Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7076
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 20. Avg. 2007 22:39

najbolj simple sladica (by moja bodoča žena)

albert kekse se namoči v mešanico mleka in ruma.
krema: stepe se sladka smetana, noter se vmeša nutella

plast keksov, plast kreme, keksi, krema...na vrhu po želji smetana, naribana čokolada..

pol ure v zmrzovalnik in voila...

jaz sem bil dvorni preizkuševalec... :eek: :razz: :cool:
priporočam... :wink:
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 15. 1. 2009
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Skrat potepuh » 25. Feb. 2009 21:16

Js mam pa en problem - delala sm nutella torto (že vsaj desetič) in po neumnosti zasrala ter dala nutello namesto v rumenjake v beljake. In sedaj mam 6 zmiksanih rumenjakov s sladkorjem in 6 zmiksanih beljakov s sladkorjem in nutelo in menda iz tega nikakor ne more ratat sneg. Nisem vajena hrane metat stran, zato bi rada nekak porabla ta jajčka... :?

Kaj lahko naredim s tem? Se da kaj drugega spečt, kaj narest, karkol?
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1409
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 25. Feb. 2009 22:20

mene pa samo nekaj zanima, v soboto bom delala tiramisu, prvič. pa me zanima, če je zahteven postopek oz. če lahko ful zamočim? sem pa mislila kupit tisti prašek.

bo presenečenje za fanta pa bi se rada izkazala. :oops:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 25. Feb. 2009 22:25

Ne moreš :D Čeprov js sm prvič napačne piškote kupila- no comment, res. Je pa res, da nisem še nikol delala s praškom, rajš vse sama (pa sem res antitalent za kuhanje).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1409
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 25. Feb. 2009 22:27

aha, hvala.

jaz bom pa za prvič raje kar prašek uporabila, potem bom pa videla, kako bo uspelo.
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 483
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 26. Feb. 2009 8:52

Tiremisu je ena najlažljih slaščic. Bolše, da sama nardiš kremo kot da da kupiš prašek. 6 rumenjakov zmešaš s 150g sladkorja, not zmešaš 1 kg mascarponeja in na koncu ročno vmešaš stepene beljake. To je vse. Ne splača se ti kupovat praška.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 26. Feb. 2009 9:46

ja,dej rajš sama naredi kremo ker je res full boljša od kupljene in praktično ne moreš zaj...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1409
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 27. Feb. 2009 0:32

aha, hvala za nasvete! samo 6 jajc se mi zdi pa kar veliko. ne zato, ker bi bila škrta (ker sem gorenjka :P), samo ker ni zdravo ful veliko jajc. no, saj vem, da tudi tisti prašek ni zdrav. :? ampak enkrat bomo preživeli.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 945
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 27. Feb. 2009 1:01

rammsteingirl napisal/-a:aha, hvala za nasvete! samo 6 jajc se mi zdi pa kar veliko. ne zato, ker bi bila škrta (ker sem gorenjka :P), samo ker ni zdravo ful veliko jajc. no, saj vem, da tudi tisti prašek ni zdrav. :? ampak enkrat bomo preživeli.


Ja, fuj, sam res.. ne vem, zakaj bi bile potrebne take količine :? :gruebel: ..
Pa cela kila mascarponeja :D (to je tud sama maščoba, btw).. No, če delaš za domačo uporabo, pomoje čisto zadostujejo količine npr. v spodnjem receptu:

http://www.gurman.eu/recipes.php?S=6&Article=664

ali pa tale: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=410
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1409
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 27. Feb. 2009 12:53

vam poročam potem, kako mi bo jutri uspelo. :)
Uporabniški avatar
Traxie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 185
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Traxie » 28. Feb. 2009 17:34

KittyKiss napisal/-a:kdo mi zna najdt recept za rafaelo kroglice hudiča!? :D


Margarino, sladkor, kokosovo moko in malo (res malo) mleka zmešaš v maso. Daš v hladilnik za kakšno uro, da se strdi. Oblikuješ kroglice in, v vsako vstaviš še mandelj in povaljaš v kokosovi moki.

Mam nekje še en recept z vanilijevim pudingom, ampak ga ne vem na pamet...
Uporabniški avatar
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 568
Na forumu od: 29. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ciber_girl » 28. Feb. 2009 17:43

Londonske rezine

Sestavine za testo
Margarina 125g
Sladkor - beli 70g
Vanilijev sladkor 1 kos
Jajce - kokošje, rumenjak 3 kosi
Pšenična bela moka 250g
Pecilni prašek 1 čajna žlička
Kisla smetana 2 žlici

Sestavine za nadev
Jajce - rumenjak, beljak 3 kosi
Sladkor - beli 80g
Orehi 200g
Marmelada

Priprava testa
V posodo damo margarino, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. Z mešalnikom vse skupaj penasto umešamo.
Nato dodamo moko, pecilni prašek in kislo smetano.
Zgnetemo gladko testo in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Priprava nadeva
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu postopno dodajamo sladkor.
Orehe zmeljemo in jih narahlo umešamo k snegu.
Testo razvaljamo na približno 1 cm debelo in ga položimo v pekač.
Namažemo ga z marelično marmelado, nato pa ga prekrijemo s snegom.

Pečemo 30 minut na 175° C.

Še vroče pecivo narežemo.


P.S.: Preverjeno--Zelo dobro! ;)

Se opravičujem. Zdaj je popravljeno s sestavinami. ;) Hvala za opozorilo!
Zadnjič spremenil ciber_girl, dne 01. Mar. 2009 11:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 01. Mar. 2009 8:33

ciber_girl napisal/-a:Londonske rezine

Priprava testa
V posodo damo margarino, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. Z mešalnikom vse skupaj penasto umešamo.
Nato dodamo moko, pecilni prašek in kislo smetano.
Zgnetemo gladko testo in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Priprava nadeva
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu postopno dodajamo sladkor.
Orehe zmeljemo in jih narahlo umešamo k snegu.
Testo razvaljamo na približno 1 cm debelo in ga položimo v pekač.
Namažemo ga z marelično marmelado, nato pa ga prekrijemo s snegom.

Pečemo 30 minut na 175° C.

Še vroče pecivo narežemo.


P.S.: Preverjeno--Zelo dobro! ;)




se strinjam. jih bom ravno danes pekla, vendar po drugem receptu

PS: pozabila si napisat sestavine
Uporabniški avatar
osminka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 31. 7. 2008
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a osminka » 01. Mar. 2009 9:15

ciber_girl napisal/-a:Londonske rezine

Priprava testa
V posodo damo margarino, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake. Z mešalnikom vse skupaj penasto umešamo.
Nato dodamo moko, pecilni prašek in kislo smetano.
Zgnetemo gladko testo in ga za 1 uro postavimo v hladilnik.
Priprava nadeva
Iz beljakov stepemo trd sneg in mu postopno dodajamo sladkor.
Orehe zmeljemo in jih narahlo umešamo k snegu.
Testo razvaljamo na približno 1 cm debelo in ga položimo v pekač.
Namažemo ga z marelično marmelado, nato pa ga prekrijemo s snegom.

Pečemo 30 minut na 175° C.

Še vroče pecivo narežemo.


P.S.: Preverjeno--Zelo dobro! ;)


Zgleda dobro, vendar nikjer ne vidim količin posameznih sestavin :?:
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 609
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 01. Mar. 2009 9:32

rammsteingirl napisal/-a:aha, hvala za nasvete! samo 6 jajc se mi zdi pa kar veliko. ne zato, ker bi bila škrta (ker sem gorenjka :P), samo ker ni zdravo ful veliko jajc. no, saj vem, da tudi tisti prašek ni zdrav. :? ampak enkrat bomo preživeli.


6 jajc in 1kg maskarponeja je too much... prvič je full masto, drugič maskarpone je kar drag...

jst delam takole, pa je potem čist tak kot iz slaščičarne:
če delaš v tortem modelu premera približno 25cm, lahko pa tud v kakšnem 4 oglatem pekaču s podobno površino...če ne pa pač preračunaš kok rabiš...

krema:
200g maskarponeja
7 žlic sladkorja
3-4 jajca(samo rumenjake)
4dl smetane(stepeš posebej)
malo ruma

Najprej zmiksaš maskarpone, sladkor in rumenjake, na koncu pa dodaš še stepeno smetano pa nežno umešaš.

piškote rabiš ene tavelke bebi... ene pol litra - 1 litra kave + noter daš še ene pol dl ruma.... piškote pomakaš notr tko bolj na hitrco, ker se itaq pol pridejo dost vlažni... ne jih pa kar v kavi pustit, ker hitro razpadejo...

pol pa mažeš...
ena plast piškotov
ena plast kreme
ena plast piškotov
ena plast kreme
potreseš s kakavom v prahu... najlažji, da daš kar na tamalo cedilo kakav pa preseješ....

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov