Sladice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
haley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5020
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Zdele kar mi prvo pade na pamet je kakšen zanimiv modelček za peko tort pa kako zadeva, s katero bi se lepo razmazal nadev v pecivu/torti. Sigurno je še kakšna stvar, ki bi jo rada mela, pa se trenutno ne spomnim...to se med peko spomnim, da bi blo fajn da bi kako določeno stvar mela 

-
Jochie - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7080
- Na forumu od: 17. 9. 2005
http://www.martellato.it/catalogo.asp?c ... DF,00.html
tukaj imaš kataloge firme Martellto, ki proizvaja zadeve...
tukaj imaš kataloge firme Martellto, ki proizvaja zadeve...

- matejka**
- Komunikatorka
- Prispevkov: 176
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: MB
Fina skutina torta
Sestavine:
Za testo:
2 jajci
100 g sladkorja
100 g moke
vrečka vanilijevega sladkorja
dve žlici tople vode
zravnana kavna žlička pecilnega praška
žlica belega olja
Za kremo:
8 listov bele želatine
200 g sladkorja
4 rumenjaki
1/4 l mleka
500 g nemastne skute
0,5 l sladke smetane
čokoladni ostružki ali sadje za okras
Postopek:
Za testo stepamo jajci z dvema žlicama tople vode, sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo še presejano moko, presejano skupaj s pecilnim praškom.
Maso zlijemo v tortni model s 26 cm premera, obložen s papirjem za peko. Oboda ne namastimo.
Na 180 stopinjah pečemo 15 do 20 minut. Testo ohladimo, odstranimo peki papir.
Želatino namočimo v hladni vodi, pustimo najmanj deset minut. V kozici segrevamo mleko, sladkor in rumenjake - nenehno mešamo, dokler ne zavre. Odstavimo z ognja in takoj vmešamo dobro ožeto želatino. Pustimo, da se masa ohladi. V tem času stepemo sladko smetano. Tudi skuto razmešamo z električnim mešalnikom, dodamo malo sladke smetane, da je skuta bolj gladka in jo bomo bolj enakomerno vmešali v jajčno zmes.
Ko opazimo, da se je mlečno - jajčna masa začela strjevati, vmešamo najprej skuto, potem pa še stepeno sladko smetano.
Testo vrnemo v model za torto. Obod obložimo s prozorno folijo ali peki papirjem, potem na testo nadevamo skutno kremo. Lepo poravnamo in pustimo v hladilniku nekaj ur, da se strdi (najbolje pa čez noč).
Preden torto postrežemo, odstranimo obod in jo okrasimo s čokoladnimi ostružki, sadjem ipd.
Sama sem dodala pred skuto na testo maline in je bilo super. Priporočam.
Sestavine:
Za testo:
2 jajci
100 g sladkorja
100 g moke
vrečka vanilijevega sladkorja
dve žlici tople vode
zravnana kavna žlička pecilnega praška
žlica belega olja
Za kremo:
8 listov bele želatine
200 g sladkorja
4 rumenjaki
1/4 l mleka
500 g nemastne skute
0,5 l sladke smetane
čokoladni ostružki ali sadje za okras
Postopek:
Za testo stepamo jajci z dvema žlicama tople vode, sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Ko masa naraste in postane penasta, dodamo še presejano moko, presejano skupaj s pecilnim praškom.
Maso zlijemo v tortni model s 26 cm premera, obložen s papirjem za peko. Oboda ne namastimo.
Na 180 stopinjah pečemo 15 do 20 minut. Testo ohladimo, odstranimo peki papir.
Želatino namočimo v hladni vodi, pustimo najmanj deset minut. V kozici segrevamo mleko, sladkor in rumenjake - nenehno mešamo, dokler ne zavre. Odstavimo z ognja in takoj vmešamo dobro ožeto želatino. Pustimo, da se masa ohladi. V tem času stepemo sladko smetano. Tudi skuto razmešamo z električnim mešalnikom, dodamo malo sladke smetane, da je skuta bolj gladka in jo bomo bolj enakomerno vmešali v jajčno zmes.
Ko opazimo, da se je mlečno - jajčna masa začela strjevati, vmešamo najprej skuto, potem pa še stepeno sladko smetano.
Testo vrnemo v model za torto. Obod obložimo s prozorno folijo ali peki papirjem, potem na testo nadevamo skutno kremo. Lepo poravnamo in pustimo v hladilniku nekaj ur, da se strdi (najbolje pa čez noč).
Preden torto postrežemo, odstranimo obod in jo okrasimo s čokoladnimi ostružki, sadjem ipd.
Sama sem dodala pred skuto na testo maline in je bilo super. Priporočam.
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1402
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Naslednji teden imam namen spečt torto za prijateljico in bi jo rada oblekla v marshmellow maso (ali kaj podobnega), ampak je v vsem receptih tako, da moraš "penicam" dodat še ful sladkorja... Ker so že te penice ful sladke, me zanima, če je možno sladkor v prahu nadomestit s čim nesladkim?
S kokosovo moko najbrž nebi šlo, ne?

- misa.masa
- Sramežljivka
- Prispevkov: 10
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Pozdravljene,
nekak nism vedla kam bi to napisala pa bom kar tu. Za vse tiste ki obvladate angleščino, bi prosila če bi mi kdo lahko prevedel ta dva recepta ki sta me zelo pretegnila. Lahko prevode tu napišete ali pa mi pošljete na ZS.
V naprej se vam zahvaljujem!
LP
http://www.chow.com/recipes/11058?tag=rbxcch.2.a.1
http://www.chow.com/recipes/11059
nekak nism vedla kam bi to napisala pa bom kar tu. Za vse tiste ki obvladate angleščino, bi prosila če bi mi kdo lahko prevedel ta dva recepta ki sta me zelo pretegnila. Lahko prevode tu napišete ali pa mi pošljete na ZS.
V naprej se vam zahvaljujem!
LP
http://www.chow.com/recipes/11058?tag=rbxcch.2.a.1
http://www.chow.com/recipes/11059
-
habibi7 - Komunikatorka
- Prispevkov: 144
- Na forumu od: 13. 5. 2005
Evo še od mene en zelo enostaven recept pa verjetno vsem poznan Munchmellow
Biskvit
6 rumenjakov
15 dag sladkorja
3 dcl mleka
21 dag moke
1 pecilni prašek
4 dag kakava
Namaz
6 beljakov
15 dag sladkorja
Čokoladni preliv
8 dag masla
15 dag jedilne čokolade
nekaj žlic mleka (lahko manj masla pa več mleka)
Stepemo rumenjake in sladkor, dodamo mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter dobro premešamo in spečemo v dobro pomaščenem pekaču.
Pečemo 20-25 minut na 190-200 stopinj.
Medtem ko se peče, posebej dobro stepemo beljake in sladkor. Ko je pecivo pečeno, ga prekrijemo s tem snegom in vrnemo nazaj v pečico za cca 5 min (lahko tudi izklopite pečico- ker point je da se sneg samo malo posuši).
Ko se pecivo malo ohladi, ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga stopimo nad paro. Damo na hladno, ohlajeno razrežemo po želji in potrebi...).
Recept sem pobrala na kulinariki, vendar sem ga malo priredila- povečala sestavine (razen sladkorja), ker delam v večjem pekaču.
Biskvit
6 rumenjakov
15 dag sladkorja
3 dcl mleka
21 dag moke
1 pecilni prašek
4 dag kakava
Namaz
6 beljakov
15 dag sladkorja
Čokoladni preliv
8 dag masla
15 dag jedilne čokolade
nekaj žlic mleka (lahko manj masla pa več mleka)
Stepemo rumenjake in sladkor, dodamo mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter dobro premešamo in spečemo v dobro pomaščenem pekaču.
Pečemo 20-25 minut na 190-200 stopinj.
Medtem ko se peče, posebej dobro stepemo beljake in sladkor. Ko je pecivo pečeno, ga prekrijemo s tem snegom in vrnemo nazaj v pečico za cca 5 min (lahko tudi izklopite pečico- ker point je da se sneg samo malo posuši).
Ko se pecivo malo ohladi, ga prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga stopimo nad paro. Damo na hladno, ohlajeno razrežemo po želji in potrebi...).
Recept sem pobrala na kulinariki, vendar sem ga malo priredila- povečala sestavine (razen sladkorja), ker delam v večjem pekaču.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov