Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
trapa - Kofetarica
- Prispevkov: 973
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
nastasja napisal/-a:trapa napisal/-a:Joj, kar slina se mi je pocedila. Obožujem delat muffine, ker so takooooo preprosti za jih nardit. Pa nimam kaj za sfalit tudi, če jih delam tu gor, v peči na drva (180 stopinj že nekako skinem na oko)
Mislim, da bom že popoldan / zvečer tole spekla. Brez cimeta, ker ga tip ne mara. Poročam kako bo navdušen.
Mam pa še eno vprašanje: a obstaja kakšna skrivnost kako ohranit muffine "nabrekle"? V pečici so taki lepi buhteljčkasti pol, ko jih ven vzamem pa kar dol padejo. Sej ne, da pol niso fini, samo se mi zdijo bolj zbiti in trdi.
Cimet lahko brez skrbi dodaš, se ga potem sploh ne občuti.
Glede pečenja, pa jaz vedno delam tak:
- Muffine vedno pečem na 180 stopinj
- nikoli dlje od 35 minut, ker če so preveč pečeni ratajo zgoraj trdi
- prvih 10 minut se naj ne bi odprala pečica
- ko jih vzamem ven jih 5 minut pustim v pekaču, nato jih pa preložim v posodico in pokrijem
Upam, da ti bo to kaj pomagalo, tak mi je svetoval en mamin prijatelj, ki je poklicni kuhar.
Pomoč je bila več kot na mestu. Muffini so bili baje' odlični. Ene sem naredila s čokoladnimi koščki, v druge sem poleg čokolade zmetala še malo rozin. Slednje je imel tip raje.
Mati gre drugi teden v penzijo, me je prosla, če ji bom kaj naredila za v službo.
Ena od zadev bo zagotovo tole:
1l vode
1kg jabolk
Petit piškoti
2 vanilijeva pudinga
Jabolka olupim, razkoščičim in skuham v litru vode. Počakam, da malo prevrejo. Vodo odcedim in jo shranim, jabolka pretlačim.
V posodo zložim vrstico piškotov, na to razmažem pretlačena jabolka, nanje pa zložim še 1 vrsto piškotov.
V "odpadno vodo" stresem puding, ga skuham, zlijem na zadnjo vrsto piškotov, potem pa vse skupaj dam v hladilnik. Zadeva je gotova v 15 minutah, preprosta, ne presladka in dobra.
Punce, za tiramisu:
Namesto, da kupujete (predrage) praške za kremo, kupite Galeta vanilin puding (puding brez kuhanja), na eno vrečko pudinga dajte ta malo sladko smetano (0,25l) in vse skupaj po občutku redčite z mlekom. Ena vrečka pudinga tako da več kot pol litra odlične kreme.
Imaš, da me vikaš!
-
Skrat potepuh - Debatorica
- Prispevkov: 328
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
^^Hvala za nasvet. Bomo probal!
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
še jaz bom prispevala en čist simpl recept, ki ti vzame ful malo časa
1 zavitek baby piškotov
1,3 l mleka
1 vanilijev puding
1 čokoladni puding ali katerikoli drug puding
navaden pekač 20x30 cm
piškote naložimo v pekač in jih polijemo z mlekom, da se zmehčajo (količina - po občutku, vendar ne preveč, da ne bodo piškoti razpadli).
po navodilih na vrečki skuhamo čokoladni puding in ga prelijemo čez piškote. prav tako skuhamo vanilijev puding in ga prelijemo čez čokoladni puding. pustimo da se ohladi. in voila. sladica pripravljena
PS: po želji lahko namesto mleka piškote polijemo s sadnim kompotom in dodamo sadje iz kompota. po želji lahko okrasimo s sladko smetano.
dober tek
1 zavitek baby piškotov
1,3 l mleka
1 vanilijev puding
1 čokoladni puding ali katerikoli drug puding
navaden pekač 20x30 cm
piškote naložimo v pekač in jih polijemo z mlekom, da se zmehčajo (količina - po občutku, vendar ne preveč, da ne bodo piškoti razpadli).
po navodilih na vrečki skuhamo čokoladni puding in ga prelijemo čez piškote. prav tako skuhamo vanilijev puding in ga prelijemo čez čokoladni puding. pustimo da se ohladi. in voila. sladica pripravljena
PS: po želji lahko namesto mleka piškote polijemo s sadnim kompotom in dodamo sadje iz kompota. po želji lahko okrasimo s sladko smetano.
dober tek
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Tole je men enkratno:
BANANINO PECIVO
Sestavine za biskvit:
5 rumenjakov
5 žlic sladkorja
2 žlici vode
5 žlic moke
5 beljakov (sneg)
malo pecilnega praška
Biskvit nalijemo v pekač, pomazan z margarino in pečemo 30 minut pri 180'C.
Pečenega prelijemo s sokom, limonado ali kompotom, da se navlaži.
Nato biskvit namažemo z marmelado po želji ter čez položimo kolesca banane.
Sestavine za nadev:
0,5 l mleka
2 vanilijeva pudinga
1 rumenjak
½ margarine za pečenje (lahko tudi navadne, po občutku)
Vanilijeva pudinga skuhamo v pol litra mleka, ko je kuhano, mešamo, da se malo ohladi in nato v zmes vmešamo še rumenjak in postopoma margarino, da nastane gladka zmes.
Biskvit namažemo z marmelado, nato nanj zložimo na kolesca narezane banane, eno zraven drugega. Naj kolesca ne bodo pretanka.
Nato čez banane prelijemo še kremo iz pudingov in margarine, na vrh vsega lahko damo še stepeno smetano.
BANANINO PECIVO
Sestavine za biskvit:
5 rumenjakov
5 žlic sladkorja
2 žlici vode
5 žlic moke
5 beljakov (sneg)
malo pecilnega praška
Biskvit nalijemo v pekač, pomazan z margarino in pečemo 30 minut pri 180'C.
Pečenega prelijemo s sokom, limonado ali kompotom, da se navlaži.
Nato biskvit namažemo z marmelado po želji ter čez položimo kolesca banane.
Sestavine za nadev:
0,5 l mleka
2 vanilijeva pudinga
1 rumenjak
½ margarine za pečenje (lahko tudi navadne, po občutku)
Vanilijeva pudinga skuhamo v pol litra mleka, ko je kuhano, mešamo, da se malo ohladi in nato v zmes vmešamo še rumenjak in postopoma margarino, da nastane gladka zmes.
Biskvit namažemo z marmelado, nato nanj zložimo na kolesca narezane banane, eno zraven drugega. Naj kolesca ne bodo pretanka.
Nato čez banane prelijemo še kremo iz pudingov in margarine, na vrh vsega lahko damo še stepeno smetano.
- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Jaz sem včeri spekla en tok dober Kuchen (recept dobila od avstrijske prijateljice), kolač. Bom jutr prepisala. Čis enostavno pa ful dobro in mehko.
-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
Mimi_M kaj pa na koncu, samo ohladiš zadevo al kako?
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja, saj ni nič posebnega v bistvu… pudingova krema se itak shladi in strdi, po želji lahko daš na vrh še sladko smetano. Se komot reže z nožem, edino malce je mogoče odvisno od debeline kolesc banane – morajo biti neke srednje debeline…
-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
sej men tud ne gre skup, zato sem pa vprašala kako na koncu al se še peče.. jez bom verjetn kr brez naredila...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
Lainy - Sramežljivka
- Prispevkov: 53
- Na forumu od: 30. 8. 2008
No pa bom še jst svoj delček prispevala
Sama nardim pa takole: kupim 300g prepečenca, 2 različna pudinga(okus). Nato pa vzamem pekač za torto. Zavrem kar kakšne 5 deci vode, naredim žitno kavo(nič ne sladkam). Potem pa vlijem kavo v skodelico do vrha, namočim notri najprej eno polovico prepečenca(ravno toliko da se zmehča), obrnem in namočim še drugo ter nato prepečenec dam v pekač. Zlagam enega poleg drugega ter nato še malo ''ojačam'', ker gre za prvoplast oz. dno. Ko v skodelici zmanjka kave, dolijem.
Preden se lotim namakanja pa skuham puding po navodilih(dam pa polovico manj cukra), nato še drugega in ko je kuhan ga na vsake toliko časa premešam, da se ne naredi skorjica.
No, ko je prva plast končana, prelijem s 3/4 prvega pudinga. Poravnam z žlico, nato pa nad puding zopet ponovim plast prepojenih prepečencev. Nad to plastjo zlijem 3/4 drugega pudinga in zopet ponovim plast prepečenca. Nato pa prelijem z ostankom obeh pudingov, da dobim barvasti vzorček.
Potisnem v hladilnik za vsaj uro. In postrežem. Za prste obliznt
Sama nardim pa takole: kupim 300g prepečenca, 2 različna pudinga(okus). Nato pa vzamem pekač za torto. Zavrem kar kakšne 5 deci vode, naredim žitno kavo(nič ne sladkam). Potem pa vlijem kavo v skodelico do vrha, namočim notri najprej eno polovico prepečenca(ravno toliko da se zmehča), obrnem in namočim še drugo ter nato prepečenec dam v pekač. Zlagam enega poleg drugega ter nato še malo ''ojačam'', ker gre za prvoplast oz. dno. Ko v skodelici zmanjka kave, dolijem.
Preden se lotim namakanja pa skuham puding po navodilih(dam pa polovico manj cukra), nato še drugega in ko je kuhan ga na vsake toliko časa premešam, da se ne naredi skorjica.
No, ko je prva plast končana, prelijem s 3/4 prvega pudinga. Poravnam z žlico, nato pa nad puding zopet ponovim plast prepojenih prepečencev. Nad to plastjo zlijem 3/4 drugega pudinga in zopet ponovim plast prepečenca. Nato pa prelijem z ostankom obeh pudingov, da dobim barvasti vzorček.
Potisnem v hladilnik za vsaj uro. In postrežem. Za prste obliznt
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
trapa napisal/-a:^^^Deluje simpl in fino. Ko se zadeva ohladi je dovolj trda za jo narezat?
(Iščem preproste zadeve, ki bi jih lahko narezala, da jih mati nese v službo, ko gre v penzijo)
ubistvu pride zadeva precej nekompaktna, odvisno koliko navlažiš piškote. jaz ne bi ravno priporočala za transport.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov