Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Sep. 2012 22:50

Hudo, kakšni fajn "fluffy" mafini ratajo po temle receptu!
Jz sem sicer dala vsega pol manj, pač nimam prostora za hkrati delat jih tolk (24), mase pa nisem hotela shranjevat, zarad beljakov - prvič sem tko delala mafine (kolače sicer ja), namreč da se loči rumenjake in beljake in se jih posebi (stepene, seveda) doda v maso...genialno. :D
Pekla sem jih pa na mal manj kot pravi recept (175°) in cca 25 min. Pa pozabila sem dat koščke čokolade not :( (čeprav so že brez tega tudi ful okusni).
Uporabniški avatar
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 269
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objavaNapisal/-a la_estrella » 13. Sep. 2012 18:40

^^teli muffini so preverjeno božanski!
moje spremembe (delala sm isto za 12 muffinov): dala sm 55g pšenične polnozrnate moke in 45g navadne bele moke; namesto 200g sladkorja sm dala 110g rjavega sladkorja (pa bom drugič dala še manj).
Pa še na vsak muffin 2 mini koščka čokolade,da se lepo raztopita med peko...mmm njamiiiii :D
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3413
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 16. Sep. 2012 8:23

NOVO:

Ce za muffine uporabim zmrznjene borovnice in ne svezih, ali jih moram prej dat iz zmrzovalnika da se malo oddtajajo ali ni potrebno?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Sep. 2012 8:29

^^ Ni potrebno. Meni je lažje delat s čist zmrzjenimi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 17. Sep. 2012 19:19

Cookiji :)

Delala sem jih prosto po tem receptu (s par prilagoditvami), kjer mi je všeč, da so količine napisane zelo približno, ker itak nisem preveč natančna.

1 jajce
2 jedilni žlici medu
ščepec soli
žlička pecilnega praška
100-150g stopljenega masla
200-300g moke
100g na koščke nasekljane temne čokolade (lahko tudi belo ali malo bele, malo temne ali mlečno ali...)
okoli 100g jedilne čokolade

Nad paro skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado. Pustimo, da se malo ohladi. Stepemo jajce, dodamo ščepec soli in pecilni prašek. Prilijemo stopljeno mešanico masla in čokolade. Dodamo med po okusu ter postopoma primešamo moko, da dobimo gosto zmes. Masa mora biti res gosta (tako, da te roka fajn boli, ko mešaš :D ) Na koncu dodamo koščke čokolade. Z žlico oblikujemo kepice in jih polagamo na peki papir. Ker bodo kukiji malo narasli, jih ne damo preveč skupaj. Pečemo pri 160 stopinjah 20 minut. Takoj ko jih vzamemo iz pečice, so še mehki, ko se shladijo, postanejo trdi.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 17. Sep. 2012 19:27

Pa še moj recept za pizzo :D testo je standard, moka, sol- v sredino mlačno vodo, namesto kvasa je šel notri pecilni prašek (pol vrečke)- svetujem manjšo količino testa ful na tenko razpotegnit, ker se testo ful poviša-razen, če mate rade debelejšo testo za pico.. Omakca je iz zmletih pelatov, malo olivca, provansalske začimbe in sol, v ponvici sm prepražla mal čebule, eno 80g tuno in to omakco. To gre na testo, gor sir, čez pa rezine paradižnika, k se še mal posolijo :D thats that :)
It was forever..but it didnt last long..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 19. Sep. 2012 22:27

datljev kolač imam v planu, ker mam preveč datljev doma.

slika v sosednji temi.

pa še ena priročna zadeva za kalkuliranje ameriških mer:

http://www.traditionaloven.com/conversi ... ounts.html
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Sep. 2012 19:06

purple_rain napisal/-a:Hudo, kakšni fajn "fluffy" mafini ratajo po temle receptu!
Nikoli več ne pogledam drugega recepta za mafine :D
Zdej sem jih tud jz še z borovnicami naredila, mmm, om nom nom
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 24. Sep. 2012 16:47

Kuskusov narastek z ananasom in indijskimi oreščki

Naslednjič bom dala več medu, da bo bolj sladko, drugače je pa fajn.

Slika
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 24. Sep. 2012 21:20

^^uu, zanimivo. Drugačno :ja: ; zihr fajn blo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Nov. 2012 14:41

Tole Slika http://www.bbc.co.uk/food/recipes/missi ... dpie_93659
Slika
Ampak je spet preveč cukra :roll: -- ma zakaj jim vedno tolk slepo verjamem? :D
(slike kasnej dodam)
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2446
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 18. Nov. 2012 16:10

Mmmm, zgleda zelo čokoladno in kalorično; ravno zame :)

Samo kaj so pa bourbon biscuits?

Aja, upam, da mi tole uspe naredit drug teden. Taka nepričakovana kombinacija (pa cel njen blog je nekaj, kar bi verjetno pisala jaz, če bi imela toliko smisla za kuho).
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Nov. 2012 16:34

Pa res super izgleda tale čokoladna zadeva :D

_patchouli_ napisal/-a: samo kaj so pa bourbon biscuits?


To so taki polnjeni piškoti s kakavovo kremo (na wiki so recimo takole opisani: http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_biscuit), pri nas vem, da imajo take v brezglutenski različici :D (Sparova linija oz. znamka Felix, spodaj pri piškotih so na sliki: http://www.spar.si/spar/trgovinskaznamk ... zdelki.htm), drugače pa lahko verjetno katerekoli polnjene uporabiš :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Nov. 2012 23:54

_patchouli_ napisal/-a:Aja, upam, da mi tole uspe naredit drug teden. Taka nepričakovana kombinacija (pa cel njen blog je nekaj, kar bi verjetno pisala jaz, če bi imela toliko smisla za kuho).
Christmas Party Superhero :D -- kdaj in kam pridemo probat? :)

Ja, tisti del recepta (glede piškotov) sem pa mirno ignorirala :D in uporabila kar je pač bilo piškotov doma (nekaj čisto navadnih, dolgočasnih in nekaj polnozrnatih).
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 21. Nov. 2012 22:35

purple_rain napisal/-a:Tole Slika http://www.bbc.co.uk/food/recipes/missi ... dpie_93659
Slika
Ampak je spet preveč cukra :roll: -- ma zakaj jim vedno tolk slepo verjamem? :D
(slike kasnej dodam)


mmmmmmm, nom nom nom, js bom tut to delala (in pol verjetno tut celo sama pojedla :P )
Live. Love. Surf.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov