Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 11. Jul. 2011 11:53

js pa bi vas prosila za kakšen nasvet glede krašenja tort... s čim in kako jih krasite, ali uporabljate kakšne posebne pripomočke...?

predvsem pa imam težavo s krašenjem stranskega dela, niti ne vem kako bi se tega lotila da bi lepo izgledalo...npr. da bi bila cela torta lepo oblita s čokolado..

kakršna koli pomoč je dobrodošla :)
Lilah
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 402
Na forumu od: 14. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Lilah » 23. Jul. 2011 19:47

Ve katera kako se naredi ta sladkorni "ovoj", kot je iz tega narejena tale šalca za kavo :D (ta beli ovoj)

Slika

No, tudi sicer bi rada izvedla recept za tole sladico, če katera ve, ker sem samo slikco našla na netu. Ne rabi bit nujno za to obliko sladice, pač v tem smislu, ker mam ful rada take sladice :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Jul. 2011 20:23

^^wiiii, kok fajn! :D
(vir?)

Hm, pomoje da je tole marcipan? Bojda se ga da tkole lepo oblikovat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Jul. 2011 20:28

Drugače se pa da res fajn ustvarjati tudi s tičino maso...
Recept za "ponarejeno", doma se jo res hitro pripravi, pa še fajn izgleda :)
klik
The world is as you are.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 23. Jul. 2011 22:44

purple_rain napisal/-a: Hm, pomoje da je tole marcipan? Bojda se ga da tkole lepo oblikovat.


Hmm, ne ne, pomoje je tičino masa tole :gruebel:

Jp, lahko jo pripraviš doma, ampak jaz če bi se hotela zazihrat, da bo res takole lepo izpadlo, bi jo raje kupila :D

(prodajajo jo pa na kile v LJ v podhodu Ajdovščina, ena primorska trgovina s slaščičarskimi surovinami in slaščicami, pralineji ipd. :P ).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Jul. 2011 22:47

Huh, prvič slišim za tole maso :D

..v vsakem primeru, upam, da Lilah ugotovi, naredi in poroča. :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Sep. 2011 21:49

NOVO:

A je katera že delala macarons? In ima kakšen dober in uspešen recept.
Ker je net prepoln vseh informacij :?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 23. Sep. 2011 13:02

Ne še, ampak če zveš se priporočam, prosim :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 23. Okt. 2011 15:32

dot napisal/-a:
purple_rain napisal/-a: Hm, pomoje da je tole marcipan? Bojda se ga da tkole lepo oblikovat.


Hmm, ne ne, pomoje je tičino masa tole :gruebel:

Jp, lahko jo pripraviš doma, ampak jaz če bi se hotela zazihrat, da bo res takole lepo izpadlo, bi jo raje kupila :D

(prodajajo jo pa na kile v LJ v podhodu Ajdovščina, ena primorska trgovina s slaščičarskimi surovinami in slaščicami, pralineji ipd. :P ).


jaz sem poskusla z domačo pa se sploh ne da nič narediti.
Medtem ko se s tisto kupljeno lahko naredi lepe stvari. Super se valja in je res elastična.

Še par mojih ustvarjanj:
Slika ( s tičino maso po vrhu)
Slika po dolgem času sem spet delala trinadstropno torto. Smo se hecali da je kot stolp v Pisi :D Drugače pa je spodnja torta kokosova, srednja čokoladna, zgornja pa jogurtova z nektarinami in malinovim želejem.
Slika (še malo zamrznjena- makova torta z limonino kremo, jogurtovo pana cotto in malinovim želejem)
Slika
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2157
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 08. Nov. 2011 18:11

Moji magic kukiji...za vse, ki bi se radi zredili, pa ne veste, kako =)

175 g moke (Bio Village iz Leclerca se ful fajn obnese)
malo pecilnega (cca. pol vrečkice)
80 g kokosovega masla (lahko nadomestiš z 90 g navadnega masla, jaz sem kombinirala pol pol)
1 jajce
60 g kokosove moke
3 jž ovsenih kosmičev (pač neki sport musliji, ki se valjajo po omari)
1 jž kakav
80 g rjavega sladkorja (lahko malo manj sladkorja in namesto tega daš med)
100 g temne čokolade (bolj kot je čez rok, boljša je :D )

Zagrej pečico na 180°C. Presej moko in zmehčaj maslo. Zmešaj vse sestavine, razen čokolade in muslijev. Gneti tako dolgo, da nastane enakomerno in mehko testo. Na koncu dodaj še muslije in zdrobljeno čokolado, da se enakomerno porazdeli. Oblikuj piškotke in jih položi na pekač (svetujem peki papir), pusti jim malo prostora, ker naknadno še malo zrastejo. Daj pečt za 15 min.

Te mase je dovolj za cca. 20 manjših kukijev, zato svetujem, da delate iz dvojne mase. So tk dobri, da jih zmanjka za čas posla :D

Za slikanje je prepozno, ker sem delala iz enojne mase :razz:
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 09. Nov. 2011 10:12

ko sem brskala po netu za recepte za torto z mandlji sem naletela na torto "Petit blonde" ki jo izdeluje neka slaščičarna in je iz mandeljnov, bele čokolade in pomaranč. Nikjer pa ni recepta :?

se mi sliši res dobra kombinacija pa me zanima če ima kakšna punca tu na forumu idejo kako bi jo naredila... za mandlje sem razmišljala naredit mandljev biskvit, ne vem pa na kakšen način bi vključila belo čokolado, predvsem pa pomaranče?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 09. Nov. 2011 19:21

Mogoče je pri pomarančah fora, da naribaš lupinico v testo ali pa da se uporabi kandirane pomaranče. Aja, pa tudi pomarančna marmelada bi lahko prišla v poštev. Recepta pa verjetno ni zato, ker je torta značilna le za to slaščičarno oz je recept v njihovi lasti, ne vem, ugibam.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 09. Nov. 2011 21:18

Kar se pomaranč tiče jaz, če jih pri peki uporabljam ponavadi res lupinico zribam + sok izstisnem in skupaj zmešam v testo. Nevem pa zdaj točno kak je blo v tej torti mišljeno, ki jo ti iščeš.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 10. Nov. 2011 10:21

ja, vem da recepta prav za to torto ne bi dobila, ni pa tudi nikjer nič podobnega... tko da malo zbiram ideje kako bi skombinirala vse to :) najbrž bom res poskusila tole s pomarančno lupinico v testo pa mogoče malo pomarančne marmelade med plasti, pa kakšno kremo iz bele čokolade. upam, da bo za pojest :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov