhat, če nardiš dost bešamela za zraven...o lazanjaaaaa, zdej se mi pa lušta...pomoje jo bom jutri nardila :P.
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 185
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 27. Feb. 2009 14:14

No sej so že ostale punce napisale :). Ni jih treba kuhat. Jst jih vseeno samo za sekundico potopim v vročo vodo, ker drugače pride preveč suho.
Pekač namažem z olivnim oljem.
Po vrhu pa kar un kupljen sir za pico (že nariban) potresem. Včasih dodam tudi mozarelo.
Drugač je pa men bolš, če na vrhnjo plast lazanj (makaronov) še mal mesne omake namažem in potem potresem sir, ker se drugače testenine full zapečejo in je spet vse trdo in suho :).
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 28. Feb. 2009 17:52

Omaka za testenine z gobicami in puranom

50 dag poljubnih testenin
25 do 30 dag puranjega mesa
1 mala konzerva gobic v slanici
1 kisla smetana
1/2 čebule
sol, vegeta
bazilika
peteršilj


Postopek
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na majhne koščke narezano puranje meso in gobice ter sol, vegeto, baziliko in peteršilj. Dušimo, da postane meso mehko. Nato dodamo kislo smetano (ali sladko, po želji), še malo pokuhamo in omaka je pripravljena. Zlijemo na kuhane testenine in premešamo. Zraven postrežemo veliko skledo solate.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 22. Mar. 2009 10:12

Testenine z mletim meson in porom:
Simple, res... pa zeloooooooooooo dobroooooooooo!!

Mleto meso spečemo na olju, posebej popražimo por na olivnem olju, zmešano skupaj, zmešamo s kuhanimi testeninami, voila, dober tek!
Uporabniški avatar
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 84
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bubble* » 22. Mar. 2009 22:07

Yesa napisal/-a:jes sud včasih prepražim jajce in potem testenine kr poleg, tako da je vse skupaj malo prepraženo... fullll dobro, lahk je tud kaka tuna še zraven, slanina, pršut... :hearts:

O njami! To je res nekaj najboljšega, testenine z jajci. Sploh ne morem nehati jesti tega, tudi če sem že čisto sita. :hearts:

Sem pa že slišala, da nekateri jejo špagete tudi s kakavom. :D
lelija
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 340
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 22. Mar. 2009 23:10

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:53, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5791
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Mar. 2009 23:52

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 7:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 23. Mar. 2009 17:09

~NIA~ napisal/-a:melancani popečeni na žaru, pa gor kos pršuta pa kos sira...
pa zravn ocvtri šampinjoni..
njam :)


kaj od tega so pa testenine? :gruebel:
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 23. Mar. 2009 22:23

Men je pa tko dobr ko daš tuno v ponvico pa zraven kečap...pa daš pol na ogenj pa vse lepo premešaš...pol pa gor testenine streseš in vse dobr premešaš...in pol njam! :razz: :wink:
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1360
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 29. Avg. 2009 8:53

je katera kdaj delala riževe testenine?
veste mogoce kaksna je kaj hranilna vrednost?
Uporabniški avatar
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 102
Na forumu od: 28. 3. 2009
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Blondie7 » 29. Avg. 2009 20:41

Jas delam riževe testenine in se čisto navadno skuhajo. Uporabljam tudi riževo smetano za kuhanje ipd ipd. za hranilno vrednost žal ne vem, poglej na embalažo, ko se boš sprehajala po trgovini. Drugače pa imajo same testenine taki bolj vodeni okus ampak ob dobri omaki se ne okusi. :D
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 13. Sep. 2009 19:20

Meni so najboljši bio polnozrnati široki rezanci od Mlinotesta
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1591
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 17. Okt. 2009 18:51

Jst sem zdej kupla bio, polnozrnate špagete ampak jih nimam jajc skuhat, ker bi mi blo škoda pol cajta ki sem ga porabla za kuho in omako ki sem jo bv nardila. Pol pa stran vržt. :D In pol še vedno kuham obične. :roll:

Kak okus majo sploh?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1174
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 18. Okt. 2009 18:17

Danes sm delala špageti Carbonara...zelo okusne...
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]