Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Prispevkov: 201
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
Mimi_M napisal/-a:^^sm probala, pa je blo sicer kar OK, čeprav fuuul sladko, pa čokladni preliv mi ni ravno najbolj uspel, čokolada se ni lepo prijela na belo plast beljakov, ampak je kar odstopala in pri rezanju se je ful lomila
ce se ti cokolada lomi, naslednic daj malo vec mascobe. jst raje dam olje, ker se potem tud tko lepo sveti cokolada.
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
habibi7 - Komunikatorka
- Prispevkov: 144
- Na forumu od: 13. 5. 2005
Hm glede sladkorja- tu ga je dejansko 23 dag manj kot v tistem prvotnem receptu, tak da ravno fuuuul sladko ni, meni se zdi ravno prav.
Glede čokolade pa ne vem, men je lepo uspelo. Hm baje da morš pri rezanju peciva nož dat v vrelo vodo, pa se lepše reže. Ali pa pecivo narežite preden se čokolada čisto strdi.
Glede čokolade pa ne vem, men je lepo uspelo. Hm baje da morš pri rezanju peciva nož dat v vrelo vodo, pa se lepše reže. Ali pa pecivo narežite preden se čokolada čisto strdi.
-
Snow flake - Kofetarica
- Prispevkov: 630
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
snezinka* napisal/-a:hej!
a mogoče kdo ve kak recept za torto v kateri bi bil tudi marcipan?
Malo pozen odgovor, ampak vseeno, verjetno zna bit TALE kar dobra.
Ta teden sem pa jaz naredila gobice piškote, sicer moram reč, da vzame kar nekaj časa in potrpežljivosti, ampak so pa na oko lepi piškoti in poleg tega še dobri.
-
miss.bunny - Komunikatorka
- Prispevkov: 133
- Na forumu od: 1. 3. 2009
SMETANOVI TARTUFI
300 g jedilne čokolade
115 g masla
300 ml goste sladke smetane
2 žlici alkohola /konjak, rum, liker, močna kava...)
Čokolado nalomi na koščke in jo skupaj z maslom med mešanjem raztopi nad paro. Smetano posebej segrej skoraj do vrelišča in primešaj čokoladni mešanici. Dodaj alkohol. Ohladi in shrani v hladilniku. Ko se strdi s pomočjo žličke oblikuj kroglice, ki jih oblij s stopljeo čokolado, lahko pa jih tudi povaljaš v kakavu, sladkornih mrvicah, čokoladnih mrvicah...
300 g jedilne čokolade
115 g masla
300 ml goste sladke smetane
2 žlici alkohola /konjak, rum, liker, močna kava...)
Čokolado nalomi na koščke in jo skupaj z maslom med mešanjem raztopi nad paro. Smetano posebej segrej skoraj do vrelišča in primešaj čokoladni mešanici. Dodaj alkohol. Ohladi in shrani v hladilniku. Ko se strdi s pomočjo žličke oblikuj kroglice, ki jih oblij s stopljeo čokolado, lahko pa jih tudi povaljaš v kakavu, sladkornih mrvicah, čokoladnih mrvicah...
-
Coco.Chanel.* - Sramežljivka
- Prispevkov: 82
- Na forumu od: 18. 10. 2009
Super dobra najboljša jabolčna pita
, pri nas že diši po njej
Sestavine:
° 350g moke
° pol zavitka pecilnega
° 1 vanilin sladkor
° 120g sladkorja v prahu
° 150g margarine ali masla
° 2 rumenjaka
° 4 žlice kisle smetane
Nadev:
° Jabolka čist na oko, jaz dam 4 velika
° 1 žlica drobtin
° 50g sladkorja
° cimet seveda
Postopek:
V moko s pecilnim praškom damo margarino, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in smetano ter zmesimo testo. Testo naj počiva pol ure na hladnem. Medtem naribamo jabolka, dodamo sladkor, drobtine in seveda cimet. Testo razdelimo na dva dela. Iz enga dela naredimo poden v pekaču (jaz imam prav tisti pekač okrogel za pite), iz drugega dela pa mrežo na vrhu. Pečemo pri 180°C pribljižno 60min.
Pa dober tek


Sestavine:
° 350g moke
° pol zavitka pecilnega
° 1 vanilin sladkor
° 120g sladkorja v prahu
° 150g margarine ali masla
° 2 rumenjaka
° 4 žlice kisle smetane
Nadev:
° Jabolka čist na oko, jaz dam 4 velika
° 1 žlica drobtin
° 50g sladkorja
° cimet seveda

Postopek:
V moko s pecilnim praškom damo margarino, sladkor, vanilin sladkor, rumenjake in smetano ter zmesimo testo. Testo naj počiva pol ure na hladnem. Medtem naribamo jabolka, dodamo sladkor, drobtine in seveda cimet. Testo razdelimo na dva dela. Iz enga dela naredimo poden v pekaču (jaz imam prav tisti pekač okrogel za pite), iz drugega dela pa mrežo na vrhu. Pečemo pri 180°C pribljižno 60min.
Pa dober tek

...ali smejem se, jer tužni se smeju najlepše ♫
-
Jochie - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7080
- Na forumu od: 17. 9. 2005
Malo off topica...
Moja žena je pred nekje mesecem dni v Lidlu videla 3D modele za kekse...
mislim, da je bil model smrečice, spečeš keks v dveh delih, potem pa nekako združiš, tako da ti lahko na koncu keks smrečica pokonci stoji.
Morda kdo ve, kje bi se dali nabaviti takšni 3D modeli za kekse? V lidlu jih nimajo več...
Žena obupana...

Moja žena je pred nekje mesecem dni v Lidlu videla 3D modele za kekse...
mislim, da je bil model smrečice, spečeš keks v dveh delih, potem pa nekako združiš, tako da ti lahko na koncu keks smrečica pokonci stoji.
Morda kdo ve, kje bi se dali nabaviti takšni 3D modeli za kekse? V lidlu jih nimajo več...
Žena obupana...



-
Snow flake - Kofetarica
- Prispevkov: 630
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Jochie, mislim da se zdej po tv (pa res ne vem, na kterem programu, lahko da tudi na večih - recmo kanal a, tv 3, pop tv) vrti reklama Top-shop za modelčke za kekse, tudi take smrečice, ko potem te piškotke postaviš pokonci.
KLIK
KLIK
- Feist.
- Debatorica
- Prispevkov: 461
- Na forumu od: 10. 1. 2009
Eno vprašanje:
Zakaj se moji muffini nikol ne napihnejo lepo?
Ali so postrani ali pa se sploh ne napihnejo
Zakaj se moji muffini nikol ne napihnejo lepo?
Ali so postrani ali pa se sploh ne napihnejo

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
-
creative PERSON** - Komunikatorka
- Prispevkov: 229
- Na forumu od: 3. 1. 2009
- Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom
mogoče premal pecilnga praška daš al pa probej peki prašk zamenat s sodo bikarbono
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
-
Mimi123 - Komunikatorka
- Prispevkov: 201
- Na forumu od: 18. 6. 2009
- Kraj: *somewhere over the rainbow*
Feist. napisal/-a:Eno vprašanje:
Zakaj se moji muffini nikol ne napihnejo lepo?
Ali so postrani ali pa se sploh ne napihnejo
daš pecilni prašek notr? pa jajca in sladkor moraš fajn fajn stepat.
Ut ameris, ama...
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
možno da maso preveč gladko zmešaš. jaz sem nekje prebrala, da vse sestavine moraš na koncu samo narahlo zmešat, toliko da se navlažijo, ni važno če so vmes še grudice. jaz vedno tako delam, pa mi vedno uspejo
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov