Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
Smo jo že poskusili in je ful dobra. Ko si napolnim baterije od digitalca, še pošljem slikico že vrezane torte.
Me veseli če vama je všeč
Me veseli če vama je všeč
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
haley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4999
- Na forumu od: 20. 11. 2007
nastasja napisal/-a:Smo jo že poskusili in je ful dobra. Ko si napolnim baterije od digitalca, še pošljem slikico že vrezane torte.
Me veseli če vama je všeč
Matr dobr zgleda tale tvoja tortica! Ja res pošlji še slikco vrezane torte, ker me res zanima kak zgleda...
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
*mala* napisal/-a:^^ Kje živiš??
Že letim na 1 kos
če veš malo naprej od gornje radgone prit ni problema:)
evo haley pa še slikica:
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1119
- Na forumu od: 14. 9. 2006
nastasja, jaz sem nardila muffine borovnica banana in so bli ful dobri, lepo so uspeli
Edino kaj bi svetovala je, da borovnic ne zmešaš z vsemi suhimi sestavinami, ampak kr dodaš suhe sestavine k mokrim ampak pustiš samo malo moke in z malo moke zmešaš borovnice in jih čist na koncu vmešaš, da se jih čimmanj zdrobi.
Edino kaj bi svetovala je, da borovnic ne zmešaš z vsemi suhimi sestavinami, ampak kr dodaš suhe sestavine k mokrim ampak pustiš samo malo moke in z malo moke zmešaš borovnice in jih čist na koncu vmešaš, da se jih čimmanj zdrobi.
I laugh at gilded butterflies.
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
choco.cat napisal/-a:nastasja, jaz sem nardila muffine borovnica banana in so bli ful dobri, lepo so uspeli
Edino kaj bi svetovala je, da borovnic ne zmešaš z vsemi suhimi sestavinami, ampak kr dodaš suhe sestavine k mokrim ampak pustiš samo malo moke in z malo moke zmešaš borovnice in jih čist na koncu vmešaš, da se jih čimmanj zdrobi.
hvala ti za ta nasvet, bom naslednjič tako naredila. ker nazadnje ko sem jih pekla sem bila jezna ker se mi je veliko borovnic zdrobilo, čeprav sem ji zelo previdno vmešala.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7076
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Tole je pa recept za eno zelooooooo simple pecivo, ki je pa dobro za umret...ko ga je žena prvič naredila, ji drugih peciv ne dovolim več delati, ker je to tako dobro...potrebujete pa 10 minut zanj! res simple!!!
skodelica = plastični lonček 2dl od jogurta
2 jajci
2 skodelici mleka
2 veliki olupljeni naribani jabolki
2 žlici moke
2 skodelici grisa (pšeničnega zdroba)
1,5 skodelica sladkorja
0,5 skodelice olja
2 skodelici mletih orehov ali lešnikov
1 pecilni prašek
naribana skorja ene limone
2 vanilijeva sladkorja
tole vse skupaj v mikserju zmešate v brozgo, res zgleda nagravžno....
tole je osnovni recept, ljubiteljem čokoladnih okusov pa priporočam še na notri vmešate koščke nalomljene/zdrobljene čokolade (ne naribane, malo večje koščke pa spet ne premajhne), lahko tudi rozine...
vzamete pekač (protfan), žena noter vstavi papir za pekač in tole brozgo vlijete v pekač (še enkrat: nagravžno zgleda! )
pečete 20 minut pri 180 stopinj celzija.
ko je pečeno, je več opcij: lahko se takoj spravite nad pecivo, lahko ga namažete z marmelado in potresete z orehi ali lešniki, lahko ga namažete s čokolado ali pa s kakšno svojo idejo.
lahko se je topel, hladen, itd...
kdo bo prvi preizkusil???
skodelica = plastični lonček 2dl od jogurta
2 jajci
2 skodelici mleka
2 veliki olupljeni naribani jabolki
2 žlici moke
2 skodelici grisa (pšeničnega zdroba)
1,5 skodelica sladkorja
0,5 skodelice olja
2 skodelici mletih orehov ali lešnikov
1 pecilni prašek
naribana skorja ene limone
2 vanilijeva sladkorja
tole vse skupaj v mikserju zmešate v brozgo, res zgleda nagravžno....
tole je osnovni recept, ljubiteljem čokoladnih okusov pa priporočam še na notri vmešate koščke nalomljene/zdrobljene čokolade (ne naribane, malo večje koščke pa spet ne premajhne), lahko tudi rozine...
vzamete pekač (protfan), žena noter vstavi papir za pekač in tole brozgo vlijete v pekač (še enkrat: nagravžno zgleda! )
pečete 20 minut pri 180 stopinj celzija.
ko je pečeno, je več opcij: lahko se takoj spravite nad pecivo, lahko ga namažete z marmelado in potresete z orehi ali lešniki, lahko ga namažete s čokolado ali pa s kakšno svojo idejo.
lahko se je topel, hladen, itd...
kdo bo prvi preizkusil???
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
tole pa je moje all time favourite pecivo
Potrebujemo:
-2 bio limoni
-sok ene pomaranče ali liker po želji
-500g margarine/masla
-700g sladkorja
-500g moke
-7 jajc
-1 žlička pec.praška
-1kg mešanega jagodičja (lahko zmrznjeno)
-750g skute
-250g smetane za stepanje
-2 zavitka svetlega preliva za torto
Limoni operite, eno stisnite in naribajte lupinico. Margrino/maslo,ki ima sobno temperaturo kremasto stepite s 500g sladkorja. Drugo za drugim vtepajte jajca, dodajte limonino lupinico in sok. Moko zmešajte s pecilnim praškom in vmešajte. Testo razporedite po namaščenem pekaču in pecite približno 40min na 175°C. Še vroč biskvit pokapajte s sokom pomaranče ali kakšnim likerjem.
Naribajte lupinico druge limone in iztisnite sok. To zmešajte s skuto in 150g sladkorja. Stepite smetano in vmešajte. Kremo premažite po ohlajenem biskvitu, obložite s sadjem in prelijte s prelivom,ki ste ga naredili iz 50g sladkorja in dveh vrečk preliva. Pecivo za vsaj tri ure postavite v hladilnik.
Količine v tem receptu so za velik pekač (največji,ki gre v pečico).Sestavine lahko prepolovite in naredite v manjšem pekaču. Tole je original recept, drugače pa jest dam v tole pecivo malo manj sladkorja kot je napisano.
Potrebujemo:
-2 bio limoni
-sok ene pomaranče ali liker po želji
-500g margarine/masla
-700g sladkorja
-500g moke
-7 jajc
-1 žlička pec.praška
-1kg mešanega jagodičja (lahko zmrznjeno)
-750g skute
-250g smetane za stepanje
-2 zavitka svetlega preliva za torto
Limoni operite, eno stisnite in naribajte lupinico. Margrino/maslo,ki ima sobno temperaturo kremasto stepite s 500g sladkorja. Drugo za drugim vtepajte jajca, dodajte limonino lupinico in sok. Moko zmešajte s pecilnim praškom in vmešajte. Testo razporedite po namaščenem pekaču in pecite približno 40min na 175°C. Še vroč biskvit pokapajte s sokom pomaranče ali kakšnim likerjem.
Naribajte lupinico druge limone in iztisnite sok. To zmešajte s skuto in 150g sladkorja. Stepite smetano in vmešajte. Kremo premažite po ohlajenem biskvitu, obložite s sadjem in prelijte s prelivom,ki ste ga naredili iz 50g sladkorja in dveh vrečk preliva. Pecivo za vsaj tri ure postavite v hladilnik.
Količine v tem receptu so za velik pekač (največji,ki gre v pečico).Sestavine lahko prepolovite in naredite v manjšem pekaču. Tole je original recept, drugače pa jest dam v tole pecivo malo manj sladkorja kot je napisano.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Panna cota s prelivom iz gozdnih sadežev
1 liter smetane (sladke) ali 1 liter mleka (lahko tudo pol smetane in pol mleka)
4 žlice sladkorja
1 vanilijev strok
8 lističev želatine
Mleko oz. smetano kuhamo počasi, da zavre. Med tem dodamo sladkor, vanilijev strok pa prerežemo po dolgem in s konico noža postrgamo vsebino (zrnca) ter jih damo v smetano oz. mleko.
Počasi naj vre 10 min, odcedimo.
V hladni vodi raztopimo lističe želatine in jih nato dodamo ohlajenemu mleku (smetani), ki naj bo še mlačno, da se želatina raztopi.
Posodice splaknemo s hladno vodo in v njih nalijemo zmes.
Čez noč shranimo v hladilniku.
(kopirano iz kulinarična slovenija)
preliv: na oglju stopimo kokosovo maslo in dodamo sveže ali zmrznjeno sadje (gozdne sadeže) počakamo, da se spusti sok in vse mal prekuha. Dodamo malo sladkorja in limoninega soka.
Z gustinom lahko malo zgostimo. Počakamo, da se ohladi in zlijemo na panna coto.
1 liter smetane (sladke) ali 1 liter mleka (lahko tudo pol smetane in pol mleka)
4 žlice sladkorja
1 vanilijev strok
8 lističev želatine
Mleko oz. smetano kuhamo počasi, da zavre. Med tem dodamo sladkor, vanilijev strok pa prerežemo po dolgem in s konico noža postrgamo vsebino (zrnca) ter jih damo v smetano oz. mleko.
Počasi naj vre 10 min, odcedimo.
V hladni vodi raztopimo lističe želatine in jih nato dodamo ohlajenemu mleku (smetani), ki naj bo še mlačno, da se želatina raztopi.
Posodice splaknemo s hladno vodo in v njih nalijemo zmes.
Čez noč shranimo v hladilniku.
(kopirano iz kulinarična slovenija)
preliv: na oglju stopimo kokosovo maslo in dodamo sveže ali zmrznjeno sadje (gozdne sadeže) počakamo, da se spusti sok in vse mal prekuha. Dodamo malo sladkorja in limoninega soka.
Z gustinom lahko malo zgostimo. Počakamo, da se ohladi in zlijemo na panna coto.
Don't worry, be happy!!
-
small_star - Kofetarica
- Prispevkov: 581
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Da še jaz prispevam svojega, za RAFAELO S SLADKO SMETANO
Sestavine:
125ml sladke smetane
80g sladkorja
1 vanilij sladkor
100g kokosove moke
olupljeni mandeljni
Sladko smetano zavreš in notri zmešaš vse sestavine. Vse skupaj kuhaš še 5minut. Nato pustiš, da se ohladi (najboljše v skrinjo, ker je dosti hitro). Res naj bo fino hladno, drugače se kroglice težje oblikujejo (lepi se na prste). Oblikuješ kroglice in v vsako vstaviš mandelj. Povaljaš še v kokosovi moki. Dobiš približno 20-25 kroglic. Odvisno kako velike delaš.
Sestavine:
125ml sladke smetane
80g sladkorja
1 vanilij sladkor
100g kokosove moke
olupljeni mandeljni
Sladko smetano zavreš in notri zmešaš vse sestavine. Vse skupaj kuhaš še 5minut. Nato pustiš, da se ohladi (najboljše v skrinjo, ker je dosti hitro). Res naj bo fino hladno, drugače se kroglice težje oblikujejo (lepi se na prste). Oblikuješ kroglice in v vsako vstaviš mandelj. Povaljaš še v kokosovi moki. Dobiš približno 20-25 kroglic. Odvisno kako velike delaš.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
love.<3 - Komunikatorka
- Prispevkov: 148
- Na forumu od: 18. 1. 2009
no js sm pa učeri nardila jogurtovo strjenko:
400 ml jogurta (sadn alpa navadn)
400 ml sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
želatina (js sm mela v vrečki k je 10 g pa je blo čist dost)
vanili sladkor
limonina lupina
po izbiri lahko tud sadje
Želatino daš v posodico in dodaš 4-6 žlic mlačne vode, jo daš na vodno kopel in mešaš dokler se ne raztopi. Smetano na trdo zmešaš. V drugi posodi zmešaš jogurt, sladkor v prahu, vanili sladkor, limonino lupino in želatino. To počas primešaš sladki smetani in mešaš z kuhalnico. Daš v posodice ali modelčke (js sm dala kr v pekač) in daš v hladilnik oz. na mrzlo da se strdi. Postrežeš lahko s vročim sadjem, prelivi, itd.
400 ml jogurta (sadn alpa navadn)
400 ml sladke smetane
100 g sladkorja v prahu
želatina (js sm mela v vrečki k je 10 g pa je blo čist dost)
vanili sladkor
limonina lupina
po izbiri lahko tud sadje
Želatino daš v posodico in dodaš 4-6 žlic mlačne vode, jo daš na vodno kopel in mešaš dokler se ne raztopi. Smetano na trdo zmešaš. V drugi posodi zmešaš jogurt, sladkor v prahu, vanili sladkor, limonino lupino in želatino. To počas primešaš sladki smetani in mešaš z kuhalnico. Daš v posodice ali modelčke (js sm dala kr v pekač) in daš v hladilnik oz. na mrzlo da se strdi. Postrežeš lahko s vročim sadjem, prelivi, itd.
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
Summer055 napisal/-a:Panna cota s prelivom iz gozdnih sadežev
1 liter smetane (sladke) ali 1 liter mleka (lahko tudo pol smetane in pol mleka)
4 žlice sladkorja
1 vanilijev strok
8 lističev želatine
Mleko oz. smetano kuhamo počasi, da zavre. Med tem dodamo sladkor, vanilijev strok pa prerežemo po dolgem in s konico noža postrgamo vsebino (zrnca) ter jih damo v smetano oz. mleko.
Počasi naj vre 10 min, odcedimo.
V hladni vodi raztopimo lističe želatine in jih nato dodamo ohlajenemu mleku (smetani), ki naj bo še mlačno, da se želatina raztopi.
Posodice splaknemo s hladno vodo in v njih nalijemo zmes.
Čez noč shranimo v hladilniku.
(kopirano iz kulinarična slovenija)
preliv: na oglju stopimo kokosovo maslo in dodamo sveže ali zmrznjeno sadje (gozdne sadeže) počakamo, da se spusti sok in vse mal prekuha. Dodamo malo sladkorja in limoninega soka.
Z gustinom lahko malo zgostimo. Počakamo, da se ohladi in zlijemo na panna coto.
mmmm...
kako to dobro izgleda. če bom mela čas, danes ziher naredim.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov