Sladkarije
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
black - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Čokoladni tartufi!
Sicer redkost na jedilniku, ampak ker je tole tema posvečena čokoladi, sem sklenil, da jih bom naredil enkrat v bližnji prihodnosti ... Do takrat, pa sam ugotavljajte kje se jih lahk kup, nazadnje sem jih jedel na Poljskem
Sicer redkost na jedilniku, ampak ker je tole tema posvečena čokoladi, sem sklenil, da jih bom naredil enkrat v bližnji prihodnosti ... Do takrat, pa sam ugotavljajte kje se jih lahk kup, nazadnje sem jih jedel na Poljskem
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
black napisal/-a: Do takrat, pa sam ugotavljajte kje se jih lahk kup, nazadnje sem jih jedel na Poljskem
Povsod jih lahko kupiš ...
V Tušu, Müllerju, verjetno tudi ostalih supermarketih, velikokrat jih vidim tudi v manjših okoliških trgovinah ... Take v visokih kartonastih škatlah (navadne ali pa z okusom lešnika, kapučina, šampanjca)..
Drugače pa lahko raznorazne podobne praline kupiš tudi v izbranih čokoladnicah po Sloveniji
Lahko jih pa tudi sam narediš, ja..
-
_ninchyka_ - Debatorica
- Na forumu od: 8. 7. 2008
- Kraj: *paradiž*
cukr8 napisal/-a:black napisal/-a: Do takrat, pa sam ugotavljajte kje se jih lahk kup, nazadnje sem jih jedel na Poljskem
Povsod jih lahko kupiš ...
V Tušu, Müllerju, verjetno tudi ostalih supermarketih, velikokrat jih vidim tudi v manjših okoliških trgovinah ... Take v visokih kartonastih škatlah (navadne ali pa z okusom lešnika, kapučina, šampanjca)..
Drugače pa lahko raznorazne podobne praline kupiš tudi v izbranih čokoladnicah po Sloveniji
Lahko jih pa tudi sam narediš, ja..
Sam tole je pa res ful dobr... Js si jih ponavadi kupim kr u Interšparu al pa Tušu... ni treba za to hodit na Poljsko hehe ... njami, kok bi zdele
-
cukr8 - Kofetarica
*sanja* napisal/-a:No, ko že ravno govorimo o sladkarijah, me zanima, če kdo ve, kje bi dobila piškote, napolitanke, čokoladice...SEDITE? Jih iščem že dolgo, pa ne najdem...
Drugače imam pa zelo rada tudi vse od Kinder...
Prvič vidim... Dobila bi jih pa lahko na Slovaškem, očitno :
sem našla njihovo stran:
http://www.sedita.sk/
-
black - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Včasih se mi zdi ta naša država tolk za nogo, da kar po defaultu domnevam, da se česa ne da dobit. Tehle tartufov tako tudi opazil nisem še v slo trgovinah, najprej bi pa mislu, da se jih da najt v Leclercu, kateri so vseeno bolj gourmet orientirani
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
black napisal/-a:Čokoladni tartufi!
Mmmmmmmmmmmmmm ...
-
cukr8 - Kofetarica
black napisal/-a:Včasih se mi zdi ta naša država tolk za nogo, da kar po defaultu domnevam, da se česa ne da dobit. Tehle tartufov tako tudi opazil nisem še v slo trgovinah, najprej bi pa mislu, da se jih da najt v Leclercu, kateri so vseeno bolj gourmet orientirani
Ja, saj tam jih tudi lahko dobiš, glede na to, da zadeva nasplošno izvira iz Francije ..
(pa ta zadeva ni drugače nič posebnega oz. gourmet, ker jih ima vsak drugi diskont)
V Leclercu, Tuševih drogerijah Lepota&zdravje itd. imajo največkrat francosko znamko Jacquot: http://www.metrocandy.com/JACQUOT-CHOCOLATE-TRUFFLES
V Müllerju so pa v črnih višjih škatlah, meni so tisti bolj všeč, pa še več različnih arom imajo ..
Pri nas se dobi vse mogoče, samo malo je treba pogledat okoli sebe..
Ja, če pa okoli hodiš z zaplankanimi očmi in že v osnovi s slabim mnenjem o svoji deželi in njenem pomanjkanju (nimam pojma, zakaj ), jih pa pač prezreš
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov