Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Heruur
- Sramežljivka
- Prispevkov: 94
- Na forumu od: 13. 11. 2011
Ena dokaj ueasy zadeva:
Banano prerežeš na polovici, preliješ z medom in posuješ s cimetom. Daš v mikrovalovko, da se lepo segreje, banana rata mehka in med lepo tekoč.
Dober tek =]
Ahja, po želji lahko posujete še s kakim instant kakavom
Banano prerežeš na polovici, preliješ z medom in posuješ s cimetom. Daš v mikrovalovko, da se lepo segreje, banana rata mehka in med lepo tekoč.
Dober tek =]
Ahja, po želji lahko posujete še s kakim instant kakavom

- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Heruur napisal/-a:Tko bom rekuZa ljudi, ki niso picky picky, je za sprobat
SS, why? Saj rad kuham pa to
karbonara baš ni neka specialiteta

drugače je meni od teh instant sladic kul jest kornfleks z jogurtom in domačo marmelado s celimi koščki sadja. al pa samo navaden jogurt z marmelado. za prvo silo ko mi pade cuker.
drugače baš nič ne pečem. rezpokani keksi so bli moj največji podvig. za sladko pri nas skrbi moški del razmerja.
-
haley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5020
- Na forumu od: 20. 11. 2007
_patchouli_ napisal/-a:Jaz sem se zadnje čase v muffine vrgla. Nazadnje so bili arašidovi.
V običajno maso za muffine (ta se sicer nekoliko razlikuje od recepta do recepta, ampak se mi ne da iskat mojega) sem dala še ogroooomno količino kikirikijevega masla (like, skoraj polovico lončka), zmanjšala sem količino sladkorja in se usmilila zdravja svojih jedcev in nisem dodala stopljenega masla, ker je že kikirikijevega dostiV maso sem vmešala še pol vrečke neslanih oluščenih arašidov. Ko sem nalila maso v pekač za muffine, sem na vrh dodala še košček temne čokolade.
Edina napake je bila, da jih nisem prav čas slikala in so sedaj dokazi že zginili![]()
Naslednjič bom naredila z ananasom in belo čokolado. Poročam...
Jaz bi te lepo prosila, če bi lahko bolj točno napisala tale recept za arašidove mafine, ker meni se kar sline cedijo, ko tole preberem...

-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Arašidovi muffini
V večji posodi zmešaš:
250g moke
žlico kakava (v te mafine dam kakav samo za barvo, ker so mi lepši rjavkasti)
2 žlički pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
V drugi posodi zmešaš
2 jajci
lonček kisle smetane
50g sladkorja
Maso številka dve med mešanjem počasi vliješ v maso v večji posodi. Če je masa pregosta, dodam še malo mleka, dokler ni zmes dovolj tekoča, da se z lahkoto meša. Nato sem vmešala notri pol lončka kikirikijevaga masla, sepravi cca 170g, in za polno pest oluščenih, nesoljenih arašidov (oziroma po želji, arašidov ni nikoli dovolj). Vse dobro premešaš in vliješ v pekač za muffine/nadevaš modelčke. Na koncu na vrhu vsakega muffina zapičiš še košček temne čokolade in jih daš v pečico na 180 stopinj za 25 minut.
V večji posodi zmešaš:
250g moke
žlico kakava (v te mafine dam kakav samo za barvo, ker so mi lepši rjavkasti)
2 žlički pecilnega praška
pol žličke sode bikarbone
V drugi posodi zmešaš
2 jajci
lonček kisle smetane
50g sladkorja
Maso številka dve med mešanjem počasi vliješ v maso v večji posodi. Če je masa pregosta, dodam še malo mleka, dokler ni zmes dovolj tekoča, da se z lahkoto meša. Nato sem vmešala notri pol lončka kikirikijevaga masla, sepravi cca 170g, in za polno pest oluščenih, nesoljenih arašidov (oziroma po želji, arašidov ni nikoli dovolj). Vse dobro premešaš in vliješ v pekač za muffine/nadevaš modelčke. Na koncu na vrhu vsakega muffina zapičiš še košček temne čokolade in jih daš v pečico na 180 stopinj za 25 minut.
- reza
- Sramežljivka
- Prispevkov: 2
- Na forumu od: 8. 6. 2012
Takle od G.Ramsey-a
http://www.kajnajskuham.com/?p=463

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]