Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 26 od 28
•
Prejšnja
1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28
Naslednja
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Hudo, kakšni fajn "fluffy" mafini ratajo po temle receptu!
Jz sem sicer dala vsega pol manj, pač nimam prostora za hkrati delat jih tolk (24), mase pa nisem hotela shranjevat, zarad beljakov - prvič sem tko delala mafine (kolače sicer ja), namreč da se loči rumenjake in beljake in se jih posebi (stepene, seveda) doda v maso...genialno.
Pekla sem jih pa na mal manj kot pravi recept (175°) in cca 25 min. Pa pozabila sem dat koščke čokolade not
(čeprav so že brez tega tudi ful okusni).
Jz sem sicer dala vsega pol manj, pač nimam prostora za hkrati delat jih tolk (24), mase pa nisem hotela shranjevat, zarad beljakov - prvič sem tko delala mafine (kolače sicer ja), namreč da se loči rumenjake in beljake in se jih posebi (stepene, seveda) doda v maso...genialno.

Pekla sem jih pa na mal manj kot pravi recept (175°) in cca 25 min. Pa pozabila sem dat koščke čokolade not

-
la_estrella - Komunikatorka
- Prispevkov: 269
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
^^teli muffini so preverjeno božanski!
moje spremembe (delala sm isto za 12 muffinov): dala sm 55g pšenične polnozrnate moke in 45g navadne bele moke; namesto 200g sladkorja sm dala 110g rjavega sladkorja (pa bom drugič dala še manj).
Pa še na vsak muffin 2 mini koščka čokolade,da se lepo raztopita med peko...mmm njamiiiii
moje spremembe (delala sm isto za 12 muffinov): dala sm 55g pšenične polnozrnate moke in 45g navadne bele moke; namesto 200g sladkorja sm dala 110g rjavega sladkorja (pa bom drugič dala še manj).
Pa še na vsak muffin 2 mini koščka čokolade,da se lepo raztopita med peko...mmm njamiiiii

-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Ni potrebno. Meni je lažje delat s čist zmrzjenimi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Cookiji
Delala sem jih prosto po tem receptu (s par prilagoditvami), kjer mi je všeč, da so količine napisane zelo približno, ker itak nisem preveč natančna.
1 jajce
2 jedilni žlici medu
ščepec soli
žlička pecilnega praška
100-150g stopljenega masla
200-300g moke
100g na koščke nasekljane temne čokolade (lahko tudi belo ali malo bele, malo temne ali mlečno ali...)
okoli 100g jedilne čokolade
Nad paro skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado. Pustimo, da se malo ohladi. Stepemo jajce, dodamo ščepec soli in pecilni prašek. Prilijemo stopljeno mešanico masla in čokolade. Dodamo med po okusu ter postopoma primešamo moko, da dobimo gosto zmes. Masa mora biti res gosta (tako, da te roka fajn boli, ko mešaš
) Na koncu dodamo koščke čokolade. Z žlico oblikujemo kepice in jih polagamo na peki papir. Ker bodo kukiji malo narasli, jih ne damo preveč skupaj. Pečemo pri 160 stopinjah 20 minut. Takoj ko jih vzamemo iz pečice, so še mehki, ko se shladijo, postanejo trdi.

Delala sem jih prosto po tem receptu (s par prilagoditvami), kjer mi je všeč, da so količine napisane zelo približno, ker itak nisem preveč natančna.
1 jajce
2 jedilni žlici medu
ščepec soli
žlička pecilnega praška
100-150g stopljenega masla
200-300g moke
100g na koščke nasekljane temne čokolade (lahko tudi belo ali malo bele, malo temne ali mlečno ali...)
okoli 100g jedilne čokolade
Nad paro skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado. Pustimo, da se malo ohladi. Stepemo jajce, dodamo ščepec soli in pecilni prašek. Prilijemo stopljeno mešanico masla in čokolade. Dodamo med po okusu ter postopoma primešamo moko, da dobimo gosto zmes. Masa mora biti res gosta (tako, da te roka fajn boli, ko mešaš

-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Pa še moj recept za pizzo
testo je standard, moka, sol- v sredino mlačno vodo, namesto kvasa je šel notri pecilni prašek (pol vrečke)- svetujem manjšo količino testa ful na tenko razpotegnit, ker se testo ful poviša-razen, če mate rade debelejšo testo za pico.. Omakca je iz zmletih pelatov, malo olivca, provansalske začimbe in sol, v ponvici sm prepražla mal čebule, eno 80g tuno in to omakco. To gre na testo, gor sir, čez pa rezine paradižnika, k se še mal posolijo
thats that 



It was forever..but it didnt last long..
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
datljev kolač imam v planu, ker mam preveč datljev doma.
slika v sosednji temi.
pa še ena priročna zadeva za kalkuliranje ameriških mer:
http://www.traditionaloven.com/conversi ... ounts.html
slika v sosednji temi.
pa še ena priročna zadeva za kalkuliranje ameriških mer:
http://www.traditionaloven.com/conversi ... ounts.html
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Nikoli več ne pogledam drugega recepta za mafinepurple_rain napisal/-a:Hudo, kakšni fajn "fluffy" mafini ratajo po temle receptu!

Zdej sem jih tud jz še z borovnicami naredila, mmm, om nom nom
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Kuskusov narastek z ananasom in indijskimi oreščki
Naslednjič bom dala več medu, da bo bolj sladko, drugače je pa fajn.

Naslednjič bom dala več medu, da bo bolj sladko, drugače je pa fajn.

-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^uu, zanimivo. Drugačno
; zihr fajn blo.

-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tole
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/missi ... dpie_93659
Ampak je spet preveč cukra
-- ma zakaj jim vedno tolk slepo verjamem?
(slike kasnej dodam)


Ampak je spet preveč cukra


(slike kasnej dodam)
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Mmmm, zgleda zelo čokoladno in kalorično; ravno zame
Samo kaj so pa bourbon biscuits?
Aja, upam, da mi tole uspe naredit drug teden. Taka nepričakovana kombinacija (pa cel njen blog je nekaj, kar bi verjetno pisala jaz, če bi imela toliko smisla za kuho).

Samo kaj so pa bourbon biscuits?
Aja, upam, da mi tole uspe naredit drug teden. Taka nepričakovana kombinacija (pa cel njen blog je nekaj, kar bi verjetno pisala jaz, če bi imela toliko smisla za kuho).
- dot
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2076
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Pa res super izgleda tale čokoladna zadeva
To so taki polnjeni piškoti s kakavovo kremo (na wiki so recimo takole opisani: http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_biscuit), pri nas vem, da imajo take v brezglutenski različici
(Sparova linija oz. znamka Felix, spodaj pri piškotih so na sliki: http://www.spar.si/spar/trgovinskaznamk ... zdelki.htm), drugače pa lahko verjetno katerekoli polnjene uporabiš 

_patchouli_ napisal/-a: samo kaj so pa bourbon biscuits?
To so taki polnjeni piškoti s kakavovo kremo (na wiki so recimo takole opisani: http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_biscuit), pri nas vem, da imajo take v brezglutenski različici


-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Christmas Party Superhero_patchouli_ napisal/-a:Aja, upam, da mi tole uspe naredit drug teden. Taka nepričakovana kombinacija (pa cel njen blog je nekaj, kar bi verjetno pisala jaz, če bi imela toliko smisla za kuho).


Ja, tisti del recepta (glede piškotov) sem pa mirno ignorirala

- legally blonde
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
purple_rain napisal/-a:Tolehttp://www.bbc.co.uk/food/recipes/missi ... dpie_93659
Ampak je spet preveč cukra-- ma zakaj jim vedno tolk slepo verjamem?
(slike kasnej dodam)
mmmmmmm, nom nom nom, js bom tut to delala (in pol verjetno tut celo sama pojedla

Live. Love. Surf.
Prvi neprebran prispevek • 420 prispevkov
• Stran 26 od 28
•
Prejšnja
1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]