Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 3 od 28
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28
Naslednja
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Tiramisu sem jaz tudi dolgo delala s kupljenim praškom (zmešaš z mlekom in nastane krema) in je bilo zmeraj dobro.
Samo vedno mi je hodilo nekam malo tiste kreme
, ali je bil pa pekač-model prevelik ne vem... pa sem vedno delala z dveh vrečk.
Zadnjič sem pa prvič delala sama kremo - brez jajc, uporabila sem pa:
* 500g stepene sladke smetane
* 500 g maskarponeja (v Eurospinu in Hoferju ni drag, pa menda zelo dober - jaz ne vem, sem delala prvič
)
* 500 g skute
* malo sladkorja in malo naribane limonine lupinice
Ostalo pa klasika - poškoti, namočeni v kavo, zloženi dveh plasteh po vsaki plasti krema, na vrhu še potresla s s kakavom.
Kreme je bilo ravno prav.
Razlika je sicer ta, da pride tale krema dosi bolj gosta in kompaktna, pa seveda drugačen okus...
Samo vedno mi je hodilo nekam malo tiste kreme

Zadnjič sem pa prvič delala sama kremo - brez jajc, uporabila sem pa:
* 500g stepene sladke smetane
* 500 g maskarponeja (v Eurospinu in Hoferju ni drag, pa menda zelo dober - jaz ne vem, sem delala prvič

* 500 g skute
* malo sladkorja in malo naribane limonine lupinice
Ostalo pa klasika - poškoti, namočeni v kavo, zloženi dveh plasteh po vsaki plasti krema, na vrhu še potresla s s kakavom.
Kreme je bilo ravno prav.

Razlika je sicer ta, da pride tale krema dosi bolj gosta in kompaktna, pa seveda drugačen okus...
-
princesss - Komunikatorka
- Prispevkov: 286
- Na forumu od: 18. 10. 2004
Mimi_M napisal/-a:* 500 g maskarponeja (v Eurospinu in Hoferju ni drag, pa menda zelo dober - jaz ne vem, sem delala prvič)
Js sm zdej že parkrat dala Hoferjevga in je super! Bi napisala, da priporočam, ampak za kej tazga sm prevelik amater v kuhni.

Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1409
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
iiiiii, uspelo mi je.
ful dober tiramisu je ratal, po okusu čisto tak kot v slaščičarni, sem kar ponosna nase.
sem pa delala kar iz praška in sem zadovoljna, ga bom še za naprej uporabljala. pa še manj packarije imaš. tako pa samo zmešaš z mlekom in je to to. pa res je treba kremo takoj namazati na piškote, ker se zelo hitro začne strjevati. tako da sem lepo delala vrečko po vrečko, nisem naredila vse kreme naenkrat. potem sem pa pustila kar nekaj ur v hladilniku in je bil res krasen. pa še lepo "pokončen" je bil.
malo ga je pa ostalo še za danes, mnjami.


sem pa delala kar iz praška in sem zadovoljna, ga bom še za naprej uporabljala. pa še manj packarije imaš. tako pa samo zmešaš z mlekom in je to to. pa res je treba kremo takoj namazati na piškote, ker se zelo hitro začne strjevati. tako da sem lepo delala vrečko po vrečko, nisem naredila vse kreme naenkrat. potem sem pa pustila kar nekaj ur v hladilniku in je bil res krasen. pa še lepo "pokončen" je bil.

malo ga je pa ostalo še za danes, mnjami.

-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
jz sm pa dons spet eno torto skup spacala, zaenkrat se še trdi v hladilniku, zgleda pa super, pa tud okus je dober
tradicionalen nutella biskvit, namočila sem ga z mešanico mleka in ruma, gor narezala jagode in prelila z jogurtovim prelivom: 400 g kokosovega jogurta, 100 g vanilijevega jogurta, 150 g sladkorja v prahu, želatina (stopljena v vročem rumu) in 250 g stepene smetane...okraski bodo pa svetlo rdeče rožice pa 2 golobčka, ker je za obletnico poroke

tradicionalen nutella biskvit, namočila sem ga z mešanico mleka in ruma, gor narezala jagode in prelila z jogurtovim prelivom: 400 g kokosovega jogurta, 100 g vanilijevega jogurta, 150 g sladkorja v prahu, želatina (stopljena v vročem rumu) in 250 g stepene smetane...okraski bodo pa svetlo rdeče rožice pa 2 golobčka, ker je za obletnico poroke

-
Jela - Debatorica
- Prispevkov: 360
- Na forumu od: 2. 8. 2005
- Kraj: Bla Bla
A pa ni to malo preveč olja in sladkorja?kaatjaa napisal/-a:JOGURTOVO PECIVO
- 1 navaden jogurt
- 2 jogurtova lončka bele moke
- jajce
- pecilni prašek
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 jogutov lonček sladkorja
Vse skupaj dobro premešaš, vliješ v pomaščen pekač in pečeš cca. 30 min na 200 stopinj. Ko se ohladi posuješ s sladkorjem v prahu in narežeš na kocke.
Hitro in enostavno

-
lakeesha - Kofetarica
- Prispevkov: 963
- Na forumu od: 10. 11. 2004
- Kraj: domžale
^^ ni preveč. poznam tale recept, pa je čist gut. sej loh daš manj sladkorja, ampak olja pa dej 1 lonček 

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
Jela napisal/-a:A pa ni to malo preveč olja in sladkorja?kaatjaa napisal/-a:JOGURTOVO PECIVO
- 1 navaden jogurt
- 2 jogurtova lončka bele moke
- jajce
- pecilni prašek
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 jogutov lonček sladkorja
Vse skupaj dobro premešaš, vliješ v pomaščen pekač in pečeš cca. 30 min na 200 stopinj. Ko se ohladi posuješ s sladkorjem v prahu in narežeš na kocke.
Hitro in enostavno
Ne ni preveč ne olja in ne sladkorja.
Jaz še to pecivo malo popestrim in sicer, da dodam zraven sadje, včasih svežo včasih iz kompota.
Največkrat delam z breskvami in potem namesto navadnega jogurta dam breskov jogurt še tako za malo boljši okus.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
BANANINO-BOROVNIČEVI MUFFINI
120 g masla
160 g sladkorja
2 jajci
2 večji banani
240 ml borovnic (lahko tudi zamrznjene)
315 g moke
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1 žlička mletega cimeta
1/2 žličke soli
Maslo raztopimo.
Banani zmečkamo.
Mokre sestavine:
V posodi zmešamo sladkor, jajca, banani in na koncu dodamo stopljeno maslo.
Suhe sestavine:
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol. Nato dodamo borovnice, ki jih čisto narahlo zmešamo z moko (to prepreči, da bi se borovnice med pečenjem vsedle na dno pekača). Če dodamo zamrznjene borovnice jih prej NE odtajamo.
Nato mokre in suhe sestavine zmešamo med sabo, ampak čisto na rahlo, ker drugače borovnice rade razpadejo.
Nato maso napolnimo, v pekač za muffine, lahko čisto do vrha.
Pečemo jih od 20-35 minut na 180 stopinj.
120 g masla
160 g sladkorja
2 jajci
2 večji banani
240 ml borovnic (lahko tudi zamrznjene)
315 g moke
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1 žlička mletega cimeta
1/2 žličke soli
Maslo raztopimo.
Banani zmečkamo.
Mokre sestavine:
V posodi zmešamo sladkor, jajca, banani in na koncu dodamo stopljeno maslo.
Suhe sestavine:
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol. Nato dodamo borovnice, ki jih čisto narahlo zmešamo z moko (to prepreči, da bi se borovnice med pečenjem vsedle na dno pekača). Če dodamo zamrznjene borovnice jih prej NE odtajamo.
Nato mokre in suhe sestavine zmešamo med sabo, ampak čisto na rahlo, ker drugače borovnice rade razpadejo.
Nato maso napolnimo, v pekač za muffine, lahko čisto do vrha.
Pečemo jih od 20-35 minut na 180 stopinj.
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
trapa - Kofetarica
- Prispevkov: 973
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
nastasja napisal/-a:BANANINO-BOROVNIČEVI MUFFINI
120 g masla
160 g sladkorja
2 jajci
2 večji banani
240 ml borovnic (lahko tudi zamrznjene)
315 g moke
2 žlički pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1 žlička mletega cimeta
1/2 žličke soli
Maslo raztopimo.
Banani zmečkamo.
Mokre sestavine:
V posodi zmešamo sladkor, jajca, banani in na koncu dodamo stopljeno maslo.
Suhe sestavine:
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet in sol. Nato dodamo borovnice, ki jih čisto narahlo zmešamo z moko (to prepreči, da bi se borovnice med pečenjem vsedle na dno pekača). Če dodamo zamrznjene borovnice jih prej NE odtajamo.
Nato mokre in suhe sestavine zmešamo med sabo, ampak čisto na rahlo, ker drugače borovnice rade razpadejo.
Nato maso napolnimo, v pekač za muffine, lahko čisto do vrha.
Pečemo jih od 20-35 minut na 180 stopinj.
Joj, kar slina se mi je pocedila.

Mislim, da bom že popoldan / zvečer tole spekla. Brez cimeta, ker ga tip ne mara. Poročam kako bo navdušen.
Mam pa še eno vprašanje: a obstaja kakšna skrivnost kako ohranit muffine "nabrekle"? V pečici so taki lepi buhteljčkasti pol, ko jih ven vzamem pa kar dol padejo. Sej ne, da pol niso fini, samo se mi zdijo bolj zbiti in trdi.

Imaš, da me vikaš!
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
trapa napisal/-a:Joj, kar slina se mi je pocedila.Obožujem delat muffine, ker so takooooo preprosti za jih nardit. Pa nimam kaj za sfalit tudi, če jih delam tu gor, v peči na drva (180 stopinj že nekako skinem na oko)
Mislim, da bom že popoldan / zvečer tole spekla. Brez cimeta, ker ga tip ne mara. Poročam kako bo navdušen.
Mam pa še eno vprašanje: a obstaja kakšna skrivnost kako ohranit muffine "nabrekle"? V pečici so taki lepi buhteljčkasti pol, ko jih ven vzamem pa kar dol padejo. Sej ne, da pol niso fini, samo se mi zdijo bolj zbiti in trdi.
Cimet lahko brez skrbi dodaš, se ga potem sploh ne občuti.
Glede pečenja, pa jaz vedno delam tak:
- Muffine vedno pečem na 180 stopinj
- nikoli dlje od 35 minut, ker če so preveč pečeni ratajo zgoraj trdi
- prvih 10 minut se naj ne bi odprala pečica
- ko jih vzamem ven jih 5 minut pustim v pekaču, nato jih pa preložim v posodico in pokrijem
Upam, da ti bo to kaj pomagalo, tak mi je svetoval en mamin prijatelj, ki je poklicni kuhar.
Grem pa še zadaj poslikat svoj končni izdelek, ker sem jih malo prej spekla.
EDIT: no slikice se naložla, bom jih kar v tem postu pokazala



ko jih vzamem iz pekača pa jih imam v takšni "posodi"

Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
Abby - Komunikatorka
- Prispevkov: 166
- Na forumu od: 7. 9. 2007
- Kraj: Celje
Evo, še moj recept za muffine:
4dcl in ¼ kozarca moke
1dcl in ¼ kozarca sladkorja
1 pecilni prašek
pol žličke soli
skodelica čokolade
1 jajce
pol skodelice olja
pol skodelice mleka
3 banane
Vse to zmešaš v skledi, da je masa tekoča, potem pa pečeš na 200°C, 25min. Jaz jih pečem kar naprej po tem receptu in mi vsakič super uspejo

4dcl in ¼ kozarca moke
1dcl in ¼ kozarca sladkorja
1 pecilni prašek
pol žličke soli
skodelica čokolade
1 jajce
pol skodelice olja
pol skodelice mleka
3 banane
Vse to zmešaš v skledi, da je masa tekoča, potem pa pečeš na 200°C, 25min. Jaz jih pečem kar naprej po tem receptu in mi vsakič super uspejo

-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Jela napisal/-a:A pa ni to malo preveč olja in sladkorja?
Ja je preveč, če nočeš bit špehasta Marta v prihodnosti.
Jogurtovo pecivo se čist super lh nrdi brez 1lončka(kar je 1dl halo, raj pojej dve vrečki čipsa pol pa še vedno neboš na istem)olja in sladkorja(pa še čokolado velko požreš lh), namest sladkorja lahko daš al umetno sladilo, al pa samo par žlic sladkorja in max dve olja.
It was forever..but it didnt last long..
- AbbA
- Debatorica
- Prispevkov: 323
- Na forumu od: 18. 6. 2006
- Kraj: Somewhere over the rainbow
Jela napisal/-a:A pa ni to malo preveč olja in sladkorja?kaatjaa napisal/-a:JOGURTOVO PECIVO
- 1 navaden jogurt
- 2 jogurtova lončka bele moke
- jajce
- pecilni prašek
- 1 jogurtov lonček olja
- 1 jogutov lonček sladkorja
Vse skupaj dobro premešaš, vliješ v pomaščen pekač in pečeš cca. 30 min na 200 stopinj. Ko se ohladi posuješ s sladkorjem v prahu in narežeš na kocke.
Hitro in enostavno
Kot so že druge povedale, olja rabno prav. Jaz ponavadi dam vse po en lonček, torej tudi 1 lonček moke. Popestrim pa s čokolado, veliko čokolade. Čokolado v prahu, jedilno čokolado v koščkih, oboje skupaj, samo da je čokolada

Od tega se zrediš (kot od vsakih slaščic), če ješ to vsak dan vedno in povsod. Če pa si narediš vsake toliko pa ni problema!
- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Jaz tud delam jogurtovo pecivo s sadjem po tem receptu, pa dam vedno samo pol maščobe (zamenjam z maslom) in pol sladkorja. Aja, pa 2 jajci.
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 3 od 28
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov