Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 02. Sep. 2010 15:30

Pijana nevesta

Testo:
-4 jajca
-9 žlic sladkorja
-1 vanilij
-9 žlic mleka
-9 žlic olja
-9 žlic moke
- 3-4 žlice kakava

Preliv:

-2 dcl mleka
-4 žlice ruma

Puding:
-2 vanili pudinga
-6 žlic sladkorja
-7dcl mleka

-3,5 dcl sladke smetane


Vse sestavine zmešamo v penaso zmes in ulijemo v ovalen pekač, ki smo ga prehhodno premazali z maslom in posuli z moko (moke samo toliko, da se prime na margarino...) in damo vse skupaj pečt v pečico za 20-25 minut, ki smo jo zagreli na 180°C.

V mleka vmešamo rum in vse polijemo po še vročem pecivo (pazi, da ne steče vse na rob...)

Nato naredimo vanili puding in ga polijemo po ohlajenem testu.

Ko se pudnig ohladi, nanj namažemo še sladko smetano in čez posujemo kakav.

Slikce so tukaj
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 02. Sep. 2010 17:21

^^ A pecilnega praška ni nič?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 03. Sep. 2010 15:06

Lahko ga daš, ampak potem pride testo bolj penasto, kot testo za torto... In se mi zdi, da je čar ravno v tem testu, ker ko ga obliješ z mlekom in rumom, je zakon... Tako malo bolj trdo, ampak dobro ko hudič :D
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 03. Sep. 2010 22:55

HčiLune napisal/-a:Hvala Summer055 :) bom probala spečt v kratkem :) ampak bom naredla tisto temno (bom dodala čokolado v prahu). javim kako je uspelo


Originalno Marlenko v škatli lahko že kakšno leto kupiš v Mercatorjih (v večini ponavadi, v tavečjih pa zagotovo :) ) pa v Maximarketu pa verjetno še kje... Imajo pa klasično medeno ali kakavovo z mlečno kremo... pa še okroglo torto marlenka od iste znamke... aja, najdeš jih pa v hladilnikih pri slaščicah :wink:

Tole, ane: http://www.marlenka.cz/


Je pa res dobra, ja, ampak precej draga :D
Uporabniški avatar
Leaa*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 15
Na forumu od: 27. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Leaa* » 27. Sep. 2010 18:57

Meni najljubša sladica. Zelo preprosta in hitro narejena.

PANNA COTTA

Za panno cotto:
0,5 l sladke smetane
dve čajni žlički želatine v prahu
kavna žlička vanilijevega ekstrakta (jaz dam vanilijev sladkor)
ščepec cimeta (jaz ga ne dam)
6 dag sladkorja v prahu
olje za namastitev modelčkov

Za preliv I:
12,5 dag sladkorja v prahu
0,6 dl rdečega vina
10 dag malin

Za preliv II:
10 dag jedilne čokolade
žlica vode
žlica sladkorja v prahu


V manjšo skledico damo želatino in jo razmešamo z dvema velikima žlicama smetane. Ostalo smetano skupaj z vanilijevo esenco in cimetom segrevamo na ne premočnem ognju, da skoraj zavre. Tik pred vrenjem, oziroma ko se pojavijo prvi mehurčki na površini, smetano odstavimo in dodamo del smetane, razmešane z želatino ter sladkor. Dobro razmešamo, da se želatina povsem raztopi.
Modelčke namastimo z oljem in vanje vlijemo kuhano smetano. Ko se ohladi, damo v hladilnik za vsaj dve uri. Ko je masa strjena (biti mora rahla, trese se naj kot puding), jo iz modelčkov zvrnemo na krožnik in prelijemo z enim od prelivov.
Sadnega pripravimo tako, da na majhnem ognju razmešamo vino in sladkor ter dodamo spasirane maline, čokoladnega pa tako, da nalomljeno čokolado, vodo in sladkor na majhnem ognju stopimo, da je lepo tekoče in takoj prelijemo čez smetano.


Evo in to je moj izdelek. Mmmm se mi kar cedijo sline.
Slika
Slika
--
LP, Lea
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3701
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 21. Okt. 2010 16:10

Recept za Panna cotto si morem pa shranit...da jo ociju 1x nardim, ker jo ma full rad (ko gremo jest v gostilno, si jo vedno naroci, ce jo majo :D)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Nov. 2010 22:45

^^ Sem jo zadnjič naredila in je super (sem isti recept na Kulinariki najdla).

Mene pa zanima, kaj kej za božične praznike pečete?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 27. Nov. 2010 0:49

^^"čokoladna salama" oz. pri nas doma temu rečemo "mozaik" (albert keksi, žele bonboni, čokolada(+maslo)) - tanajtaboljše!
Jz sem že napovedala, da hočem to met nekoč namest poročne torte. :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7114
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Nov. 2010 1:31

Jaz bom letos pekla (z mami delava :) ) kremšnite, pito, rafaelote, kinder pingui,tiramisu,pijano nevesto, pač kaj nam je ok v tistem trenutku.
Ne maram pa tistih suhoparnih piškoto, ki jih povsod silijo v praznične recepte :roll:
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Nov. 2010 9:29

Kak ste nebožične :P Js bi kej cimeta, pa ostalih božičnih začimb :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5020
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Nov. 2010 12:02

^^Js tud nebožične zadeve pečem za božič :D Moji doma ne marajo ravno cimeta, pa ga pol nikamor ne dajem notri. No mogoče bom letos kako izjemo nardila pa bo kdo drug pojedel :wink:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Nov. 2010 12:07

Mah, js nebožične stvari celo leto pečem, mi nekak ne pašejo v ta čas :) Sem čist za medenjake, piškote, kuhano vino, itd... :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5020
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 27. Nov. 2010 12:09

^^se strinjam s tabo. Bom verjetno tudi jaz letos kaj bolj prazničnega nardila - če ne bodo naši domači pojedl bomo pa kake obiske dobil, pa moj fant, ko začne jest tud ne mora kmal nehat :P :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7114
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Nov. 2010 17:13

Ok no *mala*, kuhano vino ni sladica :D :D
Jah, sem pač nepraznična glede tega.Ob cimetu kiham in mi draži nos, keksov pa ne maram :) Tako da bom recimo rekla da so to praznične sladice, kljub temu da jih delam čez celo leto :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Nov. 2010 12:28

klasična božicna sladica je božični (sadni) kruh, samo meni ni preveč všeč, ker mam raje sočna peciva s kakšno kremo. Receptov za praznične piškote je nešteto, se mi zdi da ma Vendelina dobre. Mene pa zanima, če je katera že delala angleški božični puding?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov