Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 20. Jun. 2010 9:57

mislm da zdrži isto dolgo. Uporabljaš jo lahko enako kot želirano marmelado. Če je pa res zelo tekoča pa jo pri kaki torti lahko uporabiš za navlažitev biskvita oz. v kakem drugem pecivu
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1549
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 20. Jun. 2010 10:11

Superca, najlepša hvala za odgovor :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
abstraktna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 65
Na forumu od: 10. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a abstraktna » 21. Jun. 2010 11:28

ja, isto je dobra. če te skrbi lahko daš po vrhu marmelade še mal ruma. tako super okusno antimikrobno sredstvo :) al pa daš sam v manjše kozarčke da hitreje porabiš. drugače pa če boš še kdaj delala pa če vidiš da se ti ne strdi daj malo naribane jabolčne lupine notri. pa velik pektina in ta dobr želira.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 23. Jun. 2010 15:49

Tamarra* napisal/-a:Saj ne vem prav, kam napisati vprašanje, ni nobene primerne teme. Torej; včeraj sem delala marmelado, pa je zgleda bilo premalo želina in je ostala tekoča. A je to sploh zdaj za jest, oz. kako dolgo se to ne pokvari (je enako kot marmelada ki želira)?


še enkrat jo prekuhaj in dodaj želin ali pa več sladkorja, pa bo
Ko zunaj mraz je in veter veje, po sprehajanju viski me ogreje.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 23. Jun. 2010 21:08

Hitro vprašanje, upam da ne bom kregana za OT, ko je lih govora o želatini: ful dolgo je namreč že nisem uporabljala in kupovala, pa me zanima, če se da (in če veste kje) pri nas kupiti želirno sredstvo iz pektina?
Uporabniški avatar
arabela
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 20
Na forumu od: 22. 6. 2010
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a arabela » 23. Jun. 2010 21:59

Tearjerker napisal/-a:Hitro vprašanje, upam da ne bom kregana za OT, ko je lih govora o želatini: ful dolgo je namreč že nisem uporabljala in kupovala, pa me zanima, če se da (in če veste kje) pri nas kupiti želirno sredstvo iz pektina?

http://www.podravka.hr/repository/image ... aspect.jpg


tole misliš? To se dobi v vsaki živilski trgovini
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 24. Jun. 2010 23:16

Zakaj sploh rabte želirat marmelado? Ne razumem.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 25. Jun. 2010 7:15

ker je drugače lahko zelo tekoča. Je pa idvisno kakšno marmelado delaš, ker ene se želirajo (so že dosti goste) same po sebi.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 24. Jul. 2010 13:36

tole rafaello pecivo mi deluje odlično :)
http://www.kulinarika.net/recepti/4000/ ... lo-pecivo/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Jul. 2010 13:39

^^ Že sprobano :D Edino je treba res tavelik pekač od pečice, ker drugače pride vsaj 5 cm visoko. Pa splača se olupljene mandeljne dat na sredino vsakega koščka.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
girl92
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 231
Na forumu od: 23. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a girl92 » 24. Jul. 2010 14:15

bom se enkrat lotila, hvala. :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3702
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 25. Jul. 2010 11:40

jst sem vceraj prvic jedla home made pohorsko omleto...mmmmmm :D

recept pa naj zaenkrat ostane skrivnost :P
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Na forumu od: 5. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a arrow » 25. Jul. 2010 11:50

^^ In zakaj pol pišeš v temo recepti :D , lahko bi napisala v temo kaj ste jedli
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
suomi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 3. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a suomi » 03. Avg. 2010 16:37

Jaz ne želiram marmelad. Ponavadi ima sadje že samo po sebi dovolj pektina in če jo kuhaš dovolj dolgo se zgosti. Npr če kuhaš borovničevo marmelado je čist tekoča, ampak ko se ohladi je total žele. Isto je s črnim ribezom, ki mi je sirup po pomoti želiral...haha!

Jaz sem pa danes naredila tele super cupcake

( ampak sem namesto kakava uporabila fino mleto rožičevo moko- kerob). Odlični so!

Glede na tvoje poste, v katerih objavljaš linke, le-te brišem.
Podajaš link za linkom od istih strani.
Emanuela
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 11. Avg. 2010 20:06

NOVO:

A ima katera kakšno idejo za kakšno dobro torto s sadjem?
Nisem ravno ljubiteljica le teh in nimam pojma kakšno bi sploh spekla. Najraje predlogi s konkretnimi recepti. (drugače grem pa celo Kulinariko okol obrnit, sam sem malce lena :D)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]