Sladice

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Feist.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 461
Na forumu od: 10. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Feist. » 30. Dec. 2009 15:26

Mimi123 napisal/-a:
Feist. napisal/-a:Eno vprašanje:

Zakaj se moji muffini nikol ne napihnejo lepo?

Ali so postrani ali pa se sploh ne napihnejo :oops:


daš pecilni prašek notr? pa jajca in sladkor moraš fajn fajn stepat.


Dam noter ja, sodo bikarbono tudi. :)

softTouch: mogoce res, bom probala bolj na grobo pa poročam, ko bodo ratali. Prej pa ne :P

And then she'd say, it's Ok, I got lost on the way but I'm a supergirl, and supergirls don't cry.
And then she'd say, it's alright, I got home late last night, but I'm a supergirl, and supergirls just fly.
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 201
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 30. Dec. 2009 19:38

Feist. napisal/-a:
Mimi123 napisal/-a:
Feist. napisal/-a:Eno vprašanje:

Zakaj se moji muffini nikol ne napihnejo lepo?

Ali so postrani ali pa se sploh ne napihnejo :oops:


daš pecilni prašek notr? pa jajca in sladkor moraš fajn fajn stepat.


Dam noter ja, sodo bikarbono tudi. :)

softTouch: mogoce res, bom probala bolj na grobo pa poročam, ko bodo ratali. Prej pa ne :P




jst tud tko delam, prvo mokre sestavine fajn stepem skupi + sladkor, moko pecilni pa kakav če maš pa presejes pa umesas.


sam se mi zdi, da je preveč če daš in pecilni in sodo bikarbono. dej samo pecilni.
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 977
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 01. Jan. 2010 11:42

Tole sem jaz včeraj pripravila mojemu :D


Slika




summer berries with orange and vanilla mascarpone
dessert recipes | serves 2
Put your strawberries in a bowl. Sprinkle over 1 tablespoon of the sugar, the juice and zest of one of the oranges and half the seeds from the vanilla pod. Mix it all together gently then put it to one side while you get everything else ready.

Mix the mascarpone with the remaining tablespoon of sugar, the juice and zest of the second orange and the remaining seeds from the vanilla pod. Stir it together really well.

Spoon the mascarpone on to each plate. Use the back of a spoon to make a well in the centre and then put the fruit on the top. Drizzle over the juices. Crumble a shortbread biscuit over each plate.



ingredients
• a large handful of strawberries, hulled and sliced
• a large handful of raspberries
• 2 tablespoons caster sugar
• 2 oranges
• 1 vanilla pod
• a small tub of mascarpone
• 2 shortbread biscuits

(recept sem našla na jamieoliver.com - zakon recepti :P)
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Jan. 2010 12:13

Včeraj spekla prvi biskvit in čisto ponosna name, ker mi super uspelo :D (bi že prej kaj probavala, pa naša pečica na elektriko pokvarjena, tako da pekla v pečici na drva, kjer pa nikoli ne veš koliko je temperatura)

PIJANA NEVESTA
Sestavine:
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
9 žlic sladkorja
4 žlice kakava ali čokolade v prahu
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
3 jajca

Za preliv
3 dl mleka
6 žlic sladkorja
7 žlic ruma
2 pudinga(najboljši je vanilijev)
3/4 l mleka (jaz sem dala kar 1 liter, pač po receptu za kuhanje pudinga)
1 in pol sladke smetane

Postopek: Vse sestavine za testo mešamo tako dolgo, da je zmes gladka. Vlijemo jo v pomaščen pekač kvadratne oblike (visok naj bo več kot 6 cm). V pečici pri 200 stopinjah pečemo približno 20 minut oz. dokler ni pečeno. Medtem, ko se testo peče stopimo sladkor v treh decilitrih mleka in ko se ohladi dodamo 7 žlic ruma in zlijemo po vročem testu. Nato pripravimo puding in ga vlijemo po testu. Ko se puding strdi in testo ohladi premažemo vse s stepeno sladko smetano.

Vir.: kulinarika
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Jan. 2010 11:24

Najprej bom kopirala originalen recept, spodaj so pa moje "izboljšave" :D
Slika

BOUNTY PECIVO

Sestavine:
Za biskvit:
20 dag sladkorja v prahu
20 dag moke
4 jajca
1 dl olja
1 dl ruma
1 dl vode
1 pecilni prašek
1 vanilij sladkor
4 žlice kakava
1 dl mleka

Za nadev:
15 žlic kokosove moke
3 kisle smetane
20 dag sladkorja v prahu

Za obliv:
jedilna čokolada
maslo

Postopek:
Za biskvit zmešamo olje, jajca, sladkor, rum, vanilij in vodo. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in kakavom.
Pečen biskvit prelijemo z 1 dl mleka.
Za nadev zmešamo smetano, kokos in sladkor in zmes razgrnemo po pečenem biskvitu.
Po kokosovi zmesi prelijemo stopljeno čokolado z maslom. Razrežemo v poljubne oblike.

Moje spremembe: Dala le 2 kisli smetani, saj sem se bala, da bo preveč prevladal okus po njej in kake 3 žlice kokosa več. Tudi prelila sem z 1,5 dl mleka. Pa zmanjšala količine sladkorja za okoli 25% (naslednjič bom še manj sladkorja dala).
Čokoladni preliv sem naredila pa sledeče: okoli 200 g jedilne čokolade, ene 80-100 g masla, žlica olja in žlica mleka. Pa je ratalo super.

Hranim pa kar v hladilniku do postrežbe. Pa previdno je treba rezati, da se čokolada ne lomi (malce segrejemo rezilo).

vir: Kulinarika
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 24. Jan. 2010 12:25

Uuu, super, tole bom pa probala, mogoče že naslednji vikend! :D
Uporabniški avatar
Mimi123
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 201
Na forumu od: 18. 6. 2009
Kraj: *somewhere over the rainbow*

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi123 » 24. Jan. 2010 12:42

@ *mala*
a to so mišljene male kisle smetane (po 180gr)?
Ut ameris, ama...

“I will never be the woman with the perfect hair, who can wear white and not spill on it.”
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 24. Jan. 2010 12:45

Jp. Tamale (vsaj js sem tamale dala). Je pa precej sladko (naslednjič res zmanjšam še bolj sladkor), ampak zelo podobno Bounty čokoladcam. Pa preprosto za naredit (še zame, ki sem začetnik). Vsi hvalijo :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 374
Na forumu od: 24. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a razmazena_maca » 10. Feb. 2010 19:44

jaz pa imam vprašanje za tiste, ki se kaj spoznate na nadeve za rulade.
namreč, naredila bom čokoladno-bananino rulado. naredila bom čokoladno testo, polnila bi ga pa z bananino peno.
in tu nastane problem: naj pri peni uporabim skuto ( http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=12238 ) ali mascarpone ( http://www.kulinarika.net/recept/otrosk ... -5546.html )?
pa še to - jaz bi testo prej lepo "napila", je to pametno glede na izbor nadeva?
HVALA :D eni se še učimo ... :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 16. Feb. 2010 10:56

Italijanska čokoladna torta

150 g masla
300g jedilne čokolade
100 g sladkorja
3 žlice moke
5 jajc

Nad paro stopimo čokolado in maslo.
Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg, rumenjakom pa primešamo sladkor (oboje zmiksamo). Rumanjakom dodamo še moko.
Zmešamo ohlajeno stopljeno čokolado in rumenjake, na koncu pa še na rahlo vmešamo sneg.
Pečemo pr 30-40 minut na 180°

Nastane zelo dobra torta z veliko čokolade. Torta je ravno prav sladka, znotraj malo mehka in zunaj hrustljava. :razz:
Zadnjič spremenil Summer055, dne 16. Feb. 2010 18:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 947
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 16. Feb. 2010 11:28

ROLADA S KISLO SMETANO
Sestavine:
8 rumenjakov
14 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
zmešaš

Dodaš:
11 dag mletih orehov
sneg 8 beljakov

Testo vliješ na peki papir, ki si ga dala v pekač in daš v pečico za 20-25 minut pri 180 °C.
Pečen biskvit streseš iz pekača in ga zviješ. Ko se ohladi, odstraniš papir in namažeš z dvema kislima smetanama, zviješ in daš v hladilnik.
(s)mej se
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Feb. 2010 23:20

Ker v temi s slikami ne smem komentirat...
*mala* napisal/-a:Jaffa pecivo (ki se mi ponesrečilo, ker se pomarančni nadev ni želiral, ampak se kar vpil v testo; na srečo je vsaj okus fajn :D ) recept
Slika
Vaaauu, tole pa moram probat narest, jz sem mahnjena na te jaffa piškotke, oz. sploh karkol v kombinaciji pomaranča+čokolada!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Feb. 2010 23:30

Sej dobri so ful in zelo podobni jaffa piškotom, samo sem bla čist besna, ker se vpilo v testo namesto želiralo. Se moram to še naučit :D Bom naslednjič najprej s kakšnim drugim receptom probala.

Imam pa ta teden v načrtu še eno pito z vloženimi marelicami ter raffaello pecivo :D Še dobr da fant lahko poje ogromne količine hrane (in se mu seveda nič ne pozna), da zmanjka oz. da js ne pojem preveč :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Feb. 2010 23:36

*mala* napisal/-a:Sej dobri so ful in zelo podobni jaffa piškotom, samo sem bla čist besna, ker se vpilo v testo namesto želiralo. Se moram to še naučit :D Bom naslednjič najprej s kakšnim drugim receptom probala.
Kaj pa misliš, da je šlo narobe? Sprašujem, ker se res ne spoznam in da vidm, na kaj morm bit še kej pozorna. Se ni dost dolgo kuhal mogoče (ne vem, ugibam)?

Tip je pa verjetno tud čist hvaležen za tako punco. :D
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 644
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 22. Feb. 2010 23:44

Ta jaffa biskvit tud js delam, ampak nič ne kompliciram in samo namažem testo na debelo z marelično marmelado in je super. :wink:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov