Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 27 od 28
•
Prejšnja
1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Naslednja
-
haylee - Kofetarica
- Prispevkov: 714
- Na forumu od: 8. 9. 2009
^^ Eh jst sm zihr, da ti bo kdo pomagu
Je kera delala tale marmoriran bananin kolač:
http://okusno.je/recept/marmoriran-bananin-kolac ?
Je kera delala tale marmoriran bananin kolač:
http://okusno.je/recept/marmoriran-bananin-kolac ?
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Podpiram to idejolegally blonde napisal/-a:mmmmmmm, nom nom nom, js bom tut to delala
btw, vidla sem recept tudi na okusno.je, ki ima sicer mal več masla (jz ga v moji sicer nisem pogrešala), manj sladkorja (za "preliv"), kar jim dam prav in pa - zakaj tega nisem tud jz naredila! - več čokolade v nadevu.
-
arrow - Kofetarica
- Prispevkov: 800
- Na forumu od: 5. 11. 2007
haylee napisal/-a: Je kera delala tale marmoriran bananin kolač:
http://okusno.je/recept/marmoriran-bananin-kolac ?
Jst sem ga delala lih par dni nazaj in mi je bil full dober, sicer je men mal presladko, ker so že itak banane + nutella, tko da bom naslednjič dala manj cukra, drugi so ga pa tud pohvalil. Samo, da sem ga jst pekla v navadnem pekaču, tko da je bla druga oblika.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz sem še 1x naredila "blatno pito"
Ampak z manjšimi popravki, nekako kombinacija obeh receptov - v nadev je šla večja količina sestavin, ker ta del mi je bil najboljši, heh, in pa za podlago sem tokrat uporabila "sendvič" piškote...še čaka pokušino.
Ampak z manjšimi popravki, nekako kombinacija obeh receptov - v nadev je šla večja količina sestavin, ker ta del mi je bil najboljši, heh, in pa za podlago sem tokrat uporabila "sendvič" piškote...še čaka pokušino.
- High heels
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 27. 11. 2012
Meni so pa všeč Nutellini piškoti. http://marmelina.si/kuhalnica/recepti/nutellini-piskoti. Ravno včeraj sem jih naredila (uporabim pa kar šparov lešnikov namaz, ne prave nutelle.)
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 2441
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
_patchouli_ napisal/-a:upam, da mi tole uspe naredit drug teden.
Torej, naredila Ampak koza jaz pozabila slikat. Tako da mi morate verjeti na besedo ali počakati par mesecev, da jih spet naredim.
Res so preprosti za naredit in očitno so bili dobri (meni jih niti ni uspelo veliko pojesti), ker so jih sodelavke pohvalile in obljubile, da jih ne bodo delile s celotnim kolektivom
Super so ker:
- so lahki za naredit, tudi za začetnike v pecivu, kot sem jaz
- imajo zelo malo sestavin (ampak ni nujno, da so zato poceni za naredit, ker je res fajn, če uporabiš kvalitetno čokolado)
- lahko se igraš in malo ustvarjaš s kombinacijami okusov z glazurami
- ko poveš, iz česa so, izpadeš pravi mojster, ker zveni tako gurmansko
- za kakih 18 pralinejčkov porabiš le en lonček piva, kar pomeni, da je preostanek zate
- vsebujejo pivo in čokolado. A je treba še sploh kaj dodati?
Minus je, da je kar dosti packanja, česar pa ne maram, ker ne maram čistiti kuhinje. Tokrat je bila čokolada povsod.
Sicer sem pa največ pozornosti namenila glazuri, saj sem naredila kar 4 različne vrste: z belo čokolado (po vrhu okrašeno s temno), kombinacijo bele in temne, s temno čokolado s pomarančo - po vrhu sem posula še cimet (te so bile najbolj pohvaljene) in s temno s ščepcem soli (my favourite). Naslednjič bom v temno glazuro vmešala še čili.
Torej, če povzamem: super, bom še naredila. Mislim, da je to celo moja nova najljubša home made sladica
-
_patchouli_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 2441
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
V bistvu niti nimajo po pivu samem okusa. Samo malo pogreni, ker sem dala guinnessa.
Drugače pa ja, pivo nam je všeč
Drugače pa ja, pivo nam je všeč
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Oooo, kok to zgleda fajn, patchouli! Pohvale za podvig.
Jz tud ne maram takih reči delat, predvsem ker mi je škoda čokolade , ki ostane na podlagi in žličkah, itd.
--
Jz sem pa že dolgočasna s čizkejks, ma če so pa tako simpl in doooobre!
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1255 ... cheesecake
Tokrat sem imela legitimen izgovor za delat torto (rojstni dan), za kavnega navdušenca (ne, ni bilo zame, heh), ampak sem premal kavnega likerja dala not in se ni nič čutilo, škoda; je bila pa vseeno velik uspeh.
(uporabila sem navadne "albert kekse", pa vrhnji sloj smetane kar spustila)
Jz tud ne maram takih reči delat, predvsem ker mi je škoda čokolade , ki ostane na podlagi in žličkah, itd.
Te bi bile tud meni najbolj všeč (minus cimet)._patchouli_ napisal/-a:s temno čokolado s pomarančo - po vrhu sem posula še cimet (te so bile najbolj pohvaljene)
--
Jz sem pa že dolgočasna s čizkejks, ma če so pa tako simpl in doooobre!
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1255 ... cheesecake
Tokrat sem imela legitimen izgovor za delat torto (rojstni dan), za kavnega navdušenca (ne, ni bilo zame, heh), ampak sem premal kavnega likerja dala not in se ni nič čutilo, škoda; je bila pa vseeno velik uspeh.
(uporabila sem navadne "albert kekse", pa vrhnji sloj smetane kar spustila)
- Cincanje
- Sramežljivka
- Prispevkov: 4
- Na forumu od: 5. 12. 2012
Jst mam tud en super recept za sirovo torto, ki je najbolj simpl možna in res dobra.
Najprej daš po pekaču albert kekse, ki jih prej zdrobiš, razporediš po modelu in dodaš par kapljic masla, da se dno lepše sprime. Posebej pripraviš skuto, v katero vmešaš jajce, limonin sok in vanilin sladkor. Potem skuto premažeš čez kekse in daš v pečico, 180 stopinj, 20 minut. Ko je torta ohlajena premažeš z dvema kislima smetanama, katera predhodno sladkam s sladkrojem v prahu. Potem pa nujno za osem ur v hladilnik in voila!
Najprej daš po pekaču albert kekse, ki jih prej zdrobiš, razporediš po modelu in dodaš par kapljic masla, da se dno lepše sprime. Posebej pripraviš skuto, v katero vmešaš jajce, limonin sok in vanilin sladkor. Potem skuto premažeš čez kekse in daš v pečico, 180 stopinj, 20 minut. Ko je torta ohlajena premažeš z dvema kislima smetanama, katera predhodno sladkam s sladkrojem v prahu. Potem pa nujno za osem ur v hladilnik in voila!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
+ mangopurple_rain napisal/-a:Hudo, kakšni fajn "fluffy" mafini ratajo po temle receptu!
(ja, sladkorja samo cca 1/3 od navedene količine; pa pol žličke sladkorja v prahu sem dala v mangov "pire", za vsak slučaj, ker sem prvič delala z njim, pa sem se bala, da zna bit kiselkasto kej)
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 27 od 28
•
Prejšnja
1 ... 24, 25, 26, 27, 28
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov