Aloha napisal/-a:Oooo, nism vedla, res ne.
Se mi pa fino zdi, ko lahko zdej rečem, da jem sadno-zelenjavne solatke

, fensi.

Meni tudi. Poleg tega sem "izvedela", da je sadje tudi paprika. Sicer pa je bil meni paradajz vedno zelo podoben jabolku.
Pa da poizkusim odgovoriti še avtorici te teme (šele sedaj sem pogledala dejansko vprašanje).
Sadje je hrana, ki je hitro prebavljiva, zato nekateri strokovnjaki (ter alternativci) priporočajo, da se ga zaužije svežega na tešče. Baje lahko le na tak način sadež najbolje izkoristimo - minerale in predvsem vitamine.
Kaj naj bi se zgodilo, če g zaužijemo po obroku, ki vsebuje težje prebavljivo hrano(načeloma vso hrano, poleg sadja)? Sadje naj bi v želodcu pod vplivom prebavnih sokov (ki vsebujejo encime različnih vrst, ki imajo tudi različen čas, ko pomagajo "prebavljati" - če zaužiješ hrano več vrst) začelo vreti. Kot tako naj bi nas napihovalo, sprožalo alkoholno vrenje in s tem rahlo obremenjevalo naša jetra. Poleg tega naj ne bi izkoristili vitaminov in mineralov iz njega v takšni meri, kot bi jih obratno, po določenih raziskavah (virov žal nimam več) pa sploh ne.
Kako jesti? Kaj je res? Hm, jaz ne vem. Najbolje je delati po občutku. Če nam paše jesti sadje po obroku in smo zdravi, zakaj pa ne. Če pa ne, pa premislimo o spremembi. Meni osebno paše sadje na tešče, po obroku pa ne.
Sadje zvečer? Tudi tu so deljena mnenja, celo strokovne vrste. Velik razlog, zakaj ne, je ta, da želodec ni prazen. Če je prazen, jaz ne vidim razloga, zakaj se sadja ne bi jedlo zvečer (razen tisti, ki hujšajo, za tiste je bolj priporočljiva zelenjava in puste beljakovine). Telo med drugim oskrbiš z vitamini in minerali ter vlakninami, da čez noč lažje opravlja čiščenje in regeneracijo.
Pravijo, da tisti, ki pred spanjem poje sadež, slajše spi. Če je res, mora pa na svoji koži preveriti vsak posameznik sam.
Pravijo, da če zvečer pred spanjem poješ en sadež, spiš bolje.