Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 09. Jun. 2012 19:58

za "purple_rain" :)

zelo enostavna krema za cupcakese

trdo stepemo sladko smetano, dodamo malo mascarponeja (meni ni všeč, če ga je preveč, ker pride preveč maslasto) in sladkamo po okusu. Vse skupaj fajn premiksamo. To je samo po sebi ravno prav trdo za brizganje na cupcakese.
Potem pa dodamo še različne okuse.
Npr za vanilijevo kremo jaz dodamo bio vanilijevo aromo. Lahko vmešaš še malo kokosa (ali ga potreseš po vrhu).
Lahko zmiksaš zraven kako sadje, dodaš nutelo...
Če vse skupaj pride preredko (npr dodaš tekoči jogurt, stisnjen pomaranči sok...) pa jaz ponavadi dodam še malo fixs želatine in kremfixa. Ampak en preveč, da ne postane tako "umetno" in gumjasto.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Jun. 2012 20:33

^^uuu, dbest, hvala! :wtg: Ful sem vesela tega, ker tud jz ne maram tistih preveč maslenih okusov - tole gre na naslednje kolačke!
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 17. Jun. 2012 18:43

Kaj ticna masa je kul za oblikovanje reci na muffinih? Rada bi oblikovala nekaj na vrhu, pa ne vem s cim se to dela? Ali s smetano+ barvo... Sam to ne bo zgledalo prevec profi.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 18. Jul. 2012 16:47

Rollin #3 napisal/-a:Kaj ticna masa je kul za oblikovanje reci na muffinih? Rada bi oblikovala nekaj na vrhu, pa ne vem s cim se to dela? Ali s smetano+ barvo... Sam to ne bo zgledalo prevec profi.


smetana + barva hitro izpad ekot da bi delal nek 5 letni otrok.
Tičnino masa pa pride lepo. Lahko naprimer nabrizgaš barvno kremo + na vrhu daš kako rožico, srček, krogec...
Don't worry, be happy!!
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 21. Jul. 2012 16:02

purple_rain napisal/-a:reforma torta

Slika Slika



mmmm, tole pa tut moja babi dela, yummy :D
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Jul. 2012 14:14

Haley, recept je s kulinarike :D
za 12 muffinov - 1.5 skodelice moke, 1/4 skodelice sladkorja, ščepc soli, pecilni prašek, 3/4 skodelice kakava- zmešaš v eni posodi, v drugo razvrkljaš(haha) eno jajce, dodaš dva dl pomarančnega soka in ene 50g masla (najbolš prej dt v mikrovalovno za 15sekund, da se laži zmeša pol). Zmešaš to dvoje samo z vilco da pride lepa masa, dodaš eno nasekljano na mini koščke banano in pečeš 15min pr 215 :D glazuro sm pa naredla, da sm dve tablici bele čokolade z žlico al dvema mleka in mal masla segrela na ponvici!
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Jul. 2012 14:56

^^Hvala. Bomo probal čez par dni. :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 05. Avg. 2012 16:42

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:36, skupaj popravljeno 1 krat.
MBrando
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 11. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a MBrando » 06. Avg. 2012 1:25

sirova štručka: :zustimm: COULD NOT AGREE MORE!!!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 10. Avg. 2012 15:04

razmišljam, da bi se lotila japonskega skutnega kolača, ki sem ga našla na netu zadnjič in se spomnila kako je to eno fakin dobro pecivo za umret od sreče.
MBrando
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 11. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a MBrando » 10. Avg. 2012 15:41

floribunda: OMG, to pa je DEFINITIVNO treba naredit!!! Obožujem skutine zadeve!
Hvala za posredovanje linka!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 10. Avg. 2012 15:55

floribunda- kul blog :)
Mene pa tale carrot cake mika. Njam!

Dons sprobano: Malinino-limonini mafini
Dejansko eni najboljših mafinov kar sem jih kdaj jedla :eek: (sem pa namest ekstrata dala malce več soka in lupine). Res neverjetno rahli!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Avg. 2012 10:21

^^uf, tile mafini pa fajn delujejo, tko sveže, sploh če res uspejo rahli. Bo treba probat.


In ker je že ravno tolk skutinih kolačev omenjenih, še moj zadnji:
*z belo čokolado & sivko (jap)
Morala bi bit vijolična (barvila), pa sem ga valda usrala in je....mint barve. Zabavno :D

*150 g čajnih piškotov
*75 g masla

*200 g maskarpone
*200 g puste skute/ricotta
*200 g philadephia sirčka
*200 g bele čokolade
*2 jajci

*50 ml sladke smetane
*3 čajne žličke jedilne sivke

*barvila (po želji)

1.nadrobit (čim manjši koščki, skoraj v prah) piškote, zmešat s stopljenim maslom, dat v model za torte/pite, pustit v hladilniku cca 1h.
2.nežno (! - sicer začne po siru smrdet) smetano s sivko, tudi pustit stat cca 1h.

3.stopit belo čokolado, pustit da se malo ohladi; ta čas zmešati skute/sirčke + jajca. Odcedit sivko (*po izbiri - zrna ne/obdržati) in dodat v zmes + čokolado.
4.barvila. Huh. Srečno :D

5.zmes združiti s piškotno podlago
6.pečenje na 150°C, najprej cca 30 minut, nato pokriti s folijo (lahko prej), da se ne zažge po vrhu in da obdrži barvo, nato še cca 10 min. Ugasniti, pustiti še kakšno uro v pečici. Ohladiti čez noč.

Zanimivo, delikatno, sveže.


(*nč ne bo s slikcami..)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Avg. 2012 8:00

punce, a je že katera delala cake popse? Jaz jih mam v načrtu naredit in bi bila vesela kakšnega recepta (naredila bi čokoladne in rafaelo). Na internetu je vse polno ameriških receptov kjer uporabljajo vnaprej pripravljene zmesi in ker še nimam predstave kako kompaktna naj bi bila masa, me malo skrbi da ne bi dol popadali, če bi delala samo po občutku. No, če ma katera kakšen nasvet se priporočam!
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]