Solate
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rachka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1755
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
jaz sem tudi fanica solate če grem ven jest, si najpogosteje naročim solato.. moja "sanjska solata": zelena solata, paradižnik, paprika, motovilec, koščki puranjega mesa na žaru, sir, trdo kuhano jajce.. pa kak njami preliv vbistvu klasična solata..
aja pa naravnost obožujem paradižnikovo solato s čebulo!! aaa.
drugač pa jo jem tudi vsak dan kot prilogo pri kosilu
aja pa naravnost obožujem paradižnikovo solato s čebulo!! aaa.
drugač pa jo jem tudi vsak dan kot prilogo pri kosilu
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
jem jo skrej vsak dan.
zelena
elje(rdeče in belo)
radič
kitajsko zelje
cvetača,ohrovt,brokoli
paradižnik
paprika
regrat
kumare
krompir
fižol
.......ma vse kar se da gre pr meni na solato...pa tud če komu kaj čudno zvuči
ful so mi hudi sojini kalčki v solati................
ma ni je solate,ki je ne bi marala(razen mesnih )
zelena
elje(rdeče in belo)
radič
kitajsko zelje
cvetača,ohrovt,brokoli
paradižnik
paprika
regrat
kumare
krompir
fižol
.......ma vse kar se da gre pr meni na solato...pa tud če komu kaj čudno zvuči
ful so mi hudi sojini kalčki v solati................
ma ni je solate,ki je ne bi marala(razen mesnih )
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
- Gost
Izjemno pomembno je, da je solata dovolj kisla in da čutiš bučno olje - mmm, sem ravno zmazala celo skledo zelene s krompirjem (by mamica )
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja^^ in jst VEDNO uporabljam Ašičev jabolčni kis, vsi drugi so mi zanič. No edin pr moji polsestri nardijo ful tud dobr domač kis.
Drugač sm pa tud jst prej zmazala eno dobro solatko in sicer mal ledenke, tuna z neko zelenjavo iz konzerve (fižol pa koruza vem da sta bla not), pa čez navadn tekoč jogurt.
Drugač sm pa tud jst prej zmazala eno dobro solatko in sicer mal ledenke, tuna z neko zelenjavo iz konzerve (fižol pa koruza vem da sta bla not), pa čez navadn tekoč jogurt.
- bejbika
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1072
- Na forumu od: 1. 8. 2004
V restavraciji ponavadi jem solato s piščančjimi prsmi na žaru, sam kaj ko vedno tlačijo malancane in bučke zraven. Bučke še lahko pojem, medtem ko malancana ne morem niti vohati.
Tunina mora biti v hladilniku dan ali dva, da je najboljša (tko k jota ), enako velja s testeninsko. Samo paradižnik naj se da naknadno noter.
V solati res ne morem videti rukole, večine vrst radiča, endivije iz trgovine (domača ima celo okus po solati), zgoraj omenjenih malancanov, bučk, kitajskega zelja in regrata. MsN me je še na zeleno spomnila. Ojoj (upam, da se nism pri naglasu zmotila - zelena kot zelena in ne kot zelena solata, al kaj??)
In nikakor ne sme vsebovati peteršilja, česna, bučnega olja, alkoholnega kisa (sploh ne vem, kdo lahko to je, ampak od bivšega mat ni poznala navadnega kisa ) in jajc (mam jih ful rada, sam ne v solati)
Uff, drgač pa ja, grška - na Kreti sem samo to jedla in bi lahko živela samo od grške solate. Sam doma nima enakega okusa
Sem pa rahla obsedenka s paradižnikom. Domačim. Naši v Istri proizvajajo najboljše volovsko srce daleč naokoli
Stročji fižol - njami
Tunina mora biti v hladilniku dan ali dva, da je najboljša (tko k jota ), enako velja s testeninsko. Samo paradižnik naj se da naknadno noter.
V solati res ne morem videti rukole, večine vrst radiča, endivije iz trgovine (domača ima celo okus po solati), zgoraj omenjenih malancanov, bučk, kitajskega zelja in regrata. MsN me je še na zeleno spomnila. Ojoj (upam, da se nism pri naglasu zmotila - zelena kot zelena in ne kot zelena solata, al kaj??)
In nikakor ne sme vsebovati peteršilja, česna, bučnega olja, alkoholnega kisa (sploh ne vem, kdo lahko to je, ampak od bivšega mat ni poznala navadnega kisa ) in jajc (mam jih ful rada, sam ne v solati)
Uff, drgač pa ja, grška - na Kreti sem samo to jedla in bi lahko živela samo od grške solate. Sam doma nima enakega okusa
Sem pa rahla obsedenka s paradižnikom. Domačim. Naši v Istri proizvajajo najboljše volovsko srce daleč naokoli
Stročji fižol - njami
-
electra* - Kofetarica
- Prispevkov: 517
- Na forumu od: 18. 8. 2007
- Kraj: Maribor
g00fy_qa napisal/-a:Jaz bi lahko živela od tunine solate:
- testenine
- tuna
- rdeča paprika
- koruza
- kumarice
- pa skup zmešaš z jogurtom, kislo smetano in majonezo, pa še sol dodaš
Mmmmmmm...
mmm zanimivi recept, a veš da ga bom probala
kaj jogurt daš navadni al kak??
kolk pa ti recimo tega daš noter, da nebom slučajno pretiravala...
prosim če se ti ljubi, da mi malo poveš..hvalaaa
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Piščančja solata z arašidovo omako v Cantini je .
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1318
- Na forumu od: 22. 8. 2006
electra* napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Jaz bi lahko živela od tunine solate:
- testenine
- tuna
- rdeča paprika
- koruza
- kumarice
- pa skup zmešaš z jogurtom, kislo smetano in majonezo, pa še sol dodaš
Mmmmmmm...
mmm zanimivi recept, a veš da ga bom probala
kaj jogurt daš navadni al kak??
kolk pa ti recimo tega daš noter, da nebom slučajno pretiravala...
prosim če se ti ljubi, da mi malo poveš..hvalaaa
jaz sem včeraj probala. sem pa sicer dala brez jogurta pa pše gobice sem dala zraven. mm, omamno dobro
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Prispevkov: 2498
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Včasih nisem marala nobene vrste solate. Zdej zadnja leta pa vedno neki novga od solat začnem jest .
Najrajš mam: paradižnikovo, zeljnato in kumaričino solato. Pa motovilec mi občasno zapaše .
Ne maram pa rdeče pase, ker ko sem bla mejhna sm mogla skos pit sok od rdeče pese in se mi je use skupi zagablo .
Ful mam rada makaronovo solato, njam. Notr dam zelje, koruzo, paradižnik, mal paprike, kislo smetano, mičken majoneze pa seveda makarone. Ful mi je dobr to.
Bom pa zdej usakič kakšno novo nardila, ker v tejle temi se najde kr dost usaj za prebrat okusnih zadevc .
Najrajš mam: paradižnikovo, zeljnato in kumaričino solato. Pa motovilec mi občasno zapaše .
Ne maram pa rdeče pase, ker ko sem bla mejhna sm mogla skos pit sok od rdeče pese in se mi je use skupi zagablo .
Ful mam rada makaronovo solato, njam. Notr dam zelje, koruzo, paradižnik, mal paprike, kislo smetano, mičken majoneze pa seveda makarone. Ful mi je dobr to.
Bom pa zdej usakič kakšno novo nardila, ker v tejle temi se najde kr dost usaj za prebrat okusnih zadevc .
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
MsN napisal/-a:Ja, ja, Ašičev kis zmaga
nism ga še probala.
jaz uporabljam domači jabolčni,pridelan na našem naslovu čist naravn in brez konzervansov.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz imam pa najraje fuuul česna z zeleno solato. Pa fuuuul jabolčnega esiha povrh
-
amyZ - Kofetarica
- Prispevkov: 671
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Solata kot dodatek glavni jedi: doma naredim zeleno, paradižnik, obožujem pa zelje in motovilec. Mešan nerada.
Drugače pa mi je dobro ratala solata kot glavna jed: zelena solata, motovilec, paradižnik, koruza, kruhove kocek (najboljš tiste ki so za juho, da ostanejo hrustljave), piščančji medaljončki. Preliv pa po okusu.
Drugače pa mi je dobro ratala solata kot glavna jed: zelena solata, motovilec, paradižnik, koruza, kruhove kocek (najboljš tiste ki so za juho, da ostanejo hrustljave), piščančji medaljončki. Preliv pa po okusu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov