Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Vsem ljubiteljicam sladic priporočam knjigice Rama:KLIK.
Danes pečem 3 recept iz njih, pa so mi super!
Danes pečem 3 recept iz njih, pa so mi super!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Fay - Kofetarica
- Prispevkov: 554
- Na forumu od: 3. 2. 2010
roladna tortica
Biskvit:
4 jajci
4 žlici sladkorja
3 žlice moke (2 žlici gladke in 1 žlica ostre)
2 žlica kakava v prahu
Krema:
0,5 l sladke smetane
1 jagodni kompot
marmelado
Za biskvit penasto stepemo jajca s sladkorjem (nič ne ločujemo, masa naj bo res penasta, svetlo rumene barve). Na koncu rahlo vmešamo moko in kakav. Damo v pomaščen pekač (čimvečji!!! Meni se je testo tako napihnilo, da sem ga malo porezala odzgoraj
) in pečemo na 180 stopinjah okoli 20 - 25 minut . Ko se speče, ga zavijemo v kuhinjsko krpo v obliko rolade (zaradi tega, ker se drugače testo lomi...)
Smetano stepemo, polovico jagod zmiksamo. Nato to dvoje rahlo premešamo. Biskvit namažemo z marmelado in premažemo z kremo. Nekaj kreme pustimo. Nato rolado zrolamo. Čez namažemo kremo, ki nam je ostala (čisto na takno...) Jaz sem čez polila še jagodni greh
Nato dati v hladilnik za kako urco
Jaz bom naslednič dala potem še kakšen kos jagode zraven in biskvit bom čisto malo namočila z kompotom...
slikce...
Biskvit:
4 jajci
4 žlici sladkorja
3 žlice moke (2 žlici gladke in 1 žlica ostre)
2 žlica kakava v prahu
Krema:
0,5 l sladke smetane
1 jagodni kompot
marmelado
Za biskvit penasto stepemo jajca s sladkorjem (nič ne ločujemo, masa naj bo res penasta, svetlo rumene barve). Na koncu rahlo vmešamo moko in kakav. Damo v pomaščen pekač (čimvečji!!! Meni se je testo tako napihnilo, da sem ga malo porezala odzgoraj

Smetano stepemo, polovico jagod zmiksamo. Nato to dvoje rahlo premešamo. Biskvit namažemo z marmelado in premažemo z kremo. Nekaj kreme pustimo. Nato rolado zrolamo. Čez namažemo kremo, ki nam je ostala (čisto na takno...) Jaz sem čez polila še jagodni greh
Nato dati v hladilnik za kako urco
Jaz bom naslednič dala potem še kakšen kos jagode zraven in biskvit bom čisto malo namočila z kompotom...
slikce...
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Čokoladno kokosova torta (moja interpretacija)
meni je noro dobra, ostali pa so jo tudi zelo pohvalili.
čokoladni biskvit (vseeno kakšen)
Pariška krema:
0,5 litra sladke smetane segrejemo (ne sme zavreti) in dodamo okoli 170g jedilne čokolade--> počakamo da se stopi. Vse zmešamo in damo na hladno. Ko je krema popolnoma hladna jo zmiksamo.
kokosova krema:
0.7 litra kisle smetane miksamo in vmes dodamo 6 žlic sladkorja in 250g kokosove moke (snežink)
Ena plast biskvita+ ena plast kokosove kreme + ena plast biskvita+ ena plast pariške kreme itd. Biskvite vmes napojimo z rumom.

meni je noro dobra, ostali pa so jo tudi zelo pohvalili.
čokoladni biskvit (vseeno kakšen)
Pariška krema:
0,5 litra sladke smetane segrejemo (ne sme zavreti) in dodamo okoli 170g jedilne čokolade--> počakamo da se stopi. Vse zmešamo in damo na hladno. Ko je krema popolnoma hladna jo zmiksamo.
kokosova krema:
0.7 litra kisle smetane miksamo in vmes dodamo 6 žlic sladkorja in 250g kokosove moke (snežink)
Ena plast biskvita+ ena plast kokosove kreme + ena plast biskvita+ ena plast pariške kreme itd. Biskvite vmes napojimo z rumom.

Don't worry, be happy!!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:48, skupaj popravljeno 1 krat.
- rezika
- Sramežljivka
- Prispevkov: 4
- Na forumu od: 2. 8. 2005
*mala* napisal/-a:NOVO:
A ima katera kakšno idejo za kakšno dobro torto s sadjem?
Nisem ravno ljubiteljica le teh in nimam pojma kakšno bi sploh spekla. Najraje predlogi s konkretnimi recepti. (drugače grem pa celo Kulinariko okol obrnit, sam sem malce lena)
jaz sem pa malo po netu brskala in naletela na tale recept: http://www.kajnajskuham.com/?p=232 Je sproban in torta je zares noro dobra. mljask

-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
NOVO
Čez 2 tedna oče praznuje 50 let. Povabljenih ima kakih 120 službenih prijateljev. Jaz sem zadolžena za pecivo, pa me zanima kaj bi lahko spekla. Rada bi nekaj za na pladnje, sepravi bolj piškote in kakšna mala pecivca. Ker zadnji teden ne bom imela časa (kakšen biskvit ali dva bom že imela čas, več pa ne) me zanima kaj bi lahko spekla že ta teden in bi to še vedno ostalo sveže.
Kakšne linške, krhke rogljičke in beljakove pence sem nameravala. Za kaj več mi je pa že zmanjkalo idej
Čez 2 tedna oče praznuje 50 let. Povabljenih ima kakih 120 službenih prijateljev. Jaz sem zadolžena za pecivo, pa me zanima kaj bi lahko spekla. Rada bi nekaj za na pladnje, sepravi bolj piškote in kakšna mala pecivca. Ker zadnji teden ne bom imela časa (kakšen biskvit ali dva bom že imela čas, več pa ne) me zanima kaj bi lahko spekla že ta teden in bi to še vedno ostalo sveže.
Kakšne linške, krhke rogljičke in beljakove pence sem nameravala. Za kaj več mi je pa že zmanjkalo idej

Don't worry, be happy!!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
rancidka - Sramežljivka
- Prispevkov: 56
- Na forumu od: 23. 12. 2010
Predlagam ti, da si na moji spletni strani (link imaš v podpisu - bigfatcook), ogledaš slaščice - sicer je v angleščini, ampak če klikneš na desni slovensko zastavico, za silo tudi v slovenščino prevede. Če pa ne drugače, boš dobila vsaj nekaj zanimivih idej, kaj speči.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Težka bo
Še posebno za to, ker treba toliko prej pečt (kar meni osebno ni všeč, da čaka toliko časa, pa tudi če le piškoti).
Sicer pa je bajandera vedno hit, pa super hitro narejena (lahko medtem ko boš kak drug biskvit imela v pečici). prej pa lahko kak domači prijatelj, vanilijevi/orehovi rogljički, medenjaki, itd... Aja, pa razpokani piškoti so super.
Aja, pa teta vedno ko dela šamrole, jih naredi in speče že 1 teden prej, da v skrinjo, potem dan pred dogodkom pa le še nafila s kremo.

Sicer pa je bajandera vedno hit, pa super hitro narejena (lahko medtem ko boš kak drug biskvit imela v pečici). prej pa lahko kak domači prijatelj, vanilijevi/orehovi rogljički, medenjaki, itd... Aja, pa razpokani piškoti so super.
Aja, pa teta vedno ko dela šamrole, jih naredi in speče že 1 teden prej, da v skrinjo, potem dan pred dogodkom pa le še nafila s kremo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Evo, jaz sem danes delala medenjake po receptu:
- pol kile moke
- 25 dag margarine
- 25 dag medu
- mala zvrhana žlička pecilnega praška
- cimet (jaz sem kar konkretno poštupala, za približno. polovico zravnane male žličke)
- 15 dag sladkorja v prahu
Testo sem pustila 3ure v hladilniku nato pa naredila kroglice in jih pekla v pečici na pek papirju na 180° švohnih 15 minutk. Na koncu sem jih poštupala s cukrom v prahu.
Sem pa dala mal več medu in margarine kot v originalnem receptu (obojega 150 dag), ker nisem dala jajc (sicer bi bili zraven še 2 jajci).
Medenjaki so ratali ful super, sama sem bila presenečena, predvsem zaradi moje improvizacije, mehki v sredici in lepo popečeni na ''podnu''. Je pa treba pazit kolk se jih peče, jaz sem prvo rudno 15 min pa so se mi zdeli preveč popečeni, tako da sem ostale runde vzela ven nekje 2-3 minutki prej in so bili občutno mehkejši.
- pol kile moke
- 25 dag margarine
- 25 dag medu
- mala zvrhana žlička pecilnega praška
- cimet (jaz sem kar konkretno poštupala, za približno. polovico zravnane male žličke)
- 15 dag sladkorja v prahu
Testo sem pustila 3ure v hladilniku nato pa naredila kroglice in jih pekla v pečici na pek papirju na 180° švohnih 15 minutk. Na koncu sem jih poštupala s cukrom v prahu.
Sem pa dala mal več medu in margarine kot v originalnem receptu (obojega 150 dag), ker nisem dala jajc (sicer bi bili zraven še 2 jajci).
Medenjaki so ratali ful super, sama sem bila presenečena, predvsem zaradi moje improvizacije, mehki v sredici in lepo popečeni na ''podnu''. Je pa treba pazit kolk se jih peče, jaz sem prvo rudno 15 min pa so se mi zdeli preveč popečeni, tako da sem ostale runde vzela ven nekje 2-3 minutki prej in so bili občutno mehkejši.
-
tiazie - Sramežljivka
- Prispevkov: 84
- Na forumu od: 17. 6. 2010
moje najljubše:
Muffini s čokolado
http://www.kulinarika.net/recepti/8133/sladice/muffini-s-cokolado/
Muffini s čokolado

http://www.kulinarika.net/recepti/8133/sladice/muffini-s-cokolado/
Ostani!
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
Da me čuvaš kada zaspu andjeli... ♥
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov