Slaba prebava
Jep gibanje res pomaga. Js mam pa take probleme da morm jt večkrat na dan; skor ni kavice al karkol pojem ne da bi me "zvil" pa ful morm pazt kaj kombiniram k me drgač ceu dan v trebuhu zvija
morm premislt kaj nj pojem da mi nau v želodcu krull od lakote oz da mi nau pol krull od črvičenja .... To se mal bl umiri takrt k športam.

mortisha napisal/-a:Jep gibanje res pomaga. Js mam pa take probleme da morm jt večkrat na dan; skor ni kavice al karkol pojem ne da bi me "zvil" pa ful morm pazt kaj kombiniram k me drgač ceu dan v trebuhu zvijamorm premislt kaj nj pojem da mi nau v želodcu krull od lakote oz da mi nau pol krull od črvičenja .... To se mal bl umiri takrt k športam.
Evo, pri meni je skoraj isto. Vedno premišljujem, kaj lahko jem in česa ne, sploh če nisem doma... Če vem, da bom doma, si mogoče privoščim tudi kaj takega, za kar vem, da ne bi smela

treba je jest fiber- vlaknine!
Oreščke, semena (laneno, sezamovo, bučno, sončnično), otrobe, polnoznate izdelke, veliko zelenjave + sadja, ...
Npr: zjutraj na tešče žlica lanenega semena in 2 kozarca vode. Laneno seme se napihne in ustvari sluz, ki pomaga pri izločanju blata.
Zdaj je aktualno kislo mleko, sveži sadni sokovi, ... Donat Mg na tešče.
Če boste v prehrano vključili raznolike, polnovredne izdelke in kvaliteno maščobo, načrtno tudi jejte več vlaknin, porblemov z zaprtjem ne bi smelo več bit!
Oreščke, semena (laneno, sezamovo, bučno, sončnično), otrobe, polnoznate izdelke, veliko zelenjave + sadja, ...
Npr: zjutraj na tešče žlica lanenega semena in 2 kozarca vode. Laneno seme se napihne in ustvari sluz, ki pomaga pri izločanju blata.
Zdaj je aktualno kislo mleko, sveži sadni sokovi, ... Donat Mg na tešče.
Če boste v prehrano vključili raznolike, polnovredne izdelke in kvaliteno maščobo, načrtno tudi jejte več vlaknin, porblemov z zaprtjem ne bi smelo več bit!
-
- Komunikatorka
Js pa res ne vem kaj bi blo narobe z mano... ker zmeraj, ko pijem alkohol... to se mi je zgodilo do zdaj že 2x v krajšem času. Pač preden, ko sem kam šla nism nič jedla in potem sem pač po parih urah pila alkohol pa pol čez kakšni 2 urci jedla mogoče... po navadi še junk food in ja... dobila drisko. :S Ful ne vem kaj mi je... :S pa še pred parimi dnevi se mi je zaradi tega zgodila zelo zelo zelooo neprijetna situacija... umrla bom!
Help!

Tu es dans toutes mes pensées.*
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
- Snežna Sova
- Sramežljivka
No jaz imam velike probleme s prebavo že od nekdaj. V moji prehrani so zagotovo vsak dan sadje, zelenjava, jogurti, vlaknine.. spijem dovolj vode tudi gibam se zmerno-pa ne gre skoraj nič iz mene
poskusila sem tudi z donatom, suhimi slivami, kavo, glino za pitje, lanenim semenom (to vse seveda na tešče) pa nič ne pomaga. Ker mi naravna odvajala niso pomagala sem posegla po odvajalnem čaju pa me celo ta ni odprl! Pa se to vleče že kaka tri leta. Nevem no, glede na moj življenski slog se mi to ne zdi normalno zato bom verjetno prav kmalu obiskala zdravnika(spet).

You are you. Now, isn't that pleasant?
- Tearjerker
- Cosmopsiho