Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*pikapoka* - Debatorica
- Prispevkov: 440
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Midva dobiva v soboto obisk in bi jih nardila, ampak zgleda res dost zapleteno. Poročam, če se odločim, kako mi je uspelo.
-
DoeJane - Sramežljivka
- Prispevkov: 92
- Na forumu od: 23. 8. 2011
nimam recepta, imam pa eno vprasanje.. v bistvu rabim pomoc..
je katera pekla sarkelj v okroglem teflonskem modelu? jaz ga namrec zelo rada pecem, ampak mi vedno poci.. kaksna ideja, kako bi lahko to preprecila?
hvala..
je katera pekla sarkelj v okroglem teflonskem modelu? jaz ga namrec zelo rada pecem, ampak mi vedno poci.. kaksna ideja, kako bi lahko to preprecila?


hvala..
what goes around, comes around
-
keepsake - Kofetarica
- Prispevkov: 972
- Na forumu od: 19. 9. 2007
v-e-s-n-a napisal/-a:Sama profiterolov nisem nikoli delala, sem jih pa jedla od Bofrosta letaaaaaa nazaj.....in so ressss dobri. Njam!![]()
Mogoče tudi sama kdaj nardim...se mi že sline cedijo
v McCaffee jih dobiš in so za dol past dobri

I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- sončk
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2379
- Na forumu od: 27. 12. 2005
punkie_ napisal/-a:hej jaz bi pa rabla kšn dober recept za baklavo!
Sicer ga še nism poskusla, sm se pa 2 mesca nazaj najedla sirskih baklav vseh vrst in lahko le priporočam: http://www.getcookingblog.com/syrian-st ... es-part-5/
Kot alternativo poišči še kako izraelsko s kokosom.. meni osebno so velik okusnejše kot bosanske, mn sladke

-
ricola - Sramežljivka
- Prispevkov: 46
- Na forumu od: 15. 9. 2010
glede teh princes krofkov imam jaz vprašanje: je kateri s katermo načinom ali s katerm receptom uspelo naredit princeske da so se notri zapekle. meni pridejo zelo lepi, sam notri je tako bolj mehko in ne vem ali je pečeno ali ni.
tako da sem morala malo se znajdt in jih prerezat na pol in dala še malo pečt, da so bili tudi notri pečeni za zihr.
pa še to: a ima katera kakšno datoteko (word, pdf) kjer ima shranjene kakšne recepte - npr. preizkušene ali kakšne druge - za sladice ali jedi, ki bi se jih dalo deliti (npr. poslat na e-mail) - če ima katera naj mi piše tukaj ali na zasebno sporočilo
imam jih tudi jaz nekaj (preizkušenih).
tako da sem morala malo se znajdt in jih prerezat na pol in dala še malo pečt, da so bili tudi notri pečeni za zihr.
pa še to: a ima katera kakšno datoteko (word, pdf) kjer ima shranjene kakšne recepte - npr. preizkušene ali kakšne druge - za sladice ali jedi, ki bi se jih dalo deliti (npr. poslat na e-mail) - če ima katera naj mi piše tukaj ali na zasebno sporočilo

-
*Eliza* - Kofetarica
- Prispevkov: 583
- Na forumu od: 28. 11. 2010
Čokoladno-pomarančni cookiji
Sestavine (za 30 do 40 piškotkov, odvisno kako velike delaš):
- 90g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 175 g moke
- 1 žlica pecilnega
- 60g zmletih orehov (lahko tudi lešnikov ali mandljev)
- 90 g čokoladnih koščkov (jaz uporabljam kar jedilno čokolado)
- vrečka pomarančne arome (lahko dodaš še naribano pomarančno lupino)
Jajce in sladkor penasto umešaš, dodaš zmehčano maslo, vanilijev sladkor in pomarančno aromo in naprej stepaš. Potem preseješ moko+pecilni in vmešaš orehe, na koncu pa še čokoladne koščke (nastane zelo gosta masa). Zajemaš jo z žlico in z roko narediš kroglice, ki jih na pekaču malce potlačiš. Je pa treba paziti na razdaljo med njimi, ker kar precej narastejo med peko. Pečeš na približno 160-170°C 15 min.
Najboljši so takoj pečeni, ko so še mehki
pa dober tek 
Sestavine (za 30 do 40 piškotkov, odvisno kako velike delaš):
- 90g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 175 g moke
- 1 žlica pecilnega
- 60g zmletih orehov (lahko tudi lešnikov ali mandljev)
- 90 g čokoladnih koščkov (jaz uporabljam kar jedilno čokolado)
- vrečka pomarančne arome (lahko dodaš še naribano pomarančno lupino)
Jajce in sladkor penasto umešaš, dodaš zmehčano maslo, vanilijev sladkor in pomarančno aromo in naprej stepaš. Potem preseješ moko+pecilni in vmešaš orehe, na koncu pa še čokoladne koščke (nastane zelo gosta masa). Zajemaš jo z žlico in z roko narediš kroglice, ki jih na pekaču malce potlačiš. Je pa treba paziti na razdaljo med njimi, ker kar precej narastejo med peko. Pečeš na približno 160-170°C 15 min.
Najboljši so takoj pečeni, ko so še mehki


-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
ricola napisal/-a:glede teh princes krofkov imam jaz vprašanje: je kateri s katermo načinom ali s katerm receptom uspelo naredit princeske da so se notri zapekle. meni pridejo zelo lepi, sam notri je tako bolj mehko in ne vem ali je pečeno ali ni.
tako da sem morala malo se znajdt in jih prerezat na pol in dala še malo pečt, da so bili tudi notri pečeni za zihr.
pa še to: a ima katera kakšno datoteko (word, pdf) kjer ima shranjene kakšne recepte - npr. preizkušene ali kakšne druge - za sladice ali jedi, ki bi se jih dalo deliti (npr. poslat na e-mail) - če ima katera naj mi piše tukaj ali na zasebno sporočiloimam jih tudi jaz nekaj (preizkušenih).
http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.
______________
je katera kdaj delala macaronse?
Don't worry, be happy!!
-
arrow - Kofetarica
- Prispevkov: 800
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Mmmmm, tole bo pa treba sprobat, zgleda odlično! Summer055 ti pri tem receptu potem tudi potrojiš količino panna cotte, kot je med komentarji zapisala avtorica? Kaj pa količina limonine kreme?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
panna coto sem sigurno potrojila, limonino kremo in žele pa mislim da sem podvojila.
Drugače pa dela ni veliko, edino pogosto moraš kaj čakati, pa še to sem jst zmanjašal in segrela pol smetane, dala notri želatino in nato vmešala mrzlo smetano in mrzli jogurt. Je želatina dosti prej začela prijemati. Pazit moraš le, da je želatina popolnoma stopljena.
Drugače pa dela ni veliko, edino pogosto moraš kaj čakati, pa še to sem jst zmanjašal in segrela pol smetane, dala notri želatino in nato vmešala mrzlo smetano in mrzli jogurt. Je želatina dosti prej začela prijemati. Pazit moraš le, da je želatina popolnoma stopljena.
Don't worry, be happy!!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
impro sacher (za lenobe)
-biskvit
-ostanki marelične, pomarančne in mešane marmelade (mal pogreto, za lažje mazanje na biskvit)
-čokolada za kuhanje/glazuro (z mal smetane (bilokakšne), da se ne strdi preveč)
-biskvit

-ostanki marelične, pomarančne in mešane marmelade (mal pogreto, za lažje mazanje na biskvit)
-čokolada za kuhanje/glazuro (z mal smetane (bilokakšne), da se ne strdi preveč)
- MarceLiica
- Komunikatorka
- Prispevkov: 115
- Na forumu od: 20. 7. 2010
- Kraj: DreamLand
Njami njami.. Ob vseh teh receptih se ti pa začnejo sline cedit 

- legally blonde
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
*Eliza* napisal/-a:Čokoladno-pomarančni cookiji
Sestavine (za 30 do 40 piškotkov, odvisno kako velike delaš):
- 90g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- 175 g moke
- 1 žlica pecilnega
- 60g zmletih orehov (lahko tudi lešnikov ali mandljev)
- 90 g čokoladnih koščkov (jaz uporabljam kar jedilno čokolado)
- vrečka pomarančne arome (lahko dodaš še naribano pomarančno lupino)
Jajce in sladkor penasto umešaš, dodaš zmehčano maslo, vanilijev sladkor in pomarančno aromo in naprej stepaš. Potem preseješ moko+pecilni in vmešaš orehe, na koncu pa še čokoladne koščke (nastane zelo gosta masa). Zajemaš jo z žlico in z roko narediš kroglice, ki jih na pekaču malce potlačiš. Je pa treba paziti na razdaljo med njimi, ker kar precej narastejo med peko. Pečeš na približno 160-170°C 15 min.
Najboljši so takoj pečeni, ko so še mehkipa dober tek
Mmmmmm, tele sm ucer nardila, jih je takoj zmankal


Sem pa delala malo vecje piskote, tko da je ratal ene 15 (oz. dons iz dvojne doze 30) piskotov.
Live. Love. Surf.
-
arrow - Kofetarica
- Prispevkov: 800
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Summer055 napisal/-a:http://www.culinaryjourneybyme.com/2011 ... cotto.html
preizkušeno vsaj 15× in lahko rečem, da meni najboljša torta kar sem jih kdaj jedla. Tudi moji domači so bili vsi navdušeni.
Ta vikend se spravim tole delat in me še par stvari zanima. Kako dolgo in pri kolikih stopinjah si pekla testo? Jogurt pri panna cotti je mišljen tist v lončku ali tetrapak? Zanima me zaradi količine. In pa še nekaj, ko narediš malinov žele ga kar takoj ohlajenega poliješ po panna cotti, se pravi med procesom njenega strjevanja ali počakaš tisti 2 urci in šele nato preliješ?
Uf, hvala za odgovore, bo tortica za bratov rojstni dan in bi res rada, da uspe

I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Pekla sem pri kakih 180 stopinjah (brez ventilatorja) in pomoje kakih 20 minut (prebodi z zobotrebcem in če je čist je pečeno)
Jogurt je mišljen kot navadni jogurt v lončku, ampak ker moraš za navadno torto količino panna cote potrojiti, sem sama ponavadi uporabila kar tisti velik jogurt v tetrapaku.
Malinov žele pa v posodi pustiš le toliko, da se shladi na sobno temperaturo, nato pa ga poliješ čez panna coto.
Boš vidla, noro dobra tortica. Vsaj meni
Jogurt je mišljen kot navadni jogurt v lončku, ampak ker moraš za navadno torto količino panna cote potrojiti, sem sama ponavadi uporabila kar tisti velik jogurt v tetrapaku.
Malinov žele pa v posodi pustiš le toliko, da se shladi na sobno temperaturo, nato pa ga poliješ čez panna coto.
Boš vidla, noro dobra tortica. Vsaj meni

Don't worry, be happy!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov