En juznoazijski... Dhal (najbolj osnovna jed v velikem delu indije in bangladesu, ki je po navadi tudi zelo poceni), oziroma eden izmed nacinov priprave.
Na gorcicnem olju preprazis za slabo zlico gorcicnih semen in posusene cele rdece pekoce cilije. ce vsi v kuhinji zacnejo kasljati od pekocega cilija, delas prav

Dodas se na drobno nasekljano cebulo. Vse preprazis in v tem casu v pecici na pekacu popeces na cetrtinke narezan ne prevelik po moznosti zelen paradiznik ali dva. Skuhas rumeno leco z dovolj vode, da se plava, ko je ze skoraj gotova. Leco skupaj z vodo, v kateri se je kuhala, prelijes na popecene cilije in pustis, da se leca do konca skuha. Dodas za zlico kurkume (take, ki ima dejansko okus, ne le barvo). Pazi, da ne bo premalo tekocine, jed mora biti tekoca. Ko so paradizniki popeceni, ponovno na gorcicnem olju preprazis cilije in gorcicno seme ter dodas paradiznike. Na hitro preprazis in nato dodas kuhano leco. Vse skupaj se pat minut prazis na vrocem ognju in voila

Postrezes z rizem.