Sadje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
mojih top 5:
- jagode
- marelice
- lubenica
- grozdje (uno veliko in hrustljavo)
- sveže češnje (najbolš če jih jem kar na lojtri na drevesu,ko so obrane
mi niso pol tolk dobre
)
sicer pa mi je sadež vseh sadežev mangostan,ampak škoda ker se ga pri nas ne da dobit (vsaj v taki obliki da ga je vredno kupit ne)
- jagode
- marelice
- lubenica
- grozdje (uno veliko in hrustljavo)
- sveže češnje (najbolš če jih jem kar na lojtri na drevesu,ko so obrane
mi niso pol tolk dobre

sicer pa mi je sadež vseh sadežev mangostan,ampak škoda ker se ga pri nas ne da dobit (vsaj v taki obliki da ga je vredno kupit ne)
- _zwezdica_
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 9. 2007
-grozdje
-jagode
-borovnice
-lubenica ne preveč zrela
-kivi
-jagode
-borovnice
-lubenica ne preveč zrela
-kivi
- mala zvezdica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
*kivi,
*ananas,
*jabolka,
*mandarine,
*jagode,
*češnje,
*banane...................
*ananas,
*jabolka,
*mandarine,
*jagode,
*češnje,
*banane...................
- katarinca_89
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 3. 2008
-jagode
-slive oz. ringlo (mjam)
-kaki vanilija
-jonagold, melrose jabolke
-nashi
-slive oz. ringlo (mjam)
-kaki vanilija
-jonagold, melrose jabolke
-nashi
-
Sophia - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 1. 2009
A se še kateri dogaja, da ji določeno sadje povzroča bolečine v želodcu? Js mam ene par neprijetnih izkušenj z jabolki in mandarinami in se jim posledično mal izogibam, sam čist brez sadja pa tud ne morš živet
.
js mam najraje jabolka - una sočna, mal rumenkasta, velika

js mam najraje jabolka - una sočna, mal rumenkasta, velika

Let the good times roll!
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Jaz zdej v šoli za malico vsak dan jem ananas. Yummy! 

-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Sophia napisal/-a:A se še kateri dogaja, da ji določeno sadje povzroča bolečine v želodcu? Js mam ene par neprijetnih izkušenj z jabolki in mandarinami in se jim posledično mal izogibam, sam čist brez sadja pa tud ne morš živet.
Meni se dogaja, da se mi občutno napihne trebuh po zaužiti jabolki. In jo potem čutim še cel dan, kako je zagozdena u mojem želodcu. Cel dan sem napihnjena, ku balon, tega občutka pa se sploh ne morem rešit...
-
vseenomiska23 - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
Mojih 5:
breskve
kivi
belo grozdje
marelica
lubenica
breskve
kivi
belo grozdje
marelica
lubenica
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
Sophia napisal/-a:A se še kateri dogaja, da ji določeno sadje povzroča bolečine v želodcu? Js mam ene par neprijetnih izkušenj z jabolki in mandarinami in se jim posledično mal izogibam, sam čist brez sadja pa tud ne morš živet.
mene ful tišči v želodcu, če pozno pojem jabolko al pa banano...morm to že zjutrej, drugač ni dobr...sam jabolka mi zjutrej ne pašejo, banano pa ponavad v műslije narežem
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
jst mojih top 5 ne bi mogla naštet ... ker sem res nora na sadje ... recimo da so mi med najljubšimi jagode, lubenice, breskve, ananas, kivi, .... ubistvu jem vse sadje, edino grozdje mi ni lih pri srcu ... 

Let's swim to the moon .....
-
Lainy - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 8. 2008
MilkyWay napisal/-a:Sophia napisal/-a:A se še kateri dogaja, da ji določeno sadje povzroča bolečine v želodcu? Js mam ene par neprijetnih izkušenj z jabolki in mandarinami in se jim posledično mal izogibam, sam čist brez sadja pa tud ne morš živet.
Meni se dogaja, da se mi občutno napihne trebuh po zaužiti jabolki. In jo potem čutim še cel dan, kako je zagozdena u mojem želodcu. Cel dan sem napihnjena, ku balon, tega občutka pa se sploh ne morem rešit...
Problemi s sadjem nastajejo le zaradi nepravilnega zaužitja. Sadje se vedno je vsaj pol ure pred obrokom ali pa vsaj dve uri po obroku. Sadje se namreč v želodcu zadrži zelo kratek čas in praktično zdrsi skozi želodec. Če pa se ga poje po obroku, kot sladico, pa povzroči vrenje, napihnjenost, slabost ipd. Le jejte sadje, a upoštevajte napisano.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov