Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 11. Avg. 2010 21:21

Če ti angleščina ne dela problemov je tukaj krasna torta s smetano, jagodami in borovnicami. Uporabiš pa lahko trenutno sezonsko sadje: breskve, marelice, borovnice, robide, ,... banane so zmeraj ok.
http://www.favoritecook.com/strawberry-cake

Meni tudi sadne niso tolk dobre. Če pa jo delam za nekoga pa vedno v tem smislu: rahel biskvit, dobro namočen, sezonsko sadje in trdo stepena sladka smetana. Pa uspešno peko želim ;)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 12. Avg. 2010 7:30

*mala* napisal/-a:NOVO:

A ima katera kakšno idejo za kakšno dobro torto s sadjem?
Nisem ravno ljubiteljica le teh in nimam pojma kakšno bi sploh spekla. Najraje predlogi s konkretnimi recepti. (drugače grem pa celo Kulinariko okol obrnit, sam sem malce lena :D)


lahko delaš kakšen črni gozdiček, ki je čokoladno-sadni. v njem ni tako veliko sadja.
Drugače pa jaz ponavadi delam sadno torto tako, da naredim čokoladni biskvit, ga namočim, dodam sadje in kremo (speštano sadje, sok, smetana, jogurt, želatina).
Potem lahko narediš kot en sadni tiramisu. Jaz ga delam tako, da dam piškote, katere res čisto, čisto malo namočim. Naredim veliko kreme iz mascarponeja, jajc, malo sladkorja in veliko arome vanilije. Potem pa dam na biskvit malo kreme, sadje, krema, piškoti, krema, sadje, krema.... (dokler ti ne zmanka, ampak na vrhu moraš pustiti kremo) V hladilniku pustiš 1 dan, da se biskvit malo namoči.
Lahko narediš torto iz krhkega testa, paljenega testa....

Ubistvu lahko narediš kakršno torto koli želiš in ji dodaš sadje. :D
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Avg. 2010 7:57

Črni gozdiček je res super torta, samo sem jo že delala, pa se nočem (še :D) ponavljat. Tiramisu je tud fajn, sam sem ga že miljonkrat delala (v ne-torta verziji). Sej bom kar mal improvizirala. Morm edino kakšno fajn kremo najdt (da ne bo sama smetana).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 12. Avg. 2010 8:15

Kremo lahko narediš iz pudinga, ga stepeaš, dodaš nakaj maščobe. Lahko zmešaš skupaj mascarpone in gost jogurt. Lahko želiraš jogurt in smetano. Smetano lahko obarvaš s kakavom ali instant kavo, tako dobii tudi drugačen okus.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Avg. 2010 20:07

*mala* napisal/-a:NOVO:

A ima katera kakšno idejo za kakšno dobro torto s sadjem?
"nutella torta" z banano ali jagodami? :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Avg. 2010 20:11

Ne, se moram tokrat upret čokoladi :P Malce izziva zame, ker do zdej so ble vse zmeri čokoladne bombe :lach: (čeprav me malce mika za preliv, ker res ne maram smetano)

Bom pa naredila verjetno kar mascarpone kremo (katero verzijo še ne vem), pa tudi za sadje se še odločam.
Ne maram sadnih tort :evil:
Že vidim kak bom jutr panična okol te torte cel dan. Jo pol poslikam (če uspe in ne bo pristala v košu).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 119
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 14. Avg. 2010 9:23

Mene pa zanima če katera pozna medeno torto "Marlenka"? sm jo zadnič jedla v eni restavraciji in je blo za dol past tko je bla fina (obstajata svetla in temna-ki je meni osebno boljša).. če katera pozna in ma celo recept oz. ve kje bi se dala kupit?

lp
..worrying is dreaming in the wrong direction..
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 119
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 14. Avg. 2010 9:31

pa še eno jogurtovo pecivo ki ga večkrat nardim in pride super :)

JOGURTOVO PECIVO

1 navadni jogurt (najboljše netekoč)
10 žlic mleka
10 žlic sladkorja
10 žlic olja
10 žlic moke (umešaš jo nazadnje skupaj s pecilnim s kuhalnico)
1 pecilni
1 vanilij
2 rumenjaka

To zmešaš. Jajca ločiš in rumenjak daš v sladkor, mleko, olje, in vanilij- to vse zmiksaš in ko je penasto dodaš moko in pecilni ter na koncu še navadni jogurt.

Na dno pekača(ki ga namastiš z margarino) naribaš jabolka in čez plast jabolk vliješ maso. Pečeš 20-25 min. na 200°C (ogreta pečica).

Ko se pecivo ni več vroče, ga daj za nekaj časa še v hladilnik da se napije in dobro ohladi.
..worrying is dreaming in the wrong direction..
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 14. Avg. 2010 9:42

HčiLune napisal/-a:Mene pa zanima če katera pozna medeno torto "Marlenka"? sm jo zadnič jedla v eni restavraciji in je blo za dol past tko je bla fina (obstajata svetla in temna-ki je meni osebno boljša).. če katera pozna in ma celo recept oz. ve kje bi se dala kupit?

lp



mislim, da sem jo enkrat videla v slaščičarni pod emporiumom. Drugače pa kopiran recept:

Nisem pa sama še nikdar delala, tako da ne vem kako pride

Medena torta

Z metlico stepemo 3 jajca, 4 rumenjake, 15 dag sladkorja ter malo limonine lupine v penasto mešanico. Vanjo vmešamo trd sneg, stepen iz štirih be1jakov, in nazadnje še 10 dag moke. Iz zmesi spečemo 6 do 7 tortnih plošč.

Nadev pripravimo tako, da raztopimo 30 dag sladkorja v poldrugem dcl vode in raztopino kuhamo, da se potegne v kaplje. Tako zgoščeni raztopini dodamo 30 dag medu in mešamo dalje. Poleg tega pripravimo sneg iz 7 beljakov in mu prilijemo vrelo raztopino medu in sladkorja. Snov mešamo v posodi, ki je napolnjena z vrelo vodo, da se zgosti in ji primešamo 30 dag zmletih orehov.

Z nadevom namažemo tortne plošče in jih zložimo v torto. Torto prelijemo s poljubnim ledom in potrosimo z zrezanimi orehi.
Don't worry, be happy!!
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 14. Avg. 2010 11:21

O tale medena torta res dobr zgleda, sem mal po internetu pobrskala. Receptov je več in so različni, predvsem so pa v češčini ;) hehe
Uporabniški avatar
HčiLune
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 119
Na forumu od: 20. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a HčiLune » 14. Avg. 2010 11:44

Hvala Summer055 :) bom probala spečt v kratkem :) ampak bom naredla tisto temno (bom dodala čokolado v prahu). javim kako je uspelo :)
..worrying is dreaming in the wrong direction..
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 26. Avg. 2010 15:43

*mala* napisal/-a:Ne, se moram tokrat upret čokoladi :P Malce izziva zame, ker do zdej so ble vse zmeri čokoladne bombe :lach: (čeprav me malce mika za preliv, ker res ne maram smetano)

Bom pa naredila verjetno kar mascarpone kremo (katero verzijo še ne vem), pa tudi za sadje se še odločam.
Ne maram sadnih tort :evil:
Že vidim kak bom jutr panična okol te torte cel dan. Jo pol poslikam (če uspe in ne bo pristala v košu).



Kaj pa ce bi nardila skutno kremo? Oz. skutno tortico s sadjem? To bi pomoje moral bit ful dobr :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Avg. 2010 15:48

Hvala za nasvet. Torta sicer že zdavnaj pečena in pojedena. Ker v naši trgovini nimajo mascarpone, sem zmešala skup smetano in skuto, ter vanilijev sladkor; celo prelila pa s čokolado. Sadje je bilo pa: jagode (1. plast), borovnice in ananas (2. plast).

Torta bila zelo pohvaljena. Sama imam še vedno raje čokoladne :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5020
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Avg. 2010 15:51

^^Aja si se tudi ti zlo dolgo odločala, da boš nardila sadno torto? :wink: Jaz sem tudi dolgo rabila, da sem nardila svojo prvo sadno torto, ker sem čisto privrženka čokoladnih sladic :) Ok kake banane sem že dala notri, ampak kaj drugega mi je blo pa že skoraj no go. No pol sm pa nardila par sadnih...js pojem sicer sm en kos, ostale kose pa drugi prisotni :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 26. Avg. 2010 16:07

Ja, nekak nisem mela izbire, ker sem pekla za mami od fanta, ki ima pa raje sadne. Na srečo mi vedno uspe v peki kar se lotim (čeprav je ratalo biskita, da skor čez ušlo, najvišja torta ever :D)

Da ne bom sam OT delala lahko pohvalim par rečeptov s kulinarike:
*Bananino- čokoladni mehki piškoti (edino malce manj banan)
* Bounty
* Marmorni kolač
* Rumove kroglice
* Razpokani piškoti
* Pijana nevesta
* Bajandera
* Limonina pita
* Kinder Pingvin
* Rafaello kroglice
* Londonske rezine
* Dunajski valovi

Vse preizkušeno in super dobro :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov