stevia in izdelki s stevio
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
- sunshine girl
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 2. 2015
Kakšno mnenje imate o stevii (gre za naravno sladilo brez kalorij), vam je všeč okus?
Probavam opustiti sladkor, pa si kavice in podobno od zdaj naprej z njo sladkam. Poskušam pa tudi izdelke s sladkorjem počasi zamenjati s tistimi, ki bi bili sladkani s stevio... kdo pozna, kaj vse obstaja pri nas na trgu in kaj ste že preizkusili? V tujini je, kot vidim, tega več kot pri nas...
malo sem gledala v trgovini in videla, da obstajajo tudi gazirane pijače, sladkane s stevio, namesto z navadnim sladkorjem...zaenkrat sem sprobala Cockto easy in sem zadovoljna z okusom
Probavam opustiti sladkor, pa si kavice in podobno od zdaj naprej z njo sladkam. Poskušam pa tudi izdelke s sladkorjem počasi zamenjati s tistimi, ki bi bili sladkani s stevio... kdo pozna, kaj vse obstaja pri nas na trgu in kaj ste že preizkusili? V tujini je, kot vidim, tega več kot pri nas...
malo sem gledala v trgovini in videla, da obstajajo tudi gazirane pijače, sladkane s stevio, namesto z navadnim sladkorjem...zaenkrat sem sprobala Cockto easy in sem zadovoljna z okusom
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Pri vseh izdelkih "slajenih s stevio" preberi sestavo. Ravno cockta easy ima večji del sukraloze in malo stevie - ravno toliko, da jo lahko napišejo in se reklamirajo.
Drugače pa jaz uporabljam le stevio za slajenje, sladkorja nimam doma že nekaj let. Pri nakupu stevie tudi preveri sestavo, saj nekatere vsebujejo več laktoze, maltodekstrina... kot same stevie.
Drugače pa jaz uporabljam le stevio za slajenje, sladkorja nimam doma že nekaj let. Pri nakupu stevie tudi preveri sestavo, saj nekatere vsebujejo več laktoze, maltodekstrina... kot same stevie.
- mavrica84
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 2. 2013
http://manjauz.si/stevia-je-bolj-zdrava-res/ Nekaj malega o Steviji
Sama nekako nisem ravno za Stevio, sem pa opazila, da kar veliko kolegic posega raje po kokosovem sladkorju
Sama nekako nisem ravno za Stevio, sem pa opazila, da kar veliko kolegic posega raje po kokosovem sladkorju
- andrejkica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 1. 2016
Čao,
a je stevia dobra za pripravo sladic? Koliko jo je pa treba dati, če je v receptu npr. 100 g, pa nočem, da bi bilo full sladko? Verjetno bi bilo 100 g stevie ČIST preveč, a ne? Imam pa tole od podjetja now: https://www.hisa-zdravja.si/naravno-sladilo-stevia. Je ta ok, ali priporočate kakšno drugo?
Hvala,
lp,
a je stevia dobra za pripravo sladic? Koliko jo je pa treba dati, če je v receptu npr. 100 g, pa nočem, da bi bilo full sladko? Verjetno bi bilo 100 g stevie ČIST preveč, a ne? Imam pa tole od podjetja now: https://www.hisa-zdravja.si/naravno-sladilo-stevia. Je ta ok, ali priporočate kakšno drugo?
Hvala,
lp,
- pikec85
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 5. 2006
Samo povem, da je mogoče dobiti tudi prašek za izdelavo sladoleda s stevijo - sladoled brez sladkorja...
Mogoče pride komu prav!
Mogoče pride komu prav!
- Julijasav
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 3. 2022
pikec85 napisal/-a:Samo povem, da je mogoče dobiti tudi prašek za izdelavo sladoleda s stevijo - sladoled brez sladkorja...
Mogoče pride komu prav!
Res je
Prvi neprebran prispevek • 8 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov