Testenine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 139 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
-
pepelčica - Debatorica
- Prispevkov: 483
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Če kupiš testenine Barilla kuhanje ni potrebno. Al nardiš precej vodeno meso al pa daš več bešamela in se skuhajo testenine v pečici. Pekač pa namažeš z oljem.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
Traxie - Komunikatorka
- Prispevkov: 185
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
No sej so že ostale punce napisale
. Ni jih treba kuhat. Jst jih vseeno samo za sekundico potopim v vročo vodo, ker drugače pride preveč suho.
Pekač namažem z olivnim oljem.
Po vrhu pa kar un kupljen sir za pico (že nariban) potresem. Včasih dodam tudi mozarelo.
Drugač je pa men bolš, če na vrhnjo plast lazanj (makaronov) še mal mesne omake namažem in potem potresem sir, ker se drugače testenine full zapečejo in je spet vse trdo in suho
.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Pekač namažem z olivnim oljem.
Po vrhu pa kar un kupljen sir za pico (že nariban) potresem. Včasih dodam tudi mozarelo.
Drugač je pa men bolš, če na vrhnjo plast lazanj (makaronov) še mal mesne omake namažem in potem potresem sir, ker se drugače testenine full zapečejo in je spet vse trdo in suho
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
-
ciber_girl - Kofetarica
- Prispevkov: 568
- Na forumu od: 29. 6. 2005
Omaka za testenine z gobicami in puranom
50 dag poljubnih testenin
25 do 30 dag puranjega mesa
1 mala konzerva gobic v slanici
1 kisla smetana
1/2 čebule
sol, vegeta
bazilika
peteršilj
Postopek
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na majhne koščke narezano puranje meso in gobice ter sol, vegeto, baziliko in peteršilj. Dušimo, da postane meso mehko. Nato dodamo kislo smetano (ali sladko, po želji), še malo pokuhamo in omaka je pripravljena. Zlijemo na kuhane testenine in premešamo. Zraven postrežemo veliko skledo solate.
50 dag poljubnih testenin
25 do 30 dag puranjega mesa
1 mala konzerva gobic v slanici
1 kisla smetana
1/2 čebule
sol, vegeta
bazilika
peteršilj
Postopek
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na majhne koščke narezano puranje meso in gobice ter sol, vegeto, baziliko in peteršilj. Dušimo, da postane meso mehko. Nato dodamo kislo smetano (ali sladko, po želji), še malo pokuhamo in omaka je pripravljena. Zlijemo na kuhane testenine in premešamo. Zraven postrežemo veliko skledo solate.
- AbbA
- Debatorica
- Prispevkov: 323
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Testenine z mletim meson in porom:
Simple, res... pa zeloooooooooooo dobroooooooooo!!
Mleto meso spečemo na olju, posebej popražimo por na olivnem olju, zmešano skupaj, zmešamo s kuhanimi testeninami, voila, dober tek!
Simple, res... pa zeloooooooooooo dobroooooooooo!!
Mleto meso spečemo na olju, posebej popražimo por na olivnem olju, zmešano skupaj, zmešamo s kuhanimi testeninami, voila, dober tek!
-
bubble* - Sramežljivka
- Prispevkov: 84
- Na forumu od: 3. 7. 2007
Yesa napisal/-a:jes sud včasih prepražim jajce in potem testenine kr poleg, tako da je vse skupaj malo prepraženo... fullll dobro, lahk je tud kaka tuna še zraven, slanina, pršut...
O njami! To je res nekaj najboljšega, testenine z jajci. Sploh ne morem nehati jesti tega, tudi če sem že čisto sita.
![hearts :hearts:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/hearts.gif)
Sem pa že slišala, da nekateri jejo špagete tudi s kakavom.
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
~NIA~ napisal/-a:melancani popečeni na žaru, pa gor kos pršuta pa kos sira...
pa zravn ocvtri šampinjoni..
njam
kaj od tega so pa testenine?
![gruebel :gruebel:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/gruebel.gif)
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1360
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
je katera kdaj delala riževe testenine?
veste mogoce kaksna je kaj hranilna vrednost?
veste mogoce kaksna je kaj hranilna vrednost?
-
Blondie7 - Komunikatorka
- Prispevkov: 102
- Na forumu od: 28. 3. 2009
- Kraj: Maribor
Jas delam riževe testenine in se čisto navadno skuhajo. Uporabljam tudi riževo smetano za kuhanje ipd ipd. za hranilno vrednost žal ne vem, poglej na embalažo, ko se boš sprehajala po trgovini. Drugače pa imajo same testenine taki bolj vodeni okus ampak ob dobri omaki se ne okusi. ![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
-
renatka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1591
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Jst sem zdej kupla bio, polnozrnate špagete ampak jih nimam jajc skuhat, ker bi mi blo škoda pol cajta ki sem ga porabla za kuho in omako ki sem jo bv nardila. Pol pa stran vržt.
In pol še vedno kuham obične.
Kak okus majo sploh?
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
![roll :roll:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/roll.gif)
Kak okus majo sploh?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Prvi neprebran prispevek • 139 prispevkov
• Stran 8 od 10
•
Prejšnja
1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov