Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
la_estrella - Komunikatorka
- Prispevkov: 269
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
če rabiš recept za sladico k je ni treba pečt...tiramisu: http://okusno.je/recept/tiramisu
^^ (večkrat) preverjeno odličen
^^ (večkrat) preverjeno odličen

- legally blonde
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Cokoladni mousse je tut neki njam, kar ni treba pect 

Live. Love. Surf.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3701
- Na forumu od: 10. 5. 2010
December, predbožično vzdušje, cimet ipd...probajte s cimetovimi zvezdicami
Mi jih lani naredili in ble super

Mi jih lani naredili in ble super
-
*Eliza* - Kofetarica
- Prispevkov: 583
- Na forumu od: 28. 11. 2010
no ker se bliža božični čas me zanima kaj pečete za božič?
lahko katera priporoči kakšen preverjen recept za medenjake, cimetove/ingverjeve piškote? oz karkoli "božičnega"?
EDIT: vidim da je v-e-s-n-a že nekaj predlagala in zgleda dobro! sem spregledala predn sm poslala
lahko katera priporoči kakšen preverjen recept za medenjake, cimetove/ingverjeve piškote? oz karkoli "božičnega"?

EDIT: vidim da je v-e-s-n-a že nekaj predlagala in zgleda dobro! sem spregledala predn sm poslala

-
la_estrella - Komunikatorka
- Prispevkov: 269
- Na forumu od: 31. 7. 2008
- Kraj: Povsod po malo
Js sm pa dons dobla od Miklavža (frendice) ene najbl okusne cimetove piškotke ever!
Pa še pečt jih ni treba,pa reeeeeees so dobri
3 beljaki
350g sladkorja v prahu
200g mletih mandljev
200g mletih lešnikov
1 vanilijev sladkor
1 zavitek cimeta
(lahko tudi malo nagljevih žbic)
I. Stepeš sneg iz beljakov, nato dodaš po žlicah sladkor v prahu in ful dobr z mikserjem zmešaš. Od tega vzameš ene 4 žlice stran,da maš za premazat (za sladkorno oblogo).
II. V eno drugo posodo daš vse ostalo notr (mandlje,lešnike,vanilijev sladkor,cimet) in zliješ notr I.
III. Vse skupaj pride dosti ''pocasto''.Vzameš kepico te mase (velikost manjše pesti) in jo celo fejst dobr pocukraš iz vseh strani s sladkorjem v prahu. S sladkorjem v prahu posuješ tudi pult (oz. površino na kateri boš oblikovala piškote) in valjar,ker drugače se ti bo vse prijelo.
IV. Ko maš piškote že izdelane,jih premažeš še z beljaki, ki si jih dala na stran (glej I.)
V. Pečeš pri 130-140°C cca 13-15min. Obloga mora postat malo rumenkasta oz. piškoti ne smejo biti več preveč mehki.
Dober tek

Pa še pečt jih ni treba,pa reeeeeees so dobri

3 beljaki
350g sladkorja v prahu
200g mletih mandljev
200g mletih lešnikov
1 vanilijev sladkor
1 zavitek cimeta
(lahko tudi malo nagljevih žbic)
I. Stepeš sneg iz beljakov, nato dodaš po žlicah sladkor v prahu in ful dobr z mikserjem zmešaš. Od tega vzameš ene 4 žlice stran,da maš za premazat (za sladkorno oblogo).
II. V eno drugo posodo daš vse ostalo notr (mandlje,lešnike,vanilijev sladkor,cimet) in zliješ notr I.
III. Vse skupaj pride dosti ''pocasto''.Vzameš kepico te mase (velikost manjše pesti) in jo celo fejst dobr pocukraš iz vseh strani s sladkorjem v prahu. S sladkorjem v prahu posuješ tudi pult (oz. površino na kateri boš oblikovala piškote) in valjar,ker drugače se ti bo vse prijelo.
IV. Ko maš piškote že izdelane,jih premažeš še z beljaki, ki si jih dala na stran (glej I.)
V. Pečeš pri 130-140°C cca 13-15min. Obloga mora postat malo rumenkasta oz. piškoti ne smejo biti več preveč mehki.
Dober tek

-
haylee - Kofetarica
- Prispevkov: 714
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Lešnikovo pecivo s čokolado:
Najprej zmiksaš:
20 dag margarine
20 dag sladkorja
1 vanili sladkor
2 celi jajci
potem dodaš:
20 dag zmletih lešnikov (lahko mandelji)
10 dag čoko v prahu (ali pa kar 3 žlice kakava)
2 žlici moke
Posebej stepeš sneg iz 4 beljakov in ga z žlico narahlo zmešaš v gornjo zmes.
Pečeš 20 minut na 170.
Nato na toplo pecivo daš:
1. glazuro: zmešaš v kremasto zmes:
4 rumenjake
10 dag sladkorja
3 žlice vode
--) daš na pečeno pecivo in še za 5 minut v pečico.
Ohladiš in dodaš:
2. glazuro: segrevaj, dokler se lepo ne raztopi:
10 dag masla
10 dag jedilne čokolade (Männer!)
3 žlice mleka
-) počasi polivaj po ohlajenem pecivu.
Ohladi in preden narežeš obvezno za pol ure v hladilnik, da se čokoladna glazura strdi.
(Jst mal zmanjšam cukr pa maščobo d mam vsaj mal mn slabo vest k sred noči hodm v hladilnik krast pecivo
)
Dobr tek
Najprej zmiksaš:
20 dag margarine
20 dag sladkorja
1 vanili sladkor
2 celi jajci
potem dodaš:
20 dag zmletih lešnikov (lahko mandelji)
10 dag čoko v prahu (ali pa kar 3 žlice kakava)
2 žlici moke
Posebej stepeš sneg iz 4 beljakov in ga z žlico narahlo zmešaš v gornjo zmes.
Pečeš 20 minut na 170.
Nato na toplo pecivo daš:
1. glazuro: zmešaš v kremasto zmes:
4 rumenjake
10 dag sladkorja
3 žlice vode
--) daš na pečeno pecivo in še za 5 minut v pečico.
Ohladiš in dodaš:
2. glazuro: segrevaj, dokler se lepo ne raztopi:
10 dag masla
10 dag jedilne čokolade (Männer!)
3 žlice mleka
-) počasi polivaj po ohlajenem pecivu.
Ohladi in preden narežeš obvezno za pol ure v hladilnik, da se čokoladna glazura strdi.
(Jst mal zmanjšam cukr pa maščobo d mam vsaj mal mn slabo vest k sred noči hodm v hladilnik krast pecivo

Dobr tek

Zadnjič spremenil haylee, dne 12. Dec. 2011 19:30, skupaj popravljeno 1 krat.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Snežne kepe
sestavine:
0,5 litra mleka
4 jajca
vanilijev ekstrat
sladkor v prahu
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg in jim primešamo žlico sladkorja. Z ostalim sladkorem stepemo rumenjake.
V mleko dodamo vanilijo in segrevamo do vretja. sneg po žlicah dodajamo v mleko (ne sme vreti) in ko je vse v loncu pokrijemo, ter pustimo približno 5 minut, nato sneh obrnemo in pustimo da beljak zakrkne še po drugi strani.
Nato beljakove kepe poberemo iz mleka in damo na hladno. v ostanek mleka pa primiksamo rumenjake s sladkorjem. Nad soparo jih mešamo dokler ne nastane jajčna krema. Nato jo ohladimo in dodamo beljakove kepe. Po vrhu nastrgamo malo čokolade. Postrežemo hladno
sestavine:
0,5 litra mleka
4 jajca
vanilijev ekstrat
sladkor v prahu
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg in jim primešamo žlico sladkorja. Z ostalim sladkorem stepemo rumenjake.
V mleko dodamo vanilijo in segrevamo do vretja. sneg po žlicah dodajamo v mleko (ne sme vreti) in ko je vse v loncu pokrijemo, ter pustimo približno 5 minut, nato sneh obrnemo in pustimo da beljak zakrkne še po drugi strani.
Nato beljakove kepe poberemo iz mleka in damo na hladno. v ostanek mleka pa primiksamo rumenjake s sladkorjem. Nad soparo jih mešamo dokler ne nastane jajčna krema. Nato jo ohladimo in dodamo beljakove kepe. Po vrhu nastrgamo malo čokolade. Postrežemo hladno

Don't worry, be happy!!
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
jst sm si jih shranla pod zavihke
Drugače pa sem na podoben način delala princeske s čokolado oz eclerje. Pa mi nekak ne rata. To paljeno testo se čudno obnaša, težko je kremo notri nabrizgat. Tako da vse skupaj zgleda kot en kup dreka
Je pa ful dobro. ampak še to samo prvi dan.

Drugače pa sem na podoben način delala princeske s čokolado oz eclerje. Pa mi nekak ne rata. To paljeno testo se čudno obnaša, težko je kremo notri nabrizgat. Tako da vse skupaj zgleda kot en kup dreka

Je pa ful dobro. ampak še to samo prvi dan.
Don't worry, be happy!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov