Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Fay - Kofetarica
- Prispevkov: 554
- Na forumu od: 3. 2. 2010
Pijana nevesta
Testo:
-4 jajca
-9 žlic sladkorja
-1 vanilij
-9 žlic mleka
-9 žlic olja
-9 žlic moke
- 3-4 žlice kakava
Preliv:
-2 dcl mleka
-4 žlice ruma
Puding:
-2 vanili pudinga
-6 žlic sladkorja
-7dcl mleka
-3,5 dcl sladke smetane
Vse sestavine zmešamo v penaso zmes in ulijemo v ovalen pekač, ki smo ga prehhodno premazali z maslom in posuli z moko (moke samo toliko, da se prime na margarino...) in damo vse skupaj pečt v pečico za 20-25 minut, ki smo jo zagreli na 180°C.
V mleka vmešamo rum in vse polijemo po še vročem pecivo (pazi, da ne steče vse na rob...)
Nato naredimo vanili puding in ga polijemo po ohlajenem testu.
Ko se pudnig ohladi, nanj namažemo še sladko smetano in čez posujemo kakav.
Slikce so tukaj
Testo:
-4 jajca
-9 žlic sladkorja
-1 vanilij
-9 žlic mleka
-9 žlic olja
-9 žlic moke
- 3-4 žlice kakava
Preliv:
-2 dcl mleka
-4 žlice ruma
Puding:
-2 vanili pudinga
-6 žlic sladkorja
-7dcl mleka
-3,5 dcl sladke smetane
Vse sestavine zmešamo v penaso zmes in ulijemo v ovalen pekač, ki smo ga prehhodno premazali z maslom in posuli z moko (moke samo toliko, da se prime na margarino...) in damo vse skupaj pečt v pečico za 20-25 minut, ki smo jo zagreli na 180°C.
V mleka vmešamo rum in vse polijemo po še vročem pecivo (pazi, da ne steče vse na rob...)
Nato naredimo vanili puding in ga polijemo po ohlajenem testu.
Ko se pudnig ohladi, nanj namažemo še sladko smetano in čez posujemo kakav.
Slikce so tukaj
- dot
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2076
- Na forumu od: 27. 4. 2010
HčiLune napisal/-a:Hvala Summer055bom probala spečt v kratkem
ampak bom naredla tisto temno (bom dodala čokolado v prahu). javim kako je uspelo
Originalno Marlenko v škatli lahko že kakšno leto kupiš v Mercatorjih (v večini ponavadi, v tavečjih pa zagotovo


Tole, ane: http://www.marlenka.cz/
Je pa res dobra, ja, ampak precej draga

-
Leaa* - Sramežljivka
- Prispevkov: 15
- Na forumu od: 27. 9. 2010
Meni najljubša sladica. Zelo preprosta in hitro narejena.
PANNA COTTA
Za panno cotto:
0,5 l sladke smetane
dve čajni žlički želatine v prahu
kavna žlička vanilijevega ekstrakta (jaz dam vanilijev sladkor)
ščepec cimeta (jaz ga ne dam)
6 dag sladkorja v prahu
olje za namastitev modelčkov
Za preliv I:
12,5 dag sladkorja v prahu
0,6 dl rdečega vina
10 dag malin
Za preliv II:
10 dag jedilne čokolade
žlica vode
žlica sladkorja v prahu
V manjšo skledico damo želatino in jo razmešamo z dvema velikima žlicama smetane. Ostalo smetano skupaj z vanilijevo esenco in cimetom segrevamo na ne premočnem ognju, da skoraj zavre. Tik pred vrenjem, oziroma ko se pojavijo prvi mehurčki na površini, smetano odstavimo in dodamo del smetane, razmešane z želatino ter sladkor. Dobro razmešamo, da se želatina povsem raztopi.
Modelčke namastimo z oljem in vanje vlijemo kuhano smetano. Ko se ohladi, damo v hladilnik za vsaj dve uri. Ko je masa strjena (biti mora rahla, trese se naj kot puding), jo iz modelčkov zvrnemo na krožnik in prelijemo z enim od prelivov.
Sadnega pripravimo tako, da na majhnem ognju razmešamo vino in sladkor ter dodamo spasirane maline, čokoladnega pa tako, da nalomljeno čokolado, vodo in sladkor na majhnem ognju stopimo, da je lepo tekoče in takoj prelijemo čez smetano.
Evo in to je moj izdelek. Mmmm se mi kar cedijo sline.

PANNA COTTA
Za panno cotto:
0,5 l sladke smetane
dve čajni žlički želatine v prahu
kavna žlička vanilijevega ekstrakta (jaz dam vanilijev sladkor)
ščepec cimeta (jaz ga ne dam)
6 dag sladkorja v prahu
olje za namastitev modelčkov
Za preliv I:
12,5 dag sladkorja v prahu
0,6 dl rdečega vina
10 dag malin
Za preliv II:
10 dag jedilne čokolade
žlica vode
žlica sladkorja v prahu
V manjšo skledico damo želatino in jo razmešamo z dvema velikima žlicama smetane. Ostalo smetano skupaj z vanilijevo esenco in cimetom segrevamo na ne premočnem ognju, da skoraj zavre. Tik pred vrenjem, oziroma ko se pojavijo prvi mehurčki na površini, smetano odstavimo in dodamo del smetane, razmešane z želatino ter sladkor. Dobro razmešamo, da se želatina povsem raztopi.
Modelčke namastimo z oljem in vanje vlijemo kuhano smetano. Ko se ohladi, damo v hladilnik za vsaj dve uri. Ko je masa strjena (biti mora rahla, trese se naj kot puding), jo iz modelčkov zvrnemo na krožnik in prelijemo z enim od prelivov.
Sadnega pripravimo tako, da na majhnem ognju razmešamo vino in sladkor ter dodamo spasirane maline, čokoladnega pa tako, da nalomljeno čokolado, vodo in sladkor na majhnem ognju stopimo, da je lepo tekoče in takoj prelijemo čez smetano.
Evo in to je moj izdelek. Mmmm se mi kar cedijo sline.


--
LP, Lea
LP, Lea
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Sem jo zadnjič naredila in je super (sem isti recept na Kulinariki najdla).
Mene pa zanima, kaj kej za božične praznike pečete?
Mene pa zanima, kaj kej za božične praznike pečete?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^"čokoladna salama" oz. pri nas doma temu rečemo "mozaik" (albert keksi, žele bonboni, čokolada(+maslo)) - tanajtaboljše!
Jz sem že napovedala, da hočem to met nekoč namest poročne torte.
Jz sem že napovedala, da hočem to met nekoč namest poročne torte.

-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7114
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Jaz bom letos pekla (z mami delava
) kremšnite, pito, rafaelote, kinder pingui,tiramisu,pijano nevesto, pač kaj nam je ok v tistem trenutku.
Ne maram pa tistih suhoparnih piškoto, ki jih povsod silijo v praznične recepte

Ne maram pa tistih suhoparnih piškoto, ki jih povsod silijo v praznične recepte

The world is as you are.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Kak ste nebožične
Js bi kej cimeta, pa ostalih božičnih začimb 


But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mah, js nebožične stvari celo leto pečem, mi nekak ne pašejo v ta čas
Sem čist za medenjake, piškote, kuhano vino, itd... 


But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7114
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Ok no *mala*, kuhano vino ni sladica
Jah, sem pač nepraznična glede tega.Ob cimetu kiham in mi draži nos, keksov pa ne maram
Tako da bom recimo rekla da so to praznične sladice, kljub temu da jih delam čez celo leto 


Jah, sem pač nepraznična glede tega.Ob cimetu kiham in mi draži nos, keksov pa ne maram


The world is as you are.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
klasična božicna sladica je božični (sadni) kruh, samo meni ni preveč všeč, ker mam raje sočna peciva s kakšno kremo. Receptov za praznične piškote je nešteto, se mi zdi da ma Vendelina dobre. Mene pa zanima, če je katera že delala angleški božični puding?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov